Tweede elektrische wagen voor het productie- netwerk van Audi

Tweede elektrische wagen voor het productie- netwerk van Audi

Productie van tweede elektrisch model Audi e-tron Sportback start in 2019 in Brussel

  • Tweede batterij elektrische wagen in de ondernemingsgeschiedenis van Audi
  • Productiedirecteur Prof. Dr. Hubert Waltl: Duidelijk commitment voor elektromobiliteit”
  • Succesvolle onderhandelingen over meer flexibiliteit en tewerkstellingszekerheid tot 2020 in de Brusselse fabriek
​Audi breidt zijn modellenportfolio uit met een nieuw e-tron model. In 2019 start bij Audi Brussels (België) de productie van de Audi e-tron Sportback. Daarmee heeft de Brusselse fabriek er de productie van een tweede vol elektrisch model bij. Reeds vanaf 2018 loopt hier ook de eerste elektrische SUV Audi e-tron van de band.

 

Naast de Audi e-tron neemt het merk met de Audi e-tron Sportback een tweede, volledig nieuw elektrisch voertuig op in zijn bestaand productienetwerk en verhoogt daarmee zijn concurrentievermogen in dit belangrijk toekomstsegment. „Met de beslissing voor een Audi e- tron Sportback tonen we dat Audi het thema elektromobiliteit ernstig neemt. De Brusselse vestiging kan met een tweede volledig elektrisch op batterij gestuurde sportcoupé optimaal benut worden”, aldus Prof. Dr. Hubert Waltl, Directeur Productie en Logistiek bij AUDI AG.

Basis voor dit nieuwe E-voertuig is de design-studie van het Audi e-tron Sportback concept, dat de onderneming voor de eerste maal op de autobeurs in Shanghai 2017 heeft gepresenteerd. Bij deze veelzijdige conceptwagen gaat het om een vierdeurs Gran Turismo met 320 kW elektrische aandrijving. De vormgeving van de coupé verbindt klassieke Audi-elementen met trendsettende details. Technologie, elektrische aandrijving en stijl zijn consequent op maat gesneden.

De toekenning van een tweede model aan de Brusselse vestiging werd voorafgegaan door succesvolle onderhandelingen voor meer flexibiliteit en werkzekerheid tot 2020 zoals bij AUDI AG. Door de overeenkomst tussen directie van Audi Brussels en de sociale partners kan de Brusselse fabriek bovendien de doelstelling van AUDI AG tegemoet komen om tijdens de periode 2017 - 2018 een bijkomend aantal stuks Audi A1 te produceren.

Directie en vakbonden kwamen overeen dat zij voor het jaar 2017, naast de reeds besliste pauzendoorloop, beroep kunnen doen op een tijdelijke verlenging van de namiddagploeg, om het gevraagde volume voor de Audi A1 te kunnen garanderen. In 2018 zal het hoger aantal Audi A1 behalve door de pauzendoorloop ook door een tijdelijk aangepast arbeidsmodel worden opgevangen.

Patrik Danau, Algemeen Directeur Techniek en Logistiek en woordvoerder van het Directiecomité van Audi Brussels: “Audi Brussels kon de vraag van AUDI AG tegemoet komen dankzij de overeengekomen flexibiliteitsmaatregelen. Het verheugt ons dat wij erin geslaagd zijn samen met directie, leidinggevenden, sociale partners en personeel, een tweede model naar Brussel te halen en daarmee de werkzekerheid in België op lange termijn te garanderen.”

Bij Audi Brussels werken momenteel ongeveer 3.000 mensen die vanaf volgend jaar de toekomst van de elektromobiliteit actief mee vorm zullen geven: de onderneming zal vanaf 2018 de eerste volledig elektrisch op batterij gestuurde SUV van het merk met de vier ringen exclusief voor de wereldmarkt produceren. De fabriek krijgt ook een eigen batterijproductie.

Contacteer ons
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg