Jong en op maat van de stad: de Audi A1 citycarver

Jong en op maat van de stad: de Audi A1 citycarver

  • Koetswerkdesign met robuuste offroadlook, achthoekig Singleframe en ongeveer vier centimeter meer bodemvrijheid dankzij de ruimere rijhoogte en de grotere wielen
  • Baanbrekende infotainmentcomponenten en omvangrijke digitale connectiviteit
  • Optionele sportief afgestelde ophanging met het Pack Dynamic

Een frisse uitstraling vol zelfvertrouwen, heel wat ruimte voor personalisatie en een omvangrijke connectiviteit: stuk voor stuk waarmerken van de Audi A1 citycarver. Het meest vooruitstrevende model binnen het nieuwe A1-productgamma voelt zich overal thuis: in de stad, op secundaire wegen, op snelwegen en zelfs op licht onverharde ondergrond.

De 4,04 meter lange Audi A1 citycarver is gebaseerd op de A1 Sportback waar hij de technologie en de designtaal van overneemt. Hij pakt uit met een krachtig ogend en gedurfd sportief lijnenspel maar biedt tegelijkertijd vier centimeter bijkomende bodemvrijheid. Dat laatste vergemakkelijkt het instappen en biedt een betere zichtbaarheid. De nieuwe ophanging met extra rijhoogte is verantwoordelijk voor 35 van de extra millimeters. De rest is het gevolg van de grotere velgenmaat in vergelijking met de A1 Sportback, vanaf een diameter van 16 duim.

Het koetswerk pakt uit met een robuuste offroadlook. Het brede, achthoekige Singleframe is een verwijzing naar de Audi Q-modellen. De ingezette honingraat met uitgesproken welvingen is gelakt in het matzwart. Twee opvallende sleuven boven het radiatorrooster onderscheiden hem van de A1 Sportback. De bodembescherming gelakt in de kleur van roestvrij staal verwijst naar de offroadcapaciteiten van de A1 citycarver. De wielkasten en de hertekende zijdrempels krijgen extra koetswerkelementen in een contrasterende kleur. De hertekende achterbumper neemt de robuuste look van de voorzijde over.

Het kleurenpalet van de A1 citycarver telt negen koetswerkkleuren. Audi biedt de keuze uit twee contrasterende dakkleuren: Mythoszwart of Manhattangrijs. Het pack shadow look hult de koetswerkelementen onderaan het koetswerk in diepzwart terwijl die standaard in grijstinten of een roestvrijstaallook zijn uitgevoerd.

Aan de binnenzijde vormen het design en de op de bestuurder gerichte bedieningspanelen een perfecte symbiose. Het digitale dashboard bijvoorbeeld vormt een compacte eenheid samen met de ventilatiemonden. Die ventilatiemonden, de centrale middenconsole en de deuren krijgen afwerkingsdetails in muntkleur, koperkleur, oranje of zilvergrijs. De S line biedt ook de kleur ‘structuurgrijs’ aan.

Naast de basisinterieuruitrusting is er keuze uit drie uitrustingsniveaus: advanced, design selection en S line. De S line biedt klanten de keuze uit een stoelbekleding in stof/kunstleder of alcantara/kunstleder. De interieurdesignselectie omvat het contour/sfeerverlichtingspakket.

De Audi A1 citycarver pakt net als de A1 Sportback uit met een ruim interieur en een kofferruimte van 335 liter. Hetzelfde geldt voor de standaarduitrusting en optionele uitrusting, inclusief full-ledkoplampen met dynamische richtingaanwijzers. In het geval van de A1 citycarver echter hebben de klanten eveneens recht op de S line-dakrandspoiler en de standaard grotere velgen vanaf 16 duim. De rijhulpsystemen zoals de adaptieve snelheidsregelaar en park assist leent hij uit de hogere marktsegmenten. Audi pre sense front (voetganger- en fietserdetectie) en lane departure warning zijn standaard.

Middenin de digitale wereld: infotainment en Audi connect

Aantrekkelijke infotainmentelementen en een omvangrijke connectiviteit maken de Audi A1 citycarver tot een uitgekiende metgezel, vooral voor jonge bestuurders. Een volledig digital dashboard is standaard en de Audi virtual cockpit en MMI navigatie plus vormen het topaanbod. Bestuurders kunnen het top-of-the-line infotainmentsysteem aansturen via het 10,1 duim groot aanraakscherm of via stembediening. Zo worden navigatiebestemmingen snel gevonden dankzij een vrije tekstzoekfunctie. Dienstenleverancier inzake kaarten en navigatie HERE berekent online de route, rekening houdend met de verkeersomstandigheden in de wijde omgeving.

Bovendien biedt Audi bijkomende functies zoals navigatie via Google Earth, online verkeersinformatie, parkinginformatie, hybride radio en een wifi-hotspot voor mobiele toestellen dankzij Audi connect navigatie & infotainment die deel uitmaken van het MMI navigatie plus en het bijkomende plus-pack. De Audi phone box integreert de smartphone perfect in de auto. Het Bang & Olufsen 3D Premium-soundsysteem beschikt over 560 watt muziekvermogen.

Pack Dynamic voor een nog betere rijervaring: de ophanging

De ophanging van de meest vooruitstrevende Audi A1 is uitgebalanceerd en precies. De A1 citycarver rijdt nog lichtvoetiger dankzij het optioneel Pack Dynamic. Dit omvat schijfremmen met sportieve rode remklauwen, het rijdynamieksysteem Audi drive select, een soundactuator en een ophanging met verstelbare dempers. Audi drive select dat vier rijmodi (auto, dynamic, efficiency en individual) aanbiedt, kan eveneens apart worden gekozen. Audi biedt velgen aan tot een diameter van 18 duim, in combinatie met het Pack Dynamic.

De Audi A1 citycarver kan vanaf begin augustus 2019 worden besteld en zal in de herfst van 2019 bij de Belgische concessiehouders aankomen. Bij de marktintroductie zal Audi ook de edition one boven de doopvont houden, een speciale editie afgewerkt in pijlgrijs of pulse-oranje en voorzien van 18-duimsvelgen. De bies rond de zijdelingse luchthappers vooraan, het radiatorrooster, de Audi-ringen in het Singleframe en de logo’s op de achterzijde zijn hier allemaal in het zwart uitgevoerd. Bovendien zijn de koplampen en achterlichten zijn getint; het dak en de buitenspiegelhozen krijgen een contrastkleur aangemeten. Op de flanken prijkt een matzilveren bestickering met edition one-logo. De exclusieve interieuruitrusting van dit model is gebaseerd op het S line-interieur en krijgt verschillenden accenten in het oranje of zilver.

 

Het persbericht in PDF-formaat kan u hier downloaden A19-32N - Audi A1 citycarver (3p).pdf - 555 KB Het persbericht in WORD-formaat kan u hier downloaden A19-32N - Audi A1 citycarver.docx - 71 KB Télécharger le communiqué de presse en format PDF A19-32F - Audi A1 citycarver (3p).pdf - 131 KB Télécharger le communiqué de presse en format WORD A19-32F - Audi A1 citycarver.docx - 72 KB

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg