Twee cijfers geven richting – nieuwe vermogensaanduiding bij Audi

Twee cijfers geven richting – nieuwe vermogensaanduiding bij Audi

  • Wereldwijd geldige aanduiding voor alle aandrijftypes
  • Duidelijk herkenbare hiërarchie in elke modelreeks
  • Audi A8 als eerste model met de nieuwe typeaanduiding
Audi unificeert de vermogensaanduiding van zijn wereldwijde auto-aanbod. De namen van de modelreeksen – van Audi A1 tot Audi Q7 – blijven ongewijzigd. Binnen de modelfamilies zullen wereldwijd de verschillende typeaanduidingen die tot dusver gebruikt werden, voortaan door tweecijferige combinaties worden vervangen. De nieuwe aanduiding weerspiegelt het specifieke aandrijfvermogen en is van toepassing op auto's met verbrandingsmotoren alsook op e-tron-modellen met hybride-elektrische aandrijving.

De referentiewaarde voor de nieuwe typeaanduidingen is het aandrijfvermogen van het betreffende model in kilowatt (kW). Daarbij verdeelt Audi zijn modellengamma in vermogensniveaus – vertegenwoordigd door tweecijferige combinaties. Zo staat de cijfercombinatie ‘30’ voortaan op de achterkant van die modellen die over een vermogen tussen 81 en 96 kW beschikken. ‘45’ staat voor het vermogensbereik van 169 tot 185 kW. De vermogensklasse boven 400 kW vormt de top van het Audi-modellengamma. Hiervoor staat de cijfercombinatie ‘70’. De cijfers worden telkens aangevuld met de motortechnologie – m.a.w. TFSI, TDI, g-tron of e-tron.

De cijfercombinaties voor de vermogensaanduiding in het Audi-gamma nemen telkens in stappen van vijf toe en vertegenwoordigen de hiërarchie zowel binnen een modellenreeks als binnen het volledige merkgamma. Volgens de nieuwe terminologie reikt het spectrum voortaan van de Audi Q2 30 TFSI met 85 kW tot de Audi Q7 50 TDI met 200 kW. De sportieve S- en RS-topmodellen evenals de Audi R8 nemen een bijzondere plaats in het gamma in. Zij behouden hun klassieke benaming en verwijzen daardoor naar hun toppositie in het modellenaanbod.

“Met de toenemende relevantie van alternatieve aandrijftechnologieën zal cilinderinhoud als vermogenskenmerk aan belang inboeten bij onze klanten. De duidelijke logica van de toekomstige aanduiding volgens aandrijfvermogen maakt het mogelijk om het aanbod van de vermogensniveaus te differentiëren,” zegt dr. Dietmar Voggenreiter, verantwoordelijke voor verkoop en marketing bij Audi.

De nieuwe Audi A8-generatie gaat hiermee van start in het najaar van 2017. Van beide zescilindermotoren wordt eerst de 3.0 TDI met 210 kW als de Audi A8 50 TDI gelanceerd en de 3.0 TFSI met een vermogen van 250 kW als de Audi A8 55 TFSI.

Alle nieuwe Audi-modellenreeksen die in de komende maanden op de markt komen, beschikken vanaf het moment dat ze te koop worden aangeboden over de nieuwe vermogensaanduidingen. Audi zal de aanduidingen van de overige modelreeksen van het huidige aanbod omzetten vóór de modeljaarwissel in de zomer van 2018.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn D'Ieteren NV
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn D'Ieteren NV
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg