Vijf sterren voor de Audi A4 in Euro NCAPtest

Vijf sterren voor de Audi A4 in Euro NCAPtest

Actieve en passieve veiligheid beoordeeld met maximumscore van Euro NCAP

De nieuwe Audi A4 behoort tot de veiligste wagens in zijn segment. Het Europese consortium Euro NCAP heeft het nieuwe model met de maximumscore van vijf sterren beloond voor de bescherming van volwassen inzittenden en kinderen, alsook voor de bescherming van voetgangers. 

De Audi A4 ontving bovendien de bijzondere onderscheiding 'Euro NCAP Advanced' voor de standaard anti-multicrashremfunctie en het optionele systeem Audi pre sense basic. De anti-multicrashremfunctie remt de auto na een ongeval automatisch af en beperkt zo het slipgevaar en het risico op vervolgaanrijdingen. Audi pre sense basic spant in de ogenblikken voor een dreigende aanrijding de veiligheidsgordels voor en sluit de vensters en het eventuele open dak.

Een andere centrale component in het allesomvattende veiligheidsconcept van de nieuwe Audi A4 is het standaard bijstandssysteem Audi pre sense city – een vooruitziend waarschuwings- en noodremsysteem. Bij snelheden tot 85 km/u controleert het systeem permanent of er zich andere voertuigen of voetgangers in de baan van de wagen bevinden. Bij een dreigende aanrijding waarschuwt het de bestuurder in verschillende fases: eerst optisch en akoestisch, vervolgens met een remschok. Nadien leidt het indien nodig een automatische noodremming in.

De Audi A4 kan voorts rekenen op een hele waaier aan bijstandssystemen, voor nog meer veiligheid. Daartoe behoren bijvoorbeeld de uitwijkassistent, de afslagassistent en de uitstapwaarschuwing. Terwijl de uitwijkassistent de bestuurder helpt om obstakels te ontwijken, houdt de afdraaihulp tegemoetkomend verkeer in de gaten bij het links afslaan aan geringe snelheid. In gevaarlijke situaties remt hij de A4 tot stilstand af en verhindert zo een mogelijke aanrijding indien de wagen afslaat bij tegemoetkomend verkeer.

De uitstapwaarschuwing vermindert het risico op verwondingen bij het openen van de deuren. Rood oplichtende leds waarschuwen de inzittenden voor verwondingen indien er andere verkeersdeelnemers langs achteren naderen op het moment dat ze de deur openen.

Het in 1997 opgerichte New Car Assessment Program (NCAP) onderzoekt de crashprestaties van nieuwe automodellen. In 2015 verstrengde het consortium de criteria voor de frontale en zijdelingse crashtests, om de omstandigheden bij reële ongevallen nog beter te kunnen simuleren.

 

Contacteer ons
Sofie Luyckx Press Relations Officer Audi Belgium, D'Ieteren NV - Audi Import
Thomas De Meûter Head of PR Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx Press Relations Officer Audi Belgium, D'Ieteren NV - Audi Import
Thomas De Meûter Head of PR Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg