Nieuwe Audi Q5 overtuigt bij Euro NCAP

  • Vijf Euro NCAP-sterren voor Audi’s succesvolle SUV-model
  • Topscores voor bescherming van inzittenden en voetgangers
  • Audi Q5 met een uitgebreid aanbod aan rijhulpsystemen
De nieuwe Audi Q5 heeft in de tests van Euro NCAP (New Car Assessment Program) de maximumscore van vijf sterren behaald. Daarmee behoort de bestseller uit Ingolstadt tot de veiligste auto’s in zijn segment.

De Audi Q5 wist bij de tests over de ganse lijn te overtuigen. De nieuwe generatie van het succesvolle model uit Ingolstadt scoorde op de veiligheid van volwassen inzittenden en kinderen, alsook op de bescherming van voetgangers. Bij de beoordeling werd ook rekening gehouden met de standaard rijhulpsystemen, zoals de noodremhulp pre sense city, die op voorliggende voertuigen en voetgangers reageert.

De Q5 behaalde uitstekende resultaten op crashveiligheid ondanks zijn nagenoeg 90 kg lichtere totaalgewicht. De uitstekende testresultaten van Euro NCAP benadrukken het hoge niveau van Audi op het gebied van actieve en passieve veiligheid, alsook op het vlak van lichtgewichtconstructie.

Sinds 1997 onderzoekt Euro NCAP de crashveiligheid van nieuwe automodellen. In de keuringsinstantie werken meerdere Europese ministeries van transport, automobielclubs, verzekeringsmaatschappijen en organisaties voor consumentenbescherming samen. De uitgebreide Euro NCAP-tests overtreffen de geldende normen van Europese wetgevers dan ook aanzienlijk.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg