Meer dan 5.000 nieuwe snellaadpunten tegen 2025: enorme uitbreiding bij IONITY versterkt het laadaanbod van Audi

Meer dan 5.000 nieuwe snellaadpunten tegen 2025: enorme uitbreiding bij IONITY versterkt het laadaanbod van Audi

  • IONITY investeert 700 miljoen euro in zijn eigen netwerk van oplaadpunten met hoog vermogen
  • Het aantal snellaadpunten in Europa neemt toe van 1.500 naar ongeveer 7.000
  • Tot 350 kW vermogen voor toekomstbestendig opladen
  • Plug & Charge-functie voor Audi e-tronmodellen maakt opladen nog eenvoudiger

Een goed ontwikkelde laadinfrastructuur vormt de ruggengraat voor elektromobiliteit. Daarom investeert IONITY zo’n 700 miljoen euro in de plaatsing van meer dan 5.000 extra snellaadpunten tegen 2025. Daarmee creëert de joint venture – waar Volkswagen met zijn merken Porsche en Audi een aandeel in heeft – meer dan 1.000 locaties voor snelladen aan tot 350 kW. Om het gebruiksgemak en de laadervaring te verbeteren is een nieuw vlaggenschipconcept van IONITY bedacht samen met de nieuwe Plug & Charge-functie die beschikbaar is op Audi’s e-tronmodellen.

Het succes van elektromobiliteit is sterk afhankelijk van de laadinfrastructuur. Daarom investeert IONITY, Europa’s grootste open netwerk voor hoogspanningsladen (HPC) met locaties in 24 landen, 700 miljoen euro in zijn snellaadnetwerk voor elektrische voertuigen. De joint venture, waar Audi een aandeel in heeft, zal het aantal high-performance 350kW-oplaadpunten opvoeren van meer dan 1.500 vandaag naar zo’n 7.000 tegen 2025. Bovendien worden ze niet langer enkel langs snelwegen gebouwd, maar ook in de buurt van grote steden en langs drukke hoofdwegen. Als gevolg daarvan zal ook het aantal laadlocaties ingrijpend toenemen, van net iets minder dan 400 vandaag naar meer dan 1.000.

Daarnaast is IONITY van plan om veel van de bestaande locaties uit te breiden in functie van hun bezettingsgraden. Nieuwe sites zullen van bij het begin worden ontworpen voor zes tot twaalf laadpunten. Dat vermindert de laad- en wachttijden voor gebruikers aanzienlijk. Bovendien is het bedrijf ook van plan om meer eigen land te kopen om laadstations te bouwen en uit te baten. Met overdekte laadstations of volledige laadfaciliteiten met restaurantmogelijkheden wil IONITY de klantenervaring sterk verbeteren.

Enorme uitbreiding door IONITY maakt elektromobiliteit nog aantrekkelijker

“Meer dan ooit tevoren telt niet enkel het product, maar het hele ecosysteem. Met de nadruk op vooruitgang en verbetering van zijn snellaadaanbod zal de enorme uitbreiding van IONITY een sleutelrol spelen in het aantrekkelijker maken van elektrische voertuigen”, zei Markus Duesmann, voorzitter van de Raad van Bestuur van AUDI AG. Audi plant een breedvoerige uitrol van EV’s, met meer dan 20 zuiver elektrische modellen tegen 2025. Vanaf 2026 zal het merk enkel nog nieuwe en innovatieve, zuiver elektrische modellen introduceren.

IONITY is de hoeksteen van de e-tron Charging Service

Audi is een van de stichtende leden van IONITY en is reeds van bij de start een joint-venturepartner. IONITY’s netwerk van snellaadstations in heel Europa vormt een hoeksteen van de e-tron Charging Service, Audi’s eigen oplaaddienst. Gebruikers genieten voordeeltarieven wanneer ze gebruik maken van het IONITY-netwerk: opladen aan slechts 31 cent per kilowattuur.

Plug & Charge: Audi maakt opladen zonder RFID-kaart of app mogelijk

Vanaf december 2021 biedt Audi een zeer premium vorm van opladen aan, exclusief via het IONITY-netwerk: Plug & Charge (PnC). Die term verwijst naar de mogelijkheid om een EV eenvoudig en veilig te laden zonder RFID-kaart (radio frequency identification) of zelfs een app. Het authenticatieproces verloopt aan compatibele laadstations automatisch via een versleutelde communicatie zodra de laadkabel met de auto wordt verbonden. Het laadproces begint dan onmiddellijk. Ook de facturatie gebeurt automatisch op basis van een opgeslagen contract. Om gebruik te maken van dit systeem moeten gebruikers een Audi e-tronmodel hebben dat PnC-compatibel is (een nieuw model met productiedatum na kalenderweek 48/2021), samen met een actief e-tron Charging Service-contract. Gebruikers moeten de PnC-functie gewoon activeren in de myAudi-app en in het MMI van hun Audi e-tron.

IONITY-netwerk laadt uitsluitend op met groene stroom

IONITY is een joint venture tussen verschillende autoconstructeurs. Voor het eerst is een van de aandeelhouders van IONITY een bedrijf van buiten de autosector, namelijk financieel investeerder BlackRock. BlackRock heeft zijn hoofdkwartier in New York, is actief over de hele wereld en investeert via zijn Global Renewable Power-platform specifiek in duurzame industrietakken en bedrijven met het grootst mogelijke groeipotentieel. Als teken van IONITY’s toewijding aan duurzaamheid laden klanten hun voertuigen aan alle IONITY-oplaadstations op met volledig hernieuwbare energie, zodat het mogelijk wordt om uitstootvrij en koolstofneutraal te rijden.

 

Download hier het persbericht in PDF-formaat A21-23N - Ionity (2p).pdf - 142 KB Download hier het persbericht in Word-formaat A21-23N - Ionity.docx - 210 KB

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg