Nieuwe Audi Q5 overtuigt bij Euro NCAP

  • Vijf Euro NCAP-sterren voor Audi’s succesvolle SUV-model
  • Topscores voor bescherming van inzittenden en voetgangers
  • Audi Q5 met een uitgebreid aanbod aan rijhulpsystemen
De nieuwe Audi Q5 heeft in de tests van Euro NCAP (New Car Assessment Program) de maximumscore van vijf sterren behaald. Daarmee behoort de bestseller uit Ingolstadt tot de veiligste auto’s in zijn segment.

De Audi Q5 wist bij de tests over de ganse lijn te overtuigen. De nieuwe generatie van het succesvolle model uit Ingolstadt scoorde op de veiligheid van volwassen inzittenden en kinderen, alsook op de bescherming van voetgangers. Bij de beoordeling werd ook rekening gehouden met de standaard rijhulpsystemen, zoals de noodremhulp pre sense city, die op voorliggende voertuigen en voetgangers reageert.

De Q5 behaalde uitstekende resultaten op crashveiligheid ondanks zijn nagenoeg 90 kg lichtere totaalgewicht. De uitstekende testresultaten van Euro NCAP benadrukken het hoge niveau van Audi op het gebied van actieve en passieve veiligheid, alsook op het vlak van lichtgewichtconstructie.

Sinds 1997 onderzoekt Euro NCAP de crashveiligheid van nieuwe automodellen. In de keuringsinstantie werken meerdere Europese ministeries van transport, automobielclubs, verzekeringsmaatschappijen en organisaties voor consumentenbescherming samen. De uitgebreide Euro NCAP-tests overtreffen de geldende normen van Europese wetgevers dan ook aanzienlijk.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg