Exclusief verjaardagspack: de Audi RS Q3 edition 10 years

Exclusief verjaardagspack: de Audi RS Q3 edition 10 years

  • Beperkt tot 555 auto’s in de hele wereld
  • Exclusieve uitrusting met sportieve details aan buiten- en binnenkant
  • Uitstekende prestaties dankzij krachtige 2,5-liter vijfcilindermotor met een vermogen van 294 kW (400 pk) en een koppel van 480 Nm

Audi viert de tiende verjaardag van de Audi RS Q3 met een sportieve speciale editie, namelijk de RS Q3 edition 10 years. Deze editie is beperkt tot 555 exemplaren in de hele wereld leverbaar in de RS Q3 (gecombineerd brandstofverbruik in l/100 km: - (NEDC); 10,1-9,5 (WLTP); gemiddelde CO2-uitstoot in g/km: - (NEDC); 228-216 (WLTP)) en de RS Q3 Sportback (gecombineerd brandstofverbruik in l/100 km: - (NEDC); 10,1-9,5 (WLTP); gemiddelde CO2-uitstoot in g/km: - (NEDC); 229-218 (WLTP)). Sinds zijn marktintroductie in 2013 heeft deze compacte sportwagen zich in de loop der jaren succesvol weten te vestigen. De tweede generatie levert sinds 2019 een vermogen van 294 kW (400 pk) en een koppel van 480 Nm. De Audi RS Q3 edition 10 years wordt aangedreven door de 2,5-liter vijfcilinderturbomotor. Die brengt zijn vermogen op de weg via een S tronic met zeven versnellingen en zijn permanente vierwielaandrijving quattro. De verjaardagseditie heeft zowel binnenin als aan de buitenkant exclusieve accenten, zoals de nieuwe metallic lak Chronos Gray, lichtmetalen 21"-velgen, nieuwe RS-kuipzetels met gerecycleerd Dinamica-microvezelmateriaal en gitzwarte elementen op het instrumentenbord. Het Edition-pack krijgt een basisprijs van € 8.600 in België en kan vanaf eind oktober 2022 worden besteld.

Sterk karakter: het koetswerk

Audi gebruikt onder meer twee expressieve kleuren om de RS Q3 te vieren: Dew Silver met mat effect of metallic Chronos Gray. Die laatste is uitsluitend bedoeld voor de speciale editie, terwijl de matte zilverkleur dit jaar voor het eerst aan het kleurenpalet van de Audi RS Q3 werd toegevoegd. Ook exclusief voor de editie zijn de zwarte, lichtmetalen 21"-velgen met dubbele spaken en bandenmaat 225/35. Het high-performance 19"-remsysteem met de met koolstofvezel versterkte keramische remschijven is optioneel te bestellen voor de voorste wielen. Het beschikt standaard over gepolijste antracietgrijze remklauwen, maar is ook verkrijgbaar met rode of blauwe remklauwen tegen een meerprijs.

Talrijke zwarte of glanzend zwarte aanbouwelementen benadrukken de exclusieve uitstraling van de 10 years-editie. Daartoe behoren bijvoorbeeld de verduisterde ledmatrixkoplampen met dynamisch knipperlicht en de buitenspiegelkappen. Het dakframe, de raamlijsten en de deurbekleding zijn uitgevoerd in glanzend zwart. Hetzelfde geldt voor de lamellen van de voorspoiler en het diffusorinzetstuk. De sportieve look wordt afgerond met de vier glanzend zwarte ringen achteraan en op het Singleframe-radiatorrooster en met de glanzend zwarte modelnaam.

Exclusief en sportief: het interieur

De passagiers nemen plaats in nieuwe RS-kuipzetels die exclusief zijn voor deze editie. De RS-emblemen in het nekgedeelte van de stoelen maken indruk. De bekleding van de rugleuning in matte carbonlook, die voor het eerst wordt gebruikt in de RS Q3, is een bijzonder hoogtepunt. De kuipzetels zijn bekleed met een combinatie van leder en Dinamica in zwart en gitzwart, de nieuwe, sportieve, elegante kleur. Dinamica is een microvezel die voor ongeveer 45% uit gerecycleerde petvezels bestaat. Deze stof wordt niet alleen gebruikt voor de stoelen, maar ook op het instrumentenbord. De koperkleurige stiksels, die in het hele interieur terugkomen, zorgen voor een bijzonder contrast. Dat geldt bijvoorbeeld voor het honingraatstiksel in het midden van de stoel, voor de centrale armsteun, de armsteun in de deuren, het stuurwiel dat onderaan naar keuze rond of plat verkrijgbaar is, en de zwarte vloermatten waarop het opschrift RS Q3 in glanzend koper is geborduurd. De 10 years-editie heeft ook exclusieve sierelementen in carbonlook, bijvoorbeeld in de matte bekleding van de rugleuning. Het MMI-display in carbonlook heeft een touchscreen van 10,1" waarop '1 of 555' staat. De verlichte dorpelstrips, die specifiek zijn voor deze editie, projecteren een rode 3D-diamant op de grond wanneer de deuren worden geopend.

Onweerstaanbaar: de aandrijving

De RS en de RS Q3 Sportback worden geleverd met een krachtige 2.5 TFSI-vijfcilindermotor. Met een cilinderinhoud van 2,5 liter en 294 kW (400 pk) beschikt hij nu over ongeveer 17% meer vermogen dan de vorige generatie van de RS Q3, waarvan de prestaties in 2015 werden opgevoerd tot 250 kW (340 pk). In vergelijking met de oorspronkelijke versie uit 2013 met een vermogen van 228 kW (310 pk) is dat een prestatieverhoging van 29%. Het maximumkoppel van 480 Nm is beschikbaar tussen 2.250 en 5.850 t/min. De RS Q3 en RS Q3 Sportback sprinten in slechts 4,5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. Hun topsnelheid is beperkt tot 250 km/u, maar op verzoek kan de RS Q3 ook snelheden tot 280 km/u halen.

De speciale 1-2-4-5-3-ontstekingsvolgorde en het oneven aantal cilinders zorgen voor een unieke motorsound. Het dubbele RS-uitlaatsysteem benadrukt het karakteristieke geluid van de vijfcilindermotor, terwijl het optioneel te bestellen RS-sportuitlaatsysteem het nog verder aanscherpt. De vijfcilindermotor werd negen keer op rij bekroond met de begeerde International Engine of the Year Award. Het vermogen van de vijfcilindermotor wordt via een S tronic met zeven versnellingen (standaarduitrusting) overgebracht naar de permanente vierwielaandrijving quattro.

 

 

Download hier het persbericht in Word-formaat.docx 143 KB Download hier het persbericht in PDF-formaat.pdf 134 KB

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg