Grote berline onder hoogspanning: de Audi A6 55 TFSI e quattro

Grote berline onder hoogspanning: de Audi A6 55 TFSI e quattro

  • Start voorverkoop van de hybride berline in België
  • 2.0 TFSI gecombineerd met 105 kW sterke elektromotor en standaard quattro-aandrijving
  • Systeemvermogen van 270 kW (367 pk), elektrisch rijbereik van tot 53 kilometer
  • Voorspellende werkingsstrategie voor maximale efficiëntie en veel ritten op elektrische kracht

Audi breidt zijn aanbod van geëlektrificeerde modellen consequent uit: in de tweede helft van 2019 alleen al beleven vijf krachtige modellen met een plug-inhybrideaandrijving hun marktintroductie. De voorverkoop van de Audi A6 55 TFSI e quattro (gecombineerd brandstofverbruik in l/100 km: 2,1 – 1,9; gecombineerd energieverbruik in kWh/100 km: 17,9 – 17,4; gecombineerde CO2-uitstoot in g/km: 47 – 43) gaat van start in België. Met zijn systeemvermogen van 270 kW (367 pk) biedt hij zelfzekere prestaties.

Audi breidt zijn aanbod uit in de middelgrote tot luxueuze segmenten: het merk met de vier ringen zal ook plug-inhybrideversies aanbieden van de A7, A8, Q5 en Q7. Ze dragen allemaal de modelbenaming ‘TFSI e’. De A6 55 TFSI e quattro zet deze reeks nu verder. Net zoals alle plug-inhybride Audi-modellen combineert hij twee hoogst efficiënte aandrijflijnen voor een systeemvermogen van 270 kW (367 pk).

Zijn benzineviercilinder, een 2.0 TFSI, ontwikkelt 185 kW (252 pk). De elektromotor, die is geïntegreerd in de zeventraps S tronic, heeft een piekvermogen van 105 kW. Het systeemkoppel bereikt al zijn maximumwaarde van 500 Nm bij een toerental van 1.250 t/min. De lithium-ionbatterij, die achterin de auto is ondergebracht, slaat 14,1 kWh aan energie op. Ze is zodanig geïntegreerd dat de koffer een vlakke en handige bagageruimte biedt.

De A6 55 TFSI e quattro is een sportieve wagen die tegelijk hoogst efficiënt is. Hij sprint van 0 naar 100 km/u in 5,6 seconden en haalt een topsnelheid van 250 km/u. Op puur elektrisch vermogen haalt hij een top van 135 km/u. Zijn elektrisch rijbereik ligt bij meting volgens  WLTP op tot 53 kilometer. De krachtige plug-inhybride is de enige premiumberline in zijn rechtstreekse concurrentieomgeving met vierwielaandrijving.

 Het aandrijfconcept van de Audi A6 55 TFSI e quattro is zo ontwikkeld dat klanten de meeste van hun dagelijkse ritten elektrisch kunnen rijden en ze zo plaatselijk uitstootvrij en nagenoeg geruisloos kunnen afleggen. Ze kunnen kiezen tussen drie rijmodi: EV voor puur elektrisch rijden, Hybrid voor de efficiënte combinatie van beide aandrijflijnen en Hold om de elektrische energie beschikbaar te houden voor om het even welk later tijdstip.

In de stand Hybrid staat de voorspellende werkingsstrategie in voor maximale efficiëntie en zo vaak mogelijk elektrisch rijden. Ze beheert de aandrijflijn zodanig dat het laatste deel van de trip voor het bereiken van de bestemming in de puur elektrische modus kan worden afgelegd en dat de batterij op voorhand door de verbrandingsmotor wordt bijgeladen als dat nodig zou zijn. De voorspellende efficiëntie-assistent staat in voor een verfijnde planning in elk deel van de rit. Hij maakt gebruik van veel informatie over onder meer de navigatie, online verkeersproblemen, de rijstijl van de bestuurder en de sensoren van de wagen zoals de camera en de radar. Het plant het beheer van ritten en kiest tussen uitrollen met uitgeschakelde motor of met energierecuperatie.

Klanten kunnen de Audi A6 55 TFSI e quattro opladen aan openbare laadpalen met een vermogen van tot 7,4 kW via de bijgeleverde mode 3-kabel. Dat betekent dat het ruwweg 2,5 uur duurt om een lege hoogspanningsbatterij helemaal op te laden. Onderweg geeft de Audi e-tron Charging Service toegang tot meer dan 100.000 laadpunten in Europa. De myAudi-app is uitgerust met een routeplanner die aangeeft waar deze laadpunten zich bevinden. Klanten kunnen de app gebruiken om het laden en de voorklimatisering nog voor ze vertrekken te beheren. De klimaatregeling werkt samen met een uiterst efficiënte warmtepomp die de restwarmte van de elektrische aandrijfcomponenten gebruikt.

De Audi A6 55 TFSI e quattro heeft een duidelijk sportief karakter. Het S line-koetswerkpack, het black styling-pack, de zwarte buitenspiegelkappen en het privacy-glas maken het exterieur krachtiger. Ledmatrixlampen, sportstoelen, een klimaatregeling in vier zones, Audi virtual cockpit, sportophanging, 19-duimsvelgen en rode remklauwen voegen nog verdere accenten toe. De plug-inhybride berline kan vanaf heden worden besteld voor een startprijs van 70.900 euro en is op weg naar de concessies in België.

Télécharger le communiqué de presse en format PDF A19-47F - Presales Audi A6 55 TFSI (3p).pdf - 815 KB Télécharger le communiqué de presse en format WORD A19-47F - Presales Audi A6 55 TFSI.docx - 72 KB Het persbericht in PDF-formaat kan u hier downloaden A19-47N - Presales Audi A6 55 TFSI (3p).pdf - 807 KB Het persbericht in WORD-formaat kan u hier downloaden A19-47N - Presales Audi A6 55 TFSI.docx - 70 KB

 

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg