Hoger laadvermogen en nieuwe online functies voor de Audi Q4 e-tron

Hoger laadvermogen en nieuwe online functies voor de Audi Q4 e-tron

  • Modelupdate brengt snellere oplaadtijd voor varianten met grote batterij
  • Optioneel 11,6-inch MMI-scherm vult infotainmentprogramma aan

Sneller laden en meer geconnecteerd onderweg : Audi werkt consequent aan de verdere ontwikkeling van zijn zuiver elektrische Q4 e-tron modelreeks. De Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron ​ krijgen een reeks nieuwe functionaliteiten. Klanten mogen zich verwachten aan een kortere oplaadtijd voor de varianten met de grote batterij en een uitgebreider aanbod via Audi connect en de myAudi app.

De krachtige modellen in de Audi Q4 e-tron starten vanaf 2022 met kortere oplaadtijden. Dat geldt voor de varianten met de grote batterij, die netto 76,6 kWh energie (bruto 82 kWh) leveren, met andere woorden; de Audi Q4 40 e-tron, Audi Q4 45 e-tron quattro en Audi Q4 50 e-tron quattro modellen en hun Sportback-versies. Deze modellen laden nu op met een vermogen tot 135 kW. De oplaadtijd van 5 tot 80 procent wordt verkort tot 29 minuten voor de Q4 40 e-tron en de Q4 Sportback 40 e-tron , en tot 36 minuten voor de Q4 45 e-tron quattro en de Q4 50 e-tron quattro en Q4 Sportback 50 e-tron quattro.

Deze verbeteringen worden bereikt door geoptimaliseerde software voor het thermisch beheer van de batterijen.

Nieuwe functies Audi connect

Het Audi connect-portfolio breidt uit met persoonlijke gebruikersprofielen in de wagen, opties voor last-mile navigatie en uitgebreide app-functies voor de status van de wagen en de parkeerpositie.

Het infotainmentaanbod wordt vervolledigd door het grootste scherm dat ooit in een Audi gebruikt werd. Het optionele MMI-touchscreen heeft een 11,6 inch display met een resolutie van 1.764 × 824 pixels.

Met Audi connect Emergency call & Service kan de wagen een automatische noodoproep uitvoeren in de taal van de betrokken klant om hulp naar de juiste plaats te sturen. Snelle en bekwame pechhulp kan handmatig worden opgeroepen door op de serviceoproepknop te drukken. Een afzonderlijke mobiele telefoonmodule, onafhankelijk van de telefoondienst van de klant, zorgt voor de audio- en dataverbinding met een permanent geïntegreerde SIM-kaart die op een schokbestendige plaats in de wagen wordt geplaatst.

Nieuwe oplaadfuncties in de myAudi app

De myAudi-app biedt ook nieuwe functies. Vooraf geplande routes kunnen nu gemakkelijk naar de wagen worden verzonden via de myAudi-app. De e-tron routeplanner integreert automatisch laadstops op basis van de actuele verkeerssituatie, waarbij rekening gehouden wordt met het individuele verbruiksprofiel van de bestuurder. ​ ​ Bovendien kan via de app een oplaaddoel worden ingesteld en kan de ​ bestuurder gewaarschuwd worden door een een pushmelding op zijn of haar smartphone wanneer het gewenste oplaadniveau bereikt is.

Story image
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren Automotive - Audi Import

 

 

 

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg