Nieuwe Audi Q5 overtuigt bij Euro NCAP

  • Vijf Euro NCAP-sterren voor Audi’s succesvolle SUV-model
  • Topscores voor bescherming van inzittenden en voetgangers
  • Audi Q5 met een uitgebreid aanbod aan rijhulpsystemen
De nieuwe Audi Q5 heeft in de tests van Euro NCAP (New Car Assessment Program) de maximumscore van vijf sterren behaald. Daarmee behoort de bestseller uit Ingolstadt tot de veiligste auto’s in zijn segment.

De Audi Q5 wist bij de tests over de ganse lijn te overtuigen. De nieuwe generatie van het succesvolle model uit Ingolstadt scoorde op de veiligheid van volwassen inzittenden en kinderen, alsook op de bescherming van voetgangers. Bij de beoordeling werd ook rekening gehouden met de standaard rijhulpsystemen, zoals de noodremhulp pre sense city, die op voorliggende voertuigen en voetgangers reageert.

De Q5 behaalde uitstekende resultaten op crashveiligheid ondanks zijn nagenoeg 90 kg lichtere totaalgewicht. De uitstekende testresultaten van Euro NCAP benadrukken het hoge niveau van Audi op het gebied van actieve en passieve veiligheid, alsook op het vlak van lichtgewichtconstructie.

Sinds 1997 onderzoekt Euro NCAP de crashveiligheid van nieuwe automodellen. In de keuringsinstantie werken meerdere Europese ministeries van transport, automobielclubs, verzekeringsmaatschappijen en organisaties voor consumentenbescherming samen. De uitgebreide Euro NCAP-tests overtreffen de geldende normen van Europese wetgevers dan ook aanzienlijk.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg