Twee cijfers geven richting – nieuwe vermogensaanduiding bij Audi

Twee cijfers geven richting – nieuwe vermogensaanduiding bij Audi

  • Wereldwijd geldige aanduiding voor alle aandrijftypes
  • Duidelijk herkenbare hiërarchie in elke modelreeks
  • Audi A8 als eerste model met de nieuwe typeaanduiding
Audi unificeert de vermogensaanduiding van zijn wereldwijde auto-aanbod. De namen van de modelreeksen – van Audi A1 tot Audi Q7 – blijven ongewijzigd. Binnen de modelfamilies zullen wereldwijd de verschillende typeaanduidingen die tot dusver gebruikt werden, voortaan door tweecijferige combinaties worden vervangen. De nieuwe aanduiding weerspiegelt het specifieke aandrijfvermogen en is van toepassing op auto's met verbrandingsmotoren alsook op e-tron-modellen met hybride-elektrische aandrijving.

De referentiewaarde voor de nieuwe typeaanduidingen is het aandrijfvermogen van het betreffende model in kilowatt (kW). Daarbij verdeelt Audi zijn modellengamma in vermogensniveaus – vertegenwoordigd door tweecijferige combinaties. Zo staat de cijfercombinatie ‘30’ voortaan op de achterkant van die modellen die over een vermogen tussen 81 en 96 kW beschikken. ‘45’ staat voor het vermogensbereik van 169 tot 185 kW. De vermogensklasse boven 400 kW vormt de top van het Audi-modellengamma. Hiervoor staat de cijfercombinatie ‘70’. De cijfers worden telkens aangevuld met de motortechnologie – m.a.w. TFSI, TDI, g-tron of e-tron.

De cijfercombinaties voor de vermogensaanduiding in het Audi-gamma nemen telkens in stappen van vijf toe en vertegenwoordigen de hiërarchie zowel binnen een modellenreeks als binnen het volledige merkgamma. Volgens de nieuwe terminologie reikt het spectrum voortaan van de Audi Q2 30 TFSI met 85 kW tot de Audi Q7 50 TDI met 200 kW. De sportieve S- en RS-topmodellen evenals de Audi R8 nemen een bijzondere plaats in het gamma in. Zij behouden hun klassieke benaming en verwijzen daardoor naar hun toppositie in het modellenaanbod.

“Met de toenemende relevantie van alternatieve aandrijftechnologieën zal cilinderinhoud als vermogenskenmerk aan belang inboeten bij onze klanten. De duidelijke logica van de toekomstige aanduiding volgens aandrijfvermogen maakt het mogelijk om het aanbod van de vermogensniveaus te differentiëren,” zegt dr. Dietmar Voggenreiter, verantwoordelijke voor verkoop en marketing bij Audi.

De nieuwe Audi A8-generatie gaat hiermee van start in het najaar van 2017. Van beide zescilindermotoren wordt eerst de 3.0 TDI met 210 kW als de Audi A8 50 TDI gelanceerd en de 3.0 TFSI met een vermogen van 250 kW als de Audi A8 55 TFSI.

Alle nieuwe Audi-modellenreeksen die in de komende maanden op de markt komen, beschikken vanaf het moment dat ze te koop worden aangeboden over de nieuwe vermogensaanduidingen. Audi zal de aanduidingen van de overige modelreeksen van het huidige aanbod omzetten vóór de modeljaarwissel in de zomer van 2018.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn D'Ieteren NV
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn D'Ieteren NV
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg