Nieuwe aircofilter van Audi laat allergielijders weer vrij ademen

Vrijdag 20 mei 2016

  • Actieve stoffen in filter reduceren allergenen
  • Extra lagen tegen fijne partikels en gasvormige onzuiverheden
  • Gebruik in Audi A1, A3, Q3 en TT vanaf juni, in Audi Q2 vanaf de lancering
Vanaf juni 2016 zullen de compacte Audi-modellen van de montageband rollen met een nieuwe filter in het klimaatregelingssysteem. Die verwijdert niet alleen fijne partikels en schadelijke gassen uit de lucht maar neutraliseert ook het grootste deel van alle allergenen. Met de nieuwe filter bepaalt Audi wereldwijd een nieuwe norm in het segment van compacte premiumwagens.

Vanaf juni zal in de modelreeksen Audi A1, A3, Q3 en TT een nieuwe filter voor de klimaatregeling worden gebruikt. De nieuwe Audi Q2 zal vanaf de marktlancering met de nieuwe filter worden uitgerust. Klanten die over een vorig model van een van de betreffende reeksen beschikken, kunnen hun voertuig eveneens met de nieuwe filter laten uitrusten tijdens een gepland regulier onderhoud.

De filter is beschikbaar in twee versies en bestaat telkens uit drie lagen. De werking ervan is echter verschillend. Wat de filter bijzonder maakt, is de nieuwe buitenste dragerlaag, die een bijkomend anti-allergeen effect biedt. De ene variant reduceert de allergenen door middel van plantaardige bioactieve stoffen, polyfenolen genaamd, die zich aan de receptoren van de allergenen vasthechten. De andere variant wijzigt de proteïnestructuur om het gewenste effect te verkrijgen. Onafhankelijke tests door gespecialiseerde testinstanties zoals SGS Fresenius, dat onderzoek voert naar de eigenschappen die allergieën veroorzaken, en Fiatec GmbH, dat de filtereigenschappen test, bevestigen de uiterste effectiviteit van de nieuwe Audi-filters.

De twee andere lagen, die ook al aanwezig zijn in de bestaande filters, leveren eveneens een belangrijke bijdrage tot de hoge luchtkwaliteit in het interieur van de voertuigen. De filterlaag bestaande uit speciale microvezels verwijdert zelfs de kleinste partikels uit de lucht. Gasvormige onzuiverheden worden vastgehouden in de laag met actieve kool.

Een uitgebreide reeks metingen toont aan hoe effectief het filtersysteem wel is. De positionering van de verschillende lagen garandeert een uitstekende scheiding van de verschillende stoffen en een optimale doorvoer van de gezuiverde lucht over de volledige levensduur van de filter.

Sofie Luyckx PR Officer Audi Belgium at D'Ieteren - Audi Import