Première van de Audi R8 LMS GT2 op het Goodwood Festival of Speed

Première van de Audi R8 LMS GT2 op het Goodwood Festival of Speed

  • Vierde model van Audi Sport customer racing onthuld voor een groot publiek
  • Krachtigste klantenracewagen met 470 kW (640 pk)

Audi Sport customer racing biedt fascinatie op overschot met de Audi R8 LMS GT2 tijdens het Goodwood Festival of Speed. Oliver Hoffmann, CEO van Audi Sport GmbH, Chris Reinke, hoofd Audi Sport customer racing, en negenvoudig Le Mans-winnaar Tom Kristensen onthulden er de nieuwe sportwagen samen met de Graaf van Richmond, de organisator van het Festival of Speed. Het publiek van experts was de enthousiaste getuige van de première van de sportwagen met een vermogen van 470 kW (640 pk): de krachtigste auto in de elfjarige geschiedenis van het klantenracewagenprogramma..

“Deze sportwagen met zijn emotierijke en bijzonder prestatiegerichte V10 vormt het topmodel van ons kantenraceprogramma. Het legendarische evenement in Goodwood is de ideale gelegenheid voor de onthulling van zo’n fascinerende sportwagen,” zei Oliver Hoffmann. De racewagen is ontwikkeld voor een toekomstige racecategorie. De GT2-klasse gaat namelijk in 2020 van start in Europa en Noord-Amerika. Ze zal het gat vullen tussen de bestaande GT3- en GT4-klasses en is specifiek bedoeld voor auto’s met veel overlangse rijdynamiek. Daardoor richt dit soort racewagen zich vooral tot gentleman drivers, die al decennia lang de ruggengraat vormen van het GT-racen. De Audi R8 LMS GT2 is de ideale sportwagen voor klassieke races maar is ook geschikt voor circuitdagen en evenementen in raceresorts, die steeds meer populariteit genieten bij klanten over de hele wereld. Audi Sport heeft met de Audi R8 LMS GT2 zijn vierde model voor klantenracen voorgesteld. Het merk heeft al wereldwijd succes geboekt in het TCR, GT3 en GT4.

A19-26F - Audi R8 LMS GT2 (2p).pdf 125 KB A19-26F - Audi R8 LMS GT2.docx 70 KB A19-26N - Audi R8 LMS GT2 (2p).pdf 122 KB A19-26N - Audi R8 LMS GT2.docx 69 KB

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg