Puristische rijdynamiek: de nieuwe Audi R8 V10 RWS

Puristische rijdynamiek: de nieuwe Audi R8 V10 RWS

 

  • Eerste Audi-productiemodel met achterwielaandrijving als een beperkte editie
  • 50 kg lichter dan R8 Coupé V10
  • Stephan Winkelmann, Managing Director Audi Sport GmbH: "R8 V10 RWS brengt het rijconcept van onze R8 LMS-raceauto succesvol naar de openbare weg"

De Audi Sport GmbH breidt zijn R8-gamma uit met een nieuwe afgeleide met achterwielaandrijving. De Audi R8 V10 RWS komt in een beperkte reeks van 999 exemplaren met zowel Coupé- als Spyder-varianten. Hij krijgt achterwielaandrijving (Rear Wheel Series) en zal uitsluitend handmatig gebouwd worden in de Böllinger Höfe R8-fabriek. 

"De R8 V10 RWS is gemaakt voor puristen", zei Stephan Winkelmann, CEO van Audi Sport GmbH. "Een speciaal model met een beperkte oplage voor klanten die rijplezier appreciëren: de R8 V10 RWS is een absoluut exclusieve aanbieding. Met zijn V10-middenmotor en achterwielaandrijving brengt hij het rijconcept van onze R8 LMS-raceauto succesvol naar de openbare weg."

Matzwarte designelementen, optionele strips

Het puristische karakter van de nieuwe R8-variant wordt onderstreept door het matzwarte rooster van de Singleframe en de matzwarte luchthappers aan de voor- en achterkant van de auto. Het bovenste sideblade (van de Coupé) is afgewerkt in glanzend zwart, het onderste in koetswerkkleur. Vergelijkbaar met de R8 LMS GT 4 is de Coupé verkrijgbaar met een optionele rode strip die over de kap, het dak en de achterkant loopt. Binnenin zitten de bestuurder en passagier in sportzetels bedekt met leer en alcantara. Kuipzetels zijn beschikbaar als optie. Het dashboard draagt een embleem "1 van 999", wat het beperkte aantal exemplaren aangeeft.

5.2 FSI-motor - een van de laatste atmosferische motoren in zijn segment

De V10-middenmotor van de Audi R8 V10 RWS produceert 397 kW (540 pk). Hij levert zijn maximumkoppel van 540 Nm bij 6.500 tr/min. De 5.2 FSI-motor laat de Coupé in 3,7 seconden van 0 tot 100 km/u accelereren (Spyder: 3,8 seconden) en geeft hem een topsnelheid van 320 km/u (Spyder: 318 km/u). Met de kap gesloten bedraagt het gemiddelde brandstofverbruik van de R8 V10 RWS 12,4 liter per 100 kilometer, wat overeenkomt met 283 gram CO2 per kilometer. Met de kap open bedragen deze cijfers 12,6 liter en 286 gram CO2 per kilometer.

Speciaal afgesteld chassis maakt gecontroleerde drifts mogelijk

De Coupé weegt 1.509 kilogram (zonder bestuurder). 50 kilo minder dan de R8 Coupé met vierwielaandrijving, die extra onderdelen nodig heeft, zoals propshaft, meerschijvenkoppeling en middendifferentieel. De Spyder is 40 kilogram lichter dan de R8 Spyder V10, met een gewicht van 1.680 kilogram (zonder bestuurder). De gewichtsverdeling van 40,6:59,4 (Coupé) en 40,4:59,6 (Spyder) zorgt samen met het speciaal op achterwielaandrijving afgestelde chassis voor ongelofelijk veel rijplezier.

De chassisafstelling en controlesystemen maken gecontroleerde drifts mogelijk, als de bestuurder de 'dynamische' modus selecteert in het standaard dynamische wegliggingssysteem Audi drive select en de Stabilization Control ESC in 'Sport' zet. Het ESC komt op betrouwbare wijze tussen op de limiet. De elektromechanische stuurbekrachtiging is volledig vrij van koppelreacties en zorgt voor een precies rijgedrag. De Audi R8 V10 RWS rijdt standaard op zwart afgewerkte 19-duimsvelgen van gegoten aluminium met een vijfspakig V-design, met 245/35-banden vooraan en 295/35-banden achteraan.

De Audi R8 V10 RWS is vanaf de herfst 2017 verkrijgbaar, en de eerste exemplaren zullen in het voorjaar van 2018 in het straatbeeld verschijnen. De Coupé begint bij 142.900 euro, de Spyder op 156.900 euro.   

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg