De laatste Belgische Audi A1 uitgezwaaid bij Audi Brussels

De laatste Belgische Audi A1 uitgezwaaid bij Audi Brussels

  • Laatste Audi A1 rijdt van de band in de fabriek in Brussel
  • Meer dan 900.000 stuks geproduceerd bij Audi Brussels sinds 2010
  • Meer dan 30.000 Audi’s A1 van de eerste generatie geproduceerd voor de Belgische markt
Op dinsdag 31 juli rolde de laatste Audi A1 van de band bij Audi Brussels. De Audi A1 maakt er plaats voor de eerste zuiver elektrische Audi, de Audi e-tron, die zijn debuut viert in de herfst. De klant van de laatste voor de Belgische markt geproduceerde Audi A1, Ensy Belis, kreeg de sleutels van haar gletsjerwitte Audi A1 Sportback 1.0 TFSI in de fabriek overhandigd. Ze werd er officieel ontvangen door Patrick Danau, Algemeen Directeur Audi Brussels. De productiesite in hartje Europa produceerde in totaal 909.164 Audi’s A1 en Audi S1 in exclusiviteit voor de markt wereldwijd

Met de productiestart van de Audi A1 in mei 2010 en van de Audi A1 Sportback een jaar later begon voor de productiesite een nieuw tijdperk. In 2012 werd de Audi A1 quattro als speciaal model in een beperkte oplage van 333 stuks geproduceerd en begin 2014 kreeg de A1-familie versterking van de krachtige Audi S1 en Audi S1 Sportback. In de bijna 70-jarige geschiedenis van de productiesite is de Audi A1 het eerste model dat exclusief in de Europese hoofdstad werd gebouwd.

“Dit is mijn allereerste Audi”, zegt klant Ensy Belis. “Toen ik de wagen bestelde kon ik niet vermoeden, dat uitgerekend ik één van de laatste in Brussel gemaakte Audi’s A1 zou krijgen.” 

De eerste generatie van de Audi A1-familie overtuigde de klanten wereldwijd. In totaal produceerde Audi Brussels 909.164 Audi’s A1 en Audi’s Sportback, waarvan 13.327 Audi’s S1. De grootste afzetmarkten van deze eerste Audi A1-generatie zijn Duitsland, Groot-Brittannië en Ierland, Frankrijk, Italië en Spanje. Met meer dan 30.000 Audi’s A1 staat België op de achtste plaats in de ranking wereldwijd.

“Ons succesverhaal wordt vervolgd. We zijn klaar om de Audi-e-tron in onze CO2-neutrale fabriek in serie te produceren”, aldus Patrick Danau, Algemeen Directeur Audi Brussels. De productiesite Martorell in Spanje produceert voortaan de tweede generatie van de Audi A1.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg