Nieuw lichtassistentiecentrum van Audi brengt licht in de duisternis

Nieuw lichtassistentiecentrum van Audi brengt licht in de duisternis

- Grootste doorrijdbare lichttunnel van Europa

A15/06N

Nieuw lichtassistentiecentrum van Audi brengt licht in de duisternis

- Grootste doorrijdbare lichttunnel van Europa

- Testcentrum voor grootlicht en nieuwe lichtbijstandssystemen

- Licht als informatiemedium

Audi bouwt zijn voorsprong op het vlak van lichttechnologie voor auto's verder uit, met een nieuw lichtassistentiecentrum op de site van Ingolstadt. De ondergrondse doorrijdbare lichttunnel is 120 m lang en biedt nieuwe mogelijkheden voor de ontwikkeling van innovatieve lichtoplossingen en lichtbijstandssystemen die gebruikmaken van een camera.

"Audi geeft de toon aan op het vlak van lichttechnologie voor auto's", verklaart prof. dr. Ulrich Hackenberg, directeur technische ontwikkeling bij Audi AG. "Van de Xenon plus-koplampen over de Matrix LED-koplampen tot het laserlicht hebben introduceren wij al sinds 20 jaar baanbrekende innovaties in de serieproductie. Licht maakt deel uit van het design van een auto en speelt ook een rol als interactief informatiemedium."

Het nieuwe lichtassistentiecentrum bij de hoofdzetel van het Audi-concern is de grootste doorrijdbare lichttunnel van Europa. In de matzwart gelakte tunnel testen de ontwikkelaars systemen zoals het adaptieve grootlicht en cameragebaseerde lichtbijstandssystemen. Dergelijke systemen vermijden dat tegemoetkomend verkeer verblind wordt en verhogen de veiligheid.

Het lichtassistentiecentrum en laserlabo bevinden zich onder een gebouw met elf verdiepingen, waardoor de bouw ervan een grote uitdaging vormde. De tunnel moest immers gebouwd worden zonder storende steunpijlers en heeft een vrije hoogte van negen meter nodig. De bodem van de tunnel is voorzien van een bekleding die gelijkt op een reëel wegdek. De Audi-ingenieurs werken er nauw samen met de designers, waardoor nieuwe ideeën nog sneller hun weg vinden naar de serieproductie. Ook de collega's van de motorsportafdeling leveren telkens weer waardevolle informatie afkomstig uit de meest veeleisende testomgeving ter wereld, het circuit.

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg