Een uniek model: de Audi A8 L extended

Een uniek model: de Audi A8 L extended

Audi ontwikkelt en bouwt 6,36 m lange limousine op vraag van klant

  • Uniek exemplaar beantwoordt aan zelfde eisen als seriemodel
  • Comfortabel en ruim met zes aparte zetels
Bij Audi is de klant koning, hoe ongewoon zijn wensen ook zijn. Een mooi voorbeeld daar van is de Audi A8 L extended. Op vraag van een Europese klant bouwde het premiummerk een eerste uniek exemplaar van zijn luxeberline A8 in kingsize formaat. Met een lengte van 6,36 m en een wielbasis van 4,22 m biedt de A8 L extended zijn inzittenden eersteklas comfort met zes afzonderlijke zetels. Het concept kan op interesse van klanten rekenen: Audi ontving al meerdere aanvragen voor dit bijzondere maatwerkmodel.

De specialisten van het merk werkten bijna een jaar aan de ontwikkeling en bouw van deze uitzonderlijke lange luxelimousine. Het resultaat is een exclusieve en unieke wagen die op alle vlakken aan dezelfde hoge normen beantwoordt als het seriemodel . De grootste uitdagingen schuilden daarbij in de veiligheid en stijfheid van het XXL-koetswerk en in de vormgeving van het silhouet.

De Audi A8 L extended profiteert van het lichte koetswerk van het seriemodel, dat volgens het Audi Space Frame-concept gebouwd wordt en bijna volledig uit aluminium bestaat. Voor deze bijzondere versie verlengden de ingenieurs de zijdrempels en de middentunnel met behulp van profielen in geëxtrudeerd aluminium. In de middentunnel spelen die ook een rol in de luchtstroomgeleiding. Een dubbele achterwand scheidt het passagierscompartiment van de bagageruimte; in het dak werden extra aluminium buisprofielen en dwarsverstevigingen geïntegreerd. Door deze maatregelen liggen de torsie- en buigstijfheid haast op hetzelfde niveau als bij de A8 L.

De wielbasis en totale lengte van de exclusieve XXL-limousine, gelakt in de discrete kleur Moonlight Blue, werden tegenover de lange versie van de Audi A8 met nog eens 1,09 m verlengd. Om een harmonieus verloop van de daklijn te garanderen, werd het hele koetswerk vanaf de A-stijlen hertekend.

De experts integreerden een glazen paneel van 2,40 m lang in het dak, om het gevoel van ruimte te versterken. De zonneschermen – één per zetelrij – verhinderen dat het interieur bij felle zonnestraling te erg opwarmt. In de koplampen en achterlichten werden kleine zijdelingse markeringslichten geïntegreerd, zoals dat voor voertuigen van deze lengte wettelijk is voorgeschreven.

In de Audi A8 L extended zitten alle passagiers in de rijrichting. De zes zetels zijn bekleed met bijzonder zacht Valcona-leder in de kleur Velvet Beige. De tweede en derde rij zijn voorzien van elektrisch verstelbare aparte zetels. Op de derde rij bevinden zich ook een doorlopende middenconsole, een Rear Seat Entertainment-display en een koelvak.

Als krachtbron kreeg deze unieke A8 een 3.0 TFSI-motor met 228 kW (310 pk) en een koppel van 440 Nm. Daarmee accelereert de limousine in 7,1 s van 0 tot 100 km/u en haalt hij een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u. Via een achttraps tiptronic wordt de aandrijfkracht naar de permanente vierwielaandrijving quattro gestuurd. Achter de 19-duimsvelgen in 15-spakendesign schuilt het remsysteem uit de Audi S8, dat de meer dan zes meter lange luxelimousine met zijn leeggewicht van 2.418 kg soevereine remprestaties bezorgt.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Officer Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Officer Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg