Showcar Audi prologue Avant schittert in Genève

Showcar Audi prologue Avant schittert in Genève

Elegant studiemodel met nagenoeg serieproductierijpe technologie

A15/07N

Showcar Audi prologue Avant schittert in Genève

- Elegant studiemodel met nagenoeg serieproductierijpe technologie

- Hybride aandrijflijn uit de Audi Q7 e-tron quattro

- Ongezien infotainment- en connectiviteitsconcept

Met de showcar Audi prologue Avant heeft het merk met de vier ringen een primeur van formaat in petto voor het internationale autosalon van Genève. Met dit studiemodel blikt Audi vooruit op en onthult het innovaties voor de nabije toekomst op het gebied van design, infotainment en aandrijftechnologie.

In november vorig jaar presenteerde Audi op het autosalon van Los Angeles de Audi prologue, als voorbode van de designrichting die het merk voor de toekomst uitgaat. De Audi prologue Avant gaat nog een stap verder en combineert sportiviteit, vorm en functie. Met een lengte van 5,11 m en een breedte van 1,97 m past het model naadloos in het luxesegment. En dat met een stevige portie sportiviteit en functionaliteit. Met zijn langgerekte daklijn en uitzonderlijk lage D-stijlen oogt de grote vijfdeurs tegelijk atletisch en elegant. Zijn design straalt het quattro-DNA uit.

State-of-the-art infotainment en connectiviteit

De Audi prologue Avant biedt plaats aan een bestuurder en drie passagiers. Het luxueuze interieur, waarvan de architectuur één geheel vormt met het weergave- en bedieningsconcept,  is gehuld in donkere tinten. De toekomstige Audi virtual cockpit bevindt zich in het directe gezichtsveld van de bestuurder. Het volledige onderste gedeelte van het instrumentenbord bestaat uit een groot aanraakscherm, een hele reeks functies worden bediend via een gloednieuw zogenaamd OLED-scherm (Organic Light Emitting Diodes). Het innovatieve display voor de passagier voorin maakt digitale interactie mogelijk met de bestuurder. De inzittenden achterin kunnen gebruikmaken van een flexibel OLED-scherm dat in de middenconsole geïntegreerd is. Twee flinterdunne uitneembare tablets aan de rugleuning van de voorzetels – afgeleid van de Audi tablet uit de nieuwe Q7 – dienen als extra bron van informatie en ontspanning.

Nagenoeg serieproductierijpe aandrijflijn

De Audi prologue Avant vertrouwt op nagenoeg serieproductierijpe technologie voor de aandrijving. Hij is voorzien van de plug-in hybride aandrijflijn van de Audi Q7 e-tron quattro, die deze zomer wordt geïntroduceerd. In de prologue Avant staat de combinatie van een turbodiesel met een elektromotor garant voor nog imposantere prestaties. De 3.0 TDI-krachtbron van 260 kW (353 pk) en de elektromotor van 100 kW (136 pk) leveren een systeemvermogen van 335 kW (455 pk) en een koppel van 750 Nm. Die kracht wordt op de wielen overgebracht via de permanente vierwielaandrijving quattro. Het resultaat is onder andere een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 5,1 s, een topsnelheid van 250 km/u en een gemiddeld brandstofverbruik van 1,6 l/100 km (43 g/km CO2).

Opladen via inductie

De lithium-ionaccu heeft een capaciteit van 14,1 kWh en maakt een puur elektrisch rijbereik van 54 km mogelijk. Dankzij Audi wireless charging (AWC) kan de accu ook via inductie worden opgeladen.

Vierwielbesturing

Het onderstel van de Audi prologue Avant maakt gebruik van een adaptieve pneumatische ophanging en de dynamische stuurinrichting 'all-wheel-drive', waarbij de achterwielen tot 5° kunnen meesturen. Zo wordt de wagen nog sportiever, wendbaarder en stabieler.

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg