Navigatietechnologie op het hoogste niveau: Audi en HERE ontwikkelen hand in hand

Navigatietechnologie op het hoogste niveau: Audi en HERE ontwikkelen hand in hand

 

  • Nieuwe A8 maakt gebruik van verbeterde HERE-software en -diensten
  • Snelle online routeberekening en meer informatie over het wegverloop
  • Navigatiekaart met nieuwe grafische weergave en gedetailleerde 3D-stadsmodellen

 

Audi en HERE Technologies blijven hun diensten integreren voor nog meer klantenvoordeel. In de nieuwe luxeberline Audi A8 biedt de autofabrikant een scala aan technologieën en diensten aan, die door de kaartontwikkelaar werden gecreëerd. Audi is samen met andere bedrijven betrokken bij HERE. Beide partijen zijn van plan om in de toekomst intensiever te gaan samenwerken.

De vooruitgang is al zichtbaar in de kaartweergave met directe bestemmingsinvoer: de nieuwste versie van Audi's modulaire infotainmentplatform (MIB2+) biedt een navigatiekaart met veel helderder graphics. Het combineert zeer gedetailleerde 3D-modellen van steden van over de hele wereld met al even realistische voorstellingen van vele gebouwen.

Een van de hoogtepunten is de nieuwe hybride navigatie. De routeberekening vindt voornamelijk plaats op de servers van HERE, en parallel aan boord van de auto. Het houdt rekening met het totale verkeersbeeld in een regio. Het systeem houdt zelfs rekening met gebeurtenissen ver van de geplande route, als ze van invloed zouden kunnen zijn. Informatie wordt permanent bijgewerkt met frequente intervallen. De dataoverdracht tussen de auto en de HERE-backend maakt gebruik van de momenteel snelste mobiele communicatienorm LTE Advanced. Deze constante uitwisseling en de hoge rekenkracht van de HERE-servers creëren ruimte voor nieuwe functies: als de bestuurder ontdekt dat een gedeelte van zijn route op korte termijn wordt geblokkeerd, kan hij direct en zeer gemakkelijk een lokale omleiding voorgesteld krijgen. Als hij de voorgestelde route wil veranderen, kan hij de betreffende sectie op het scherm vergroten en simpelweg de nieuwe route met zijn vinger uittekenen en activeren.

De nieuwe myAudi-smartphoneapp maakt gebruik van HERE-navigatiesoftware en synchroniseert navigatiebestemmingen en favorieten naadloos met de auto via de cloud. Hiermee kan de klant de bestemmingsinvoer al vanop zijn smartphone starten voordat hij is ingestapt in de auto. De MyAudi-app brengt de gegevens over naar de auto, het navigatiesysteem vervolgt de routebeschrijving in de auto zonder extra aparte procedure en de app leidt de bestuurder dan naar zijn bestemmingsadres zodra de auto is geparkeerd.

De navigatiesoftware in de auto maakt gebruik van de HERE-database en evalueert ook informatie over het wegverloop. Dit omvat het aantal rijstroken en hun rijrichting, de randen van de rijweg, bochten, afdalingen en hellingen, kruispunten, rotonden en stadsgrenzen. Deze gegevens worden gebruikt door verschillende veiligheids-, comfort- en efficiëntiefuncties, zoals de voorspellende adaptieve snelheidsregelaar pACC en de voorspellende efficiëntieassistent PEA. De centrale stuureenheid voor rijhulpsystemen zFAS verwerkt ook de gegevens. De stuureenheid ontvangt de weggegevens onderweg van het navigatiesysteem, voegt ze samen met de gegevens die door de boordsensoren werden verzameld en gebruikt de resultaten om bijvoorbeeld de exacte positie van de auto op de rijweg te bepalen. De kaartgegevens in de Audi A8 worden om de drie maanden automatisch bijgewerkt via de permanente onlineverbinding.

Op middellange termijn zal Audi ook met HERE samenwerken voor verkeersbordinformatie en gevaarsinformatie, met name car-to-X-diensten uit de verbindingsportefeuille. De Audi-modellen A4, A5, Q5 en Q7 gebruiken hun boordsensoren om deze informatie over snelheidsbeperkingen en gevaarpunten te verzamelen. Momenteel wordt de informatie nog steeds verzameld op Audi-servers, verwerkt en ter beschikking gesteld van Audi-rijders.

AUDI AG heeft, in een consortium met de BMW Groep en Daimler AG, HERE Technologies, een van de toonaangevende softwarebedrijven voor digitale navigatiekaarten en locatie-gebaseerde diensten, eind 2015 overgenomen van Nokia. HERE is ontworpen als een open platform en stelt wereldwijd ongeveer 8.000 mensen tewerk. Sinds zijn overname door het consortium heeft het bedrijf zijn netwerk van expertise in IT gestaag uitgebreid door nieuwe participaties en strategische partnerschappen.

Een van de belangrijkste projecten van HERE is de HD Live Map. Dit biedt de digitale basis voor autonoom rijden in de toekomst. Het nieuwe dataplatform beschrijft de verkeersruimte als een driedimensionaal model met ongekende precisie. Het is nauwkeurig tot op de centimeter in plaats van de meter, en dynamisch in plaats van statisch. De HERE HD Live Map bevindt zich momenteel in de installatiefase, en de nieuwe Audi A8 is al voorbereid op deze technologie.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg