Vijf sterren voor de Audi Q3 bij de Euro NCAP-test

Vijf sterren voor de Audi Q3 bij de Euro NCAP-test

Compacte gezins-SUV zet briljante prestatie neer tijdens belangrijke veiligheidstest

  • Moderne rijhulpsystemen aan boord, waarvan heel wat als standaarduitrusting
  • Passagierscel vervaardigd van een uiterst sterke combinatie van warm gewalst staal

De nieuwe Audi Q3 biedt veiligheid van bumper tot bumper: de compacte gezins-SUV behaalde een topscore van vijf sterren tijdens de Euro NCAP-tests (New Car Assessment Programme), een van de belangrijkste veiligheidstesten in Europa.

Om een score van vijf sterren te kunnen behalen, moet een voertuig hoog scoren in alle criteria die Euro NCAP als belangrijk aanduidt. De nieuwe Audi Q3 deed dat glansrijk, zowel voor wat betreft de bescherming van volwassenen en kinderen aan boord, het beschermen van kwetsbare weggebruikers als inzake rijhulpsystemen. De actief ondersteunende rijhulpsystemen zoals de automatische noodstop voor stadsverkeer en snelwegen worden opgenomen in het eindoordeel van NCAP met een gewicht van 40% voor wat betreft de bescherming van volwassen inzittenden, 20% voor kwetsbare weggebruikers en 20% voor veiligheidsondersteunende systemen.

De nieuwe Audi Q3 heeft deze technologie aan boord. De standaardsystemen Audi pre sense basic en Audi pre sense front behoren tot de standaarduitrusting. Dit laatste systeem geeft de bestuurder een visuele, auditieve en voelbare waarschuwing in kritische situaties waar voetgangers, fietsers of andere voertuigen bij betrokken zijn die binnen het bereik van zijn radar komen. Het systeem kan, indien nodig, zelfs een noodstop uitvoeren. Verder omvat de standaarduitrusting nog Audi side assist dat bij het wisselen van rijstrook een oogje in het zeil houdt en waarschuwt, net als Audi active lane assist. Dit laatste systeem zorgt er dan weer voor dat het voertuig niet ongewenst zijn rijstrook verlaat.

De nieuwe Audi Q3 presteert ook uitstekend als het op voetgangerbescherming aankomt. Onderdelen vervaardigd uit warm gewalst staal vormen de ruggengraat van de passagierscel. Ze worden vooral gebruikt op de plaatsen waar overlangse steunelementen vastzitten aan het schutbord, voor de middentunnel, de drempels, de A- en B-stijlen, het dakframe en de overlangse dwarselementen achteraan. De warm gewalste onderdelen, die een laag gewicht combineren met een uitzonderlijke weerstand, vormen 26% van het koetswerkgewicht. De combinatie van deze onderdelen vormt de grondslag van de hoogstaande botsveiligheid en stijfheid.

 

Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg