Streamen, shoppen, zich informeren: Amazon Alexa in de Audi e-tron

Streamen, shoppen, zich informeren: Amazon Alexa in de Audi e-tron

Audi zet volop in op de integratie van zijn auto’s in de digitale wereld van de klanten

  • Amazon Alexa aan boord van de volledig elektrisch aangedreven Audi e-tron
  • Naadloze integratie van de spraakdienst in het MMI-systeem van de auto
  • Alexa staat gepland voor andere modellen en markten
Audi zet consequent zijn digitaliseringsstrategie verder en biedt zijn klanten een nog ruimere connectiviteit in de auto. Het meest recente voorbeeld is de nieuwe, zuiver elektrisch aangedreven SUV Audi e-tron die optioneel kan worden uitgerust met Alexa, de spraakassistent van Amazon. De digitale assistent is volledig in het MMI-bedieningssysteem van de auto ingewerkt, een smartphone is dan ook niet langer nodig.

Audi integreert de populaire spraakassistent van Amazon in zijn auto’s. Met Alexa aan boord geniet de klant in zijn Audi e-tron van heel wat functies en diensten die hij ook thuis of via andere toestellen met Alexa-technologie kan gebruiken. Zo kan hij zich informeren over het nieuws, het weer en de meest recente sportuitslagen. Maar hij kan ook zijn boodschappen doen of zijn to-dolijst aanvullen. Alexa streamt muziek en luisterboeken via Audible, Amazon Music en TuneIn. Via de Smart Home-bediening kunnen deuren in huis rechtstreeks van in de auto worden vergrendeld, kan de verlichting worden geregeld en de garagepoort gesloten. En dat allemaal door middel van een kort mondeling bevel of een vraag.

Audi heeft de Amazon-spraakassistent naadloos in het MMI-systeem van de Audi e-tron geïntegreerd. Om er gebruik van te kunnen maken heeft de bestuurder geen app op zijn smartphone nodig en hoeft zijn smartphone niet in verbinding te staan met de auto. Het volstaat om de auto met de eigen Amazon-account te verbinden. Vanaf dan kan de dienst via de onboardspraakbediening worden opgestart. Zodra het sleutelbegrip ‘Alexa’ wordt uitgesproken, komen de aanvragen van de bestuurder op de server van Amazon terecht terwijl de LTE-module van het MMI-systeem via een Audi-backend verbinding maakt. De inhoud en informatie wordt via het audiosysteem van de auto weergegeven.

Audi heeft vorig jaar al duidelijk verklaard hoeveel belang het hecht aan spraakbediening in de interactie bestuurder-voertuig en de daarmee gepaarde taken. De natuurlijke spraakbediening die in de Audi A8 luxelimousine geïntroduceerd werd en sindsdien consequent in alle modelreeksen wordt uitgerold, beschikt onder meer over een zelflerende dialoogmanager.

 

 

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg