Q4 e-tron-gamma voegt nieuw model met vierwielaandrijving toe: Q4 45 e-tron quattro nu beschikbaar voor bestelling

Q4 e-tron-gamma voegt nieuw model met vierwielaandrijving toe: Q4 45 e-tron quattro nu beschikbaar voor bestelling

  • Audi Q4 45 e-tron quattro met 195 kW vervolledigt het motorgamma
  • Alle Q4 e-tron-modellen gecertificeerd als ‘koolstofneutrale producten’

De Audi Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron zijn de eerste compacte elektrische SUV’s van het merk met de vier ringen. Na hun lancering in april is een nieuwe versie aan het gamma toegevoegd, de Q4 45 e-tron quattro, die nu besteld kan worden. ​ De Audi Q4 Sportback 45 e-tron quattro wordt eind dit jaar gelanceerd.

Een intelligent aandrijfsysteem voor krachtige prestaties

De Q4 e-tron-modellen stoten lokaal geen koolstof uit en combineren de ruimte en het comfort van een luxeauto uit de compacte klasse met een rijbereik dat geschikt is voor dagelijks gebruik. De nieuwe Q4 45 e-tron quattro heeft een rijbereik tot 490 km (WLTP), waardoor hij perfect geschikt is voor dagelijks gebruik. De Q4 45 e-tron quattro is nu te bestellen; de vanafprijs inclusief btw bedraagt 52.450 euro. ​

De nieuwe quattro-versie (gecombineerd energieverbruik in kWh/100 km: 21,3 - 17,9 (WLTP); 18,2 – 16,5 (NEDC); gecombineerde CO2-uitstoot in g/km: 0) doet een beroep op twee elektromotoren voor zijn elektrische vierwielaandrijving. Samen leveren ze een maximumvermogen van 195 kW (265 pk) – genoeg voor een sprint van 0 tot 100 km/u in 6,9 seconden en een elektronisch begrensde topsnelheid van 180 km/u.

Koolstofneutraliteit gecertificeerd door TÜV NORD: Q4 e-tron-modellen hebben officieel een netto-nul koolstofvoetafdruk.

Audi bouwt de Q4 e-tron en de Q4 Sportback e-tron met netto-nul koolstofemissies. Dit is nu officieel bevestigd door hun geslaagde certificering als ‘koolstofneutrale producten’ door de onafhankelijke keuringsorganisatie TÜV: “Audi staat ervoor in dat koolstofemissies onder meer in de toeleveringsketen, tijdens het hele productieproces en in de logistiek proportioneel worden voorkomen of beperkt door het gebruik van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Dit geldt ook expliciet voor de productie van de hoospanningsbatterij van de voertuigen. Bovendien gaat Audi nog een stap verder door onvermijdbare CO2-equivalente emissies te compenseren door middel van zijn steun aan internationaal erkende CO2-compensatieprojecten”, bevestigt TÜV NORD in de succesvolle certificering.

De productiesite in Zwickau betrekt voor de productie uitsluitend groene stroom, en ook de toeleveranciers van batterijcellen zijn verplicht om uitsluitend energie uit hernieuwbare bronnen te gebruiken in hun productieprocessen. Emissies die momenteel niet kunnen worden vermeden, worden gecompenseerd door middel van koolstofkredieten waarmee projecten ter beperking van de klimaatverandering worden gefinancierd. Deze zijn gecertificeerd door de non-profitorganisaties The Gold Standard of Verified Carbon Standard. Zo kan volledige koolstofneutraliteit worden bereikt over de hele levenscyclus van het voertuig terwijl het tijdens de gebruiksfase ook met groene stroom wordt opgeladen.

Bovendien werkt Audi met zijn toeleveranciers samen om systematisch verantwoordelijke praktijken te bevorderen in al zijn voertuigprojecten. Het bedrijf controleert zijn zakenpartners sinds 2017 aan de hand van een intern ontwikkelde duurzaamheidsrating om te garanderen dat de productie wordt uitgevoerd op een manier die zuinig omspringt met hulpbronnen en voldoet aan sociale normen. ​

Download hier het persbericht in PDF formaat A21-15N - Q4 45 (3p).pdf - 132 KB Download hier het persbericht in Word formaat A21-15N - Q4 45.docx - 129 KB
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg