RSC Anderlecht kiest voor de hybrides van Audi

RSC Anderlecht kiest voor de hybrides van Audi

Audi en RSC Anderlecht kunnen bogen op een lang partnership, waarbij Audi de exclusieve mobiliteitsleverancier is van de club. Voor de hernieuwing van het wagenpark konden de nieuwe plug-in-hybrides van Audi de Brusselse club overtuigen om hun eerste stappen richting elektromobiliteit te zetten om zo hun CO2 voetafdruk te verkleinen.

Op donderdag 1 oktober kregen de spelers en staff van Royal Sporting Club Anderlecht 28 Audi Q5 TFSI e overhandigd. Het elektrisch rijbereik van de Audi Q5 TFSI e bedraagt meer dan 40 km, waardoor de spelers en staff het grootste deel van hun dagelijkse traject emissieloos kunnen afleggen, terwijl ze toch hun flexibiliteit behouden voor langere verplaatsingen.

 Eind mei werden al 29 Audi A3 Sportback e-tron aan de club overhandigd. Met de in het totaal 57 nieuwe groenere voertuigen wordt het grootste deel van het wagenpark nu geëlektrificeerd, waardoor de CO2-uitstoot aanzienlijk zal dalen.

 Het trainingscentrum in Neerpede zal op korte termijn door EDI (Electric D’Ieteren Solutions) uitgerust worden met 20 dubbele laadpalen. Hierdoor kunnen er 40 wagens simultaan geladen worden om zo optimaal gebruik te kunnen maken van het elektrische rijbereik van de Audi plug-in hybrides.

 “RSC Anderlecht wil mee zijn schouders zetten onder initiatieven van duurzamer energiegebruik. Door de samenwerking met Audi kunnen we dat nu concreet maken. De flexibele vergroening van een groot deel van ons wagenpark past perfect in de voortrekkersrol die we willen spelen”, aldus Karel Van Eetvelt, CEO RSCA.
 Stefan Kerckhoven, Audi Brand director: “Wij zijn verheugd door de keuze van RSC Anderlecht. Dit illustreert de aantrekkelijkheid van de plug-in hybride modellen in ons gamma. Audi is fier om een bijdrage te kunnen leveren in het verkleinen van de CO2 voetafdruk van de club door de levering van voertuigen met een beperkte uitstoot en het aanbieden van een volledige mobiliteitsoplossing gaande van de diensten van Audi Finance tot de installatie van de oplaadpunten door EDI.”
Het persbericht in PDF kan u hier downloaden A20-33N - RSC Anderlecht (2p).pdf - 147 KB het persbericht in Word kan u hier downloaden A20-33N - RSC Anderlecht.docx - 69 KB Télécharger le communiqué de presse en format PDF A20-33F - RSC Anderlecht (2p).pdf - 159 KB Télécharger le communiqué de presse en format Word A20-33F - RSC Anderlecht.docx - 70 KB
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg