De nieuwe Audi TTS Coupé en TT Roadster zijn vanaf nu te bestellen

De nieuwe Audi TTS Coupé en TT Roadster zijn vanaf nu te bestellen

- TTS Coupé en TT Roadster vanaf maart bij de dealers

De nieuwe Audi TTS Coupé en TT Roadster zijn vanaf heden te bestellen. Voor de derde generatie van deze compacte sportwagens hebben de ontwerpers heel wat ideeën van de eerste TT-generatie uit 1998 op een dynamische en creatieve wijze opnieuw geïnterpreteerd. Bijzonder opvallend zijn de zeer dynamisch en verfijnd uitgewerkte strakke lijnen. Het samenspel van de verschillende vlakken verleent het design van dit iconische model een opmerkelijke spanning. Een ander opmerkelijk element is de plaatsing van het logo met de vier ringen. Net zoals bij de Audi R8 bevindt dat zich voortaan op de motorkap.

Ook in het interieur komt het zuivere sportwagenkarakter van de nieuwe Audi TT duidelijk tot uiting. De ronde ventilatieopeningen – een klassiek TT-element – herinneren aan jetmotoren en herbergen de bediening van de klimaatregeling. Door die ingreep – en door de afwezigheid van het centrale MMI-scherm – werd het mogelijk om het instrumentenbord zeer strak vorm te geven.

De standaard Audi virtual cockpit met een tft-scherm van 12,3 duim bepaalt nieuwe normen met een schitterend beeld en bijzonder gedetailleerde effecten. De bestuurder kan wisselen tussen twee weergavemodi. In het klassieke aanzicht worden de snelheidsmeter en toerenteller op de voorgrond weergegeven, in de 'Infotainment'-modus zijn deze virtuele instrumenten kleiner. De TTS Coupé beschikt bovendien over een derde, sportieve modus, waarbij de toerenteller als belangrijkste instrument centraal wordt weergegeven, een knipoog naar de motorsport.

De menustructuur van het infotainmentsysteem lijkt op die van een smartphone en omvat een zoekfunctie met vrije tekstinvoer (MMI-zoekfunctie). Via de MMI touch kan de gebruiker bijvoorbeeld door lijsten of kaarten scrollen en in- of uitzoomen via 'multitouch'.

Een ander highlight van de nieuwe modelgeneratie is de duidelijk vereenvoudigde spraakbediening. Het systeem begrijpt nu ook formuleringen in dagelijkse spreektaal, zodat voor iedere functie honderden instructievarianten mogelijk zijn. Zo kan via het telefoonmenu bijvoorbeeld een oproep tot stand gebracht worden met het commando 'Ik wil met Peter spreken', maar net zo goed door te zeggen 'Bel Peter'. De spraakbediening met omgangstaal is daarenboven ook in de menu-onderdelen Navigatie, Radio en Media geïntegreerd, zodat de bediening zeer consequent verloopt.

De TTS Coupé met zijn 2.0 TFSI-benzinemotor van 228 kW (310 pk) beschikt standaard over de quattro vierwielaandrijving en is verkrijgbaar met een manuele 6-versnellingsbak of met de geautomatiseerde S tronic.

Voor de TT Roadster is er bij de lancering keuze uit twee motorversies. De 2.0 TFSI van 169 kW (230 pk) is verkrijgbaar met een manuele 6-versnellingsbak of met de geautomatiseerde S tronic en vierwielaandrijving quattro. De 2.0 TDI ultra van 135 kW (184 pk) is uitgerust met een manuele 6-versnellingsbak en verbruikt gemiddeld slechts 4,3 l/100 km, goed voor een CO2-uitstoot van amper 114 g/km.

Net als alle cabriolets van Audi is ook de nieuwe TT Roadster uitgerust met een elektrisch bediende stoffen kap. Dankzij de combinatie van magnesium, aluminium, staal en kunststof weegt de softtop slechts 39 kg, 3 kg minder dan bij de voorganger.

Het aluminium compartiment waarin de kap wordt weggevouwen verkleint de kofferruimte van 280 l niet. Dankzij de elektrische bediening met twee elektromotoren opent en sluit ze in 10 s, ook tijdens het rijden bij snelheden tot 50 km/u.

De TT Roadster beschikt standaard over de zogenaamde akoestische kap, die zich onderscheidt door een uitstekende thermische isolatie en een laag geluidsniveau, vooral in het frequentiebereik van de rijwindgeluiden. De dikke vlieslaag boven de zwarte binnenbekleding van de kap staat garant voor comfort. Afhankelijk van de frequentie kon het geluidsniveau in het interieur met 6 dB worden teruggedrongen tegenover de TT van de vorige generatie. Een elektrisch bediend windscherm en S-sportzetels met nekverwarming zijn als optie verkrijgbaar.

Tot de standaarduitrusting behoren behalve de Audi virtual cockpit onder meer een onderaan afgevlakt en met leder bekleed multifunctiesportstuur, xenonkoplampen, een licht- en regensensor, klimaatregeling en lichtmetalen 17"-velgen.

De standaarduitrusting van de TTS Coupé wordt aangevuld met buitenspiegelbehuizingen in matte aluminiumlook, verwarmbare S-sportzetels, het multifunctiesportstuur Plus, het 'Aluminium'-pack en interieurpack 'Color' in antraciet, Audi active lane assist, Audi magnetic ride, Audi drive select, automatische klimaatregeling en 18-duimsvelgen met banden in de maat 245/40.

De optielijst omvat onder meer ledkoplampen of Matrix-ledkoplampen waarbij afzonderlijk regelbare lichtdiodes het grootlicht genereren, het navigatiesysteem GPS plus met MMI touch, Audi connect, Audi Music Interface, het Bang & Olufsen Sound-systeem, de dodehoekwaarschuwing Audi Side Assist en de parkeerhulp.

De nieuwe Audi TTS Coupé en TT Roadster staan vanaf maart in de showrooms.

Prijzen TT Roadster

Audi TT Roadster 2.0 TDI ultra 135 kW (184 pk) manueel 6v: 41.200 euro

Audi TT Roadster 2.0 TFSI 169 kW (230 pk) manueel 6v: 41.200 euro

Audi TT Roadster 2.0 TFSI 169 kW (230 pk) S tronic quattro: 46.000 euro

Prijzen TTS Coupé

Audi TTS Coupé 2.0 TFSI 228 kW (310 pk) manueel 6v quattro: 51.160 euro

Audi TTS Coupé 2.0 TFSI 228 kW (310 pk) S tronic quattro: 53.560 euro

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg