Vier wereldpremières en PPE-technologie - Audi op Auto Shanghai 2021

Vier wereldpremières en PPE-technologie - Audi op Auto Shanghai 2021

  • Audi deelt voor het eerst een stand op de beurs met FAW en SAIC
  • Een gloednieuw Audi A6 e-tron conceptvoertuig

Voor het eerst vindt de presentatie van AUDI AG op Auto Shanghai 2021 plaats met twee partners op een gedeelde beursstand. Audi en zijn Chinese partnerbedrijven FAW en SAIC tonen niet minder dan vier wereldpremières. Het gloednieuwe Audi A6 e-tron conceptvoertuig en enkele nieuwe modellen specifiek voor de Chinese markt: de all-round vernieuwde Audi Q5L, daarnaast de Audi A7L en een SUV-studiemodel, nog onder een hoes gehouden, met de naam Audi concept Shanghai - de eerste twee producten gemaakt door een nieuwe partner, SAIC Audi.

Eind 2020 kondigde het bedrijf de oprichting aan van de Audi FAW NEV Co. In samenwerking met zijn langdurige joint-venture partner FAW bouwt Audi momenteel een volledig nieuwe autofabriek speciaal voor de toekomstige generatie elektrisch aangedreven modellen op basis van het nieuwe technologieplatform PPE (Premium Platform Electric).

Audi breidt haar aanwezigheid in China verder uit via een tweede partnership. De samenwerking met de SAIC Motor Corporation begint dit jaar met productie in de fabriek van Volkswagen in Anting/Shanghai.

De showauto met de naam Audi A6 e-tron concept laat voor het eerst zien hoe een voertuig op basis van het PPE-platform, dat exclusief voor e-wagens gereserveerd is, eruit zou kunnen zien: een 4,96 meter lange Sportback, even elegant als dynamisch, met een 100kWh-batterij die voor een rijbereik van meer dan 700 kilometer zorgt (volgens de WLTP norm). De toekomstige serieversie zal in Europa en China worden geproduceerd, en is bedoeld voor verkoop over de hele wereld. De 800-volttechnologie aan boord maakt extreem snel opladen mogelijk: het duurt niet meer dan 10 minuten om genoeg energie op te laden voor 300 km.

In 1988 was Audi de eerste premiumfabrikant die in China met lokale productie begon, in de FAW-Volkswagen joint venture. Sindsdien zijn in China ongeveer 7 miljoen voertuigen afgeleverd.

Download hier het persbericht in Word formaat A21-11N - Audi Sanghai 2021 (1).docx - 128 KB Download hier het persbericht in PDF formaat A21-11N - Audi Sanghai 2021 (2p).pdf - 122 KB

 

 

 


 

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg