Tweede elektrische wagen voor het productie- netwerk van Audi

Tweede elektrische wagen voor het productie- netwerk van Audi

Productie van tweede elektrisch model Audi e-tron Sportback start in 2019 in Brussel

  • Tweede batterij elektrische wagen in de ondernemingsgeschiedenis van Audi
  • Productiedirecteur Prof. Dr. Hubert Waltl: Duidelijk commitment voor elektromobiliteit”
  • Succesvolle onderhandelingen over meer flexibiliteit en tewerkstellingszekerheid tot 2020 in de Brusselse fabriek
​Audi breidt zijn modellenportfolio uit met een nieuw e-tron model. In 2019 start bij Audi Brussels (België) de productie van de Audi e-tron Sportback. Daarmee heeft de Brusselse fabriek er de productie van een tweede vol elektrisch model bij. Reeds vanaf 2018 loopt hier ook de eerste elektrische SUV Audi e-tron van de band.

 

Naast de Audi e-tron neemt het merk met de Audi e-tron Sportback een tweede, volledig nieuw elektrisch voertuig op in zijn bestaand productienetwerk en verhoogt daarmee zijn concurrentievermogen in dit belangrijk toekomstsegment. „Met de beslissing voor een Audi e- tron Sportback tonen we dat Audi het thema elektromobiliteit ernstig neemt. De Brusselse vestiging kan met een tweede volledig elektrisch op batterij gestuurde sportcoupé optimaal benut worden”, aldus Prof. Dr. Hubert Waltl, Directeur Productie en Logistiek bij AUDI AG.

Basis voor dit nieuwe E-voertuig is de design-studie van het Audi e-tron Sportback concept, dat de onderneming voor de eerste maal op de autobeurs in Shanghai 2017 heeft gepresenteerd. Bij deze veelzijdige conceptwagen gaat het om een vierdeurs Gran Turismo met 320 kW elektrische aandrijving. De vormgeving van de coupé verbindt klassieke Audi-elementen met trendsettende details. Technologie, elektrische aandrijving en stijl zijn consequent op maat gesneden.

De toekenning van een tweede model aan de Brusselse vestiging werd voorafgegaan door succesvolle onderhandelingen voor meer flexibiliteit en werkzekerheid tot 2020 zoals bij AUDI AG. Door de overeenkomst tussen directie van Audi Brussels en de sociale partners kan de Brusselse fabriek bovendien de doelstelling van AUDI AG tegemoet komen om tijdens de periode 2017 - 2018 een bijkomend aantal stuks Audi A1 te produceren.

Directie en vakbonden kwamen overeen dat zij voor het jaar 2017, naast de reeds besliste pauzendoorloop, beroep kunnen doen op een tijdelijke verlenging van de namiddagploeg, om het gevraagde volume voor de Audi A1 te kunnen garanderen. In 2018 zal het hoger aantal Audi A1 behalve door de pauzendoorloop ook door een tijdelijk aangepast arbeidsmodel worden opgevangen.

Patrik Danau, Algemeen Directeur Techniek en Logistiek en woordvoerder van het Directiecomité van Audi Brussels: “Audi Brussels kon de vraag van AUDI AG tegemoet komen dankzij de overeengekomen flexibiliteitsmaatregelen. Het verheugt ons dat wij erin geslaagd zijn samen met directie, leidinggevenden, sociale partners en personeel, een tweede model naar Brussel te halen en daarmee de werkzekerheid in België op lange termijn te garanderen.”

Bij Audi Brussels werken momenteel ongeveer 3.000 mensen die vanaf volgend jaar de toekomst van de elektromobiliteit actief mee vorm zullen geven: de onderneming zal vanaf 2018 de eerste volledig elektrisch op batterij gestuurde SUV van het merk met de vier ringen exclusief voor de wereldmarkt produceren. De fabriek krijgt ook een eigen batterijproductie.

Contacteer ons
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg