IONITY – Pan-Europees High-Power Charging-netwerk maakt e-mobiliteit mogelijk voor lange afstanden

IONITY – Pan-Europees High-Power Charging-netwerk maakt e-mobiliteit mogelijk voor lange afstanden

Joint venture voor de uitbouw van een High-Power Charging-netwerk (HPC) voor elektrische voertuigen gaat van start

  • Tegen 2020 zal IONITY ongeveer 400 snellaadstations implementeren en beheren op de belangrijkste Europese verkeersaders
  • De bouw van 20 stations in meerdere Europese landen begint nog in 2017
  • Een laadcapaciteit van maximaal 350 kW maakt het mogelijk om laadtijden aanzienlijk te reduceren ten opzichte van bestaande systemen
  • Multimerkencompatibiliteit met huidige en toekomstige generaties van elektrische voertuigen via het Combined Charging System (CCS)
Op vrijdag 3 november kondigden BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en de Volkswagen-groep met Audi en Porsche de joint venture IONITY aan. Die zal in Europa een High-Power Charging-netwerk (HPC) voor elektrische voertuigen ontwikkelen en implementeren.

Door tegen 2020 ongeveer 400 HPC-stations uit te bouwen, zal IONITY langeafstandsritten vereenvoudigen, wat voor elektrische voertuigen een belangrijke stap voorwaarts betekent. De joint venture, gevestigd in München (Duitsland), wordt geleid door Chief Executive Officer, Michael Hajesch, en Chief Operating Officer, Marcus Groll, met een groeiend team dat tegen begin 2018 een 50-tal leden zal tellen.

Creatie van 20 laadstations van start in 2017

Dit jaar worden er via partnerschappen met ‘Tank & Rast’, ‘Circle K’ en ‘OMV’ in totaal 20 publieke stations geopend, gelegen op hoofdwegen in Duitsland, Noorwegen en Oostenrijk, met onderlinge tussenafstanden van 120 km. In de loop van 2018 zal het netwerk worden uitgebreid naar meer dan 100 stations, die elk meerdere klanten met auto’s van verschillende constructeurs in staat stellen om tegelijkertijd hun voertuigen op te laden.

Met een capaciteit van maximaal 350 kW per oplaadpunt zal het netwerk de Europese laadstandaard Combined Charging System gebruiken om laadtijden aanzienlijk in te korten ten opzichte van bestaande systemen. De ‘merkanonieme’ aanpak en de Europabrede distributie zullen naar verwachting helpen om elektrische voertuigen aantrekkelijker te maken.

Bij het kiezen van de beste locaties wordt rekening gehouden met de mogelijke integratie van bestaande oplaadtechnologieën. Bovendien onderhandelt IONITY zowel met bestaande infrastructuurinitiatieven, inclusief diegene die worden ondersteund door de deelnemende bedrijven, als met de politieke instellingen. De investering benadrukt in welke mate de deelnemende constructeurs geloven in elektrische voertuigen en ze is integraal gestoeld op de internationale samenwerking van de achterliggende industrie.

De stichtende partners, BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en de Volkswagen-groep, hebben een gelijk aandeel in de joint venture, terwijl andere autoconstructeurs worden uitgenodigd om het netwerk te helpen uitbreiden.

Ga voor meer informatie naar: www.ionity.eu

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg