Sportief en elegant –  productverbeteringen voor de Audi A6 en A7

Sportief en elegant – productverbeteringen voor de Audi A6 en A7

  • Productverbeteringen zorgen voor meer individuele interieur- en exterieurkeuzemogelijkheden
  • Nieuw: hertekende grille, exterieurkleuren, velgdesigns en sierelementen voor het interieur
  • Afgelijnde dagrijverlichting, Audi virtual cockpit en parkeerhulpsysteem met park assist plus zijn voortaan standaard

De Audi A6- en Audi A7 en hun respectieve S-modellen gaan het modeljaar 2024 in met een opvallende, high-end uitstraling. Naast nieuw ontworpen uitrustingslijnen met eigen designelementen voor en achter beschikken de luxeklasse modellen voortaan over krachtige interieur- en exterieurkleuren, nieuwe velgdesigns en een opgewaardeerde standaarduitrusting.

Als onderdeel van de facelift van de Audi A6 Berline en Avant en de A7 Sportback wordt de structuur van het aanbod gereorganiseerd. De nieuwe structuur biedt klanten meer duidelijkheid en meer ruimte voor individualiteit, aangezien het interieur nu onafhankelijk van het gekozen exterieurpack kan worden samengesteld.

Verfijnd: de Audi A6 en Audi A7 met Singleframe in RS-stijl

Klanten kunnen voortaan kiezen uit de packs basic, advanced en S line voor het exterieur van de A6 Berline en Avant en tussen basic en S line voor de A7 Sportback. Elke uitrustingslijn wordt gekenmerkt door unieke designelementen voor- en achteraan. Een Singleframe met honingraatstructuur is het nieuwe bepalende element aan de voorzijde van het voertuig. In de basisversie van beide modellen is het front afgewerkt in Matte Black met een chroomomlijsting. Bij de advanced line, specifiek voor de A6, is de grille afgewerkt in Dark Chrome; de voorzijde onderscheidt zich met zijdelingse luchtinlaten, en de achterzijde met een diffusor in het nieuwe dynamische design met een kunststof blad gelakt in Selenite Silver. De advanced line omvat ook sportieve 18-duimsvelgen. De S-line-variant is beschikbaar voor beide modellen. Hier is het Singleframe voorzien van verchroomde inzetstukken. Voor de A6 werd de achterdiffusor hertekend. Hier is het diffusorblad in Platinum Gray gelakt, terwijl het bij de A7 in chroom is uitgevoerd. Daarnaast kreeg het S line-exterieur van de Audi A6 ook hertekende luchtinlaten opzij met elementen in Matte Black en Platinum Gray inzetstukken, verbrede zijdorpels, 19-duimsvelgen en een sportonderstel.

Naast de differentiatieopties voor het exterieur is er het S line-interieurpack, dat gebaseerd is op het interieur van het vorige S line-sportpack. Hier zijn het interieur, het dashboard en de dakhemel allemaal in zwart uitgevoerd. Het multifunctionele lederen sportstuur met schakelpaddles in zwart is voorzien van stiksels in contrastkleur, inclusief stuurwielgrepen in geperforeerd leer. De voetsteun en pedalen zijn van roestvrij staal. Het S line-interieurpack omvat stoelen in de combinatie stof Sequenz/leder voor de Audi A6 en in de combinatie microvezel Dinamica Frequenz/leder met S-logo in reliëf op de rugleuningen van de voorstoelen voor de Audi A7. De deurdrempels voor en achter met aluminium inzetstukken zijn verlicht en vooraan voorzien van S-opschrift.

De modellen Audi S6 (gecombineerd brandstofverbruik in l/100 km: 7,3-6,9 [Berline TDI], 7,4-7,1 [Avant TDI]; gecombineerde CO2-uitstoot in g/km: 191-181 [Berline TDI], 195-185 [Avant TDI]) en Audi S7 (Sportback TDI, gecombineerd brandstofverbruik in l/100 km: 7,4–7,1; gecombineerde CO2-uitstoot in g/km: 194–185) krijgen een Singleframe met inzetstukken in aluminiumlook en geaccentueerde zijdelingse luchtinlaten vooraan. Bij de Audi S6 zijn deze uitgevoerd in Matte Black, terwijl ze bij de Audi S7 in Matte Dark Chrome zijn uitgevoerd. De voorspoiler is op beide modellen in Selenite Silver gelakt.

Nieuwe kleuren en materialen voor interieur en exterieur

Voor de modellen Audi A6 en A7 en hun respectieve S-afgeleiden zijn voortaan in totaal twaalf exterieurkleuren beschikbaar. Voor het eerst omvat het gamma Arcona White en Madeira Brown Metallic. Grenadine Red Metallic en Ascari Blue Metallic zijn voortaan beschikbaar voor de S-modellen en de S line-packs. Sierelementen in het interieur zijn er nu in acht verschillende varianten. Nieuw zijn de houten inzetstukken in Olive Tree Natural en Ash Volcanic Gray Natural en de elementen bekleed met Dinamica-microvezel.

Standaarduitrusting in detail opgewaardeerd

De Audi virtual cockpit is voortaan standaard. Het volledig digitale instrumentenbord heeft een schermdiagonaal van 12,3 duim en een full HD-resolutie van 1.920 x 720 pixels. De bestuurder bedient de Audi virtual cockpit via het multifunctiestuurwiel en kan kiezen tussen de klassieke weergave of de infotainmentmodus. Ook de standaard geleverde verlichtingstechnologie kreeg een upgrade. De basiskoplampen van de Audi A6 en S6 zijn voortaan van het type full led met een afgelijnde dagrijverlichtingssignatuur. Een parkeerhulpsysteem met park assist plus is voortaan ook standaard.

Donkere sportvelgen voor een stijlvolle look

Als antwoord op de grote vraag van klanten naar donkere velgen werd het velgengamma van Audi A6 en Audi A7 grondig herzien; meer dan de helft van de beschikbare velgen is nu donker. De Audi A6 Berline en Avant worden standaard geleverd met 17-duimsvelgen van gesmeed aluminium met een 10-spaaks design en 225/60-banden. De 18-duimsvelgen met meerspaaks design zijn voortaan in Graphite Gray uitgevoerd voor een sportievere look. Er zijn ook 19-duimsvelgen met een dynamisch 5-armig design in Platinum Gray. De hoogglanzende 20-duimsvelgen met een 10-spaaks sterdesign in Platinum Gray zijn voortaan ook verkrijgbaar in Black Metallic, terwijl de 21-duimers in Graphite Gray met een hoogglansafwerking en een stijlvol 5-dubbelspaaks V-design voor donkere accenten zorgen. Geheel nieuw voor het A6-modelgamma zijn de 21-duimsvelgen met 5-armig design; met zijn op de autosport geïnspireerde geometrie komt dit luchtige design de koeling van de remmen ten goede.

Voor de A7 Sportback zijn de 19-duimsvelgen met 10 Y-spaken voortaan afgewerkt in Graphite Gray. De 5-armige 20-duimsvelgen met dubbele spaken, standaard voor de S7, zijn uitgevoerd in stijlvol Platinum Gray. De gesmede 21-duimsvelgen met een 5-armig design met parallelle spaken zijn voortaan gepolijst voor een uiterst geraffineerde uitstraling. Ook nieuw in het gamma zijn de hoogglanzende 20-duimsvelgen met 5-segmentspaaks Evo-design in Matte Black en de 21-duimers in het klassieke 5-armige meerspaaks design in Matte Dark Gray, allebei van Audi Sport.

Download hier het persbericht in PDF-formaat.pdf 142 KB Download hier het persbericht in Word-formaat.docx 138 KB

 

 

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg