Nieuwe Audi Q5 overtuigt bij Euro NCAP

Vrijdag 10 maart 2017

  • Vijf Euro NCAP-sterren voor Audi’s succesvolle SUV-model
  • Topscores voor bescherming van inzittenden en voetgangers
  • Audi Q5 met een uitgebreid aanbod aan rijhulpsystemen
De nieuwe Audi Q5 heeft in de tests van Euro NCAP (New Car Assessment Program) de maximumscore van vijf sterren behaald. Daarmee behoort de bestseller uit Ingolstadt tot de veiligste auto’s in zijn segment.

De Audi Q5 wist bij de tests over de ganse lijn te overtuigen. De nieuwe generatie van het succesvolle model uit Ingolstadt scoorde op de veiligheid van volwassen inzittenden en kinderen, alsook op de bescherming van voetgangers. Bij de beoordeling werd ook rekening gehouden met de standaard rijhulpsystemen, zoals de noodremhulp pre sense city, die op voorliggende voertuigen en voetgangers reageert.

De Q5 behaalde uitstekende resultaten op crashveiligheid ondanks zijn nagenoeg 90 kg lichtere totaalgewicht. De uitstekende testresultaten van Euro NCAP benadrukken het hoge niveau van Audi op het gebied van actieve en passieve veiligheid, alsook op het vlak van lichtgewichtconstructie.

Sinds 1997 onderzoekt Euro NCAP de crashveiligheid van nieuwe automodellen. In de keuringsinstantie werken meerdere Europese ministeries van transport, automobielclubs, verzekeringsmaatschappijen en organisaties voor consumentenbescherming samen. De uitgebreide Euro NCAP-tests overtreffen de geldende normen van Europese wetgevers dan ook aanzienlijk.

Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium at D'Ieteren - Audi Import