Vijf sterren voor de Audi Q3 bij de Euro NCAP-test

Vijf sterren voor de Audi Q3 bij de Euro NCAP-test

Compacte gezins-SUV zet briljante prestatie neer tijdens belangrijke veiligheidstest

  • Moderne rijhulpsystemen aan boord, waarvan heel wat als standaarduitrusting
  • Passagierscel vervaardigd van een uiterst sterke combinatie van warm gewalst staal

De nieuwe Audi Q3 biedt veiligheid van bumper tot bumper: de compacte gezins-SUV behaalde een topscore van vijf sterren tijdens de Euro NCAP-tests (New Car Assessment Programme), een van de belangrijkste veiligheidstesten in Europa.

Om een score van vijf sterren te kunnen behalen, moet een voertuig hoog scoren in alle criteria die Euro NCAP als belangrijk aanduidt. De nieuwe Audi Q3 deed dat glansrijk, zowel voor wat betreft de bescherming van volwassenen en kinderen aan boord, het beschermen van kwetsbare weggebruikers als inzake rijhulpsystemen. De actief ondersteunende rijhulpsystemen zoals de automatische noodstop voor stadsverkeer en snelwegen worden opgenomen in het eindoordeel van NCAP met een gewicht van 40% voor wat betreft de bescherming van volwassen inzittenden, 20% voor kwetsbare weggebruikers en 20% voor veiligheidsondersteunende systemen.

De nieuwe Audi Q3 heeft deze technologie aan boord. De standaardsystemen Audi pre sense basic en Audi pre sense front behoren tot de standaarduitrusting. Dit laatste systeem geeft de bestuurder een visuele, auditieve en voelbare waarschuwing in kritische situaties waar voetgangers, fietsers of andere voertuigen bij betrokken zijn die binnen het bereik van zijn radar komen. Het systeem kan, indien nodig, zelfs een noodstop uitvoeren. Verder omvat de standaarduitrusting nog Audi side assist dat bij het wisselen van rijstrook een oogje in het zeil houdt en waarschuwt, net als Audi active lane assist. Dit laatste systeem zorgt er dan weer voor dat het voertuig niet ongewenst zijn rijstrook verlaat.

De nieuwe Audi Q3 presteert ook uitstekend als het op voetgangerbescherming aankomt. Onderdelen vervaardigd uit warm gewalst staal vormen de ruggengraat van de passagierscel. Ze worden vooral gebruikt op de plaatsen waar overlangse steunelementen vastzitten aan het schutbord, voor de middentunnel, de drempels, de A- en B-stijlen, het dakframe en de overlangse dwarselementen achteraan. De warm gewalste onderdelen, die een laag gewicht combineren met een uitzonderlijke weerstand, vormen 26% van het koetswerkgewicht. De combinatie van deze onderdelen vormt de grondslag van de hoogstaande botsveiligheid en stijfheid.

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg