Een uniek model: de Audi A8 L extended

Een uniek model: de Audi A8 L extended

Audi ontwikkelt en bouwt 6,36 m lange limousine op vraag van klant

  • Uniek exemplaar beantwoordt aan zelfde eisen als seriemodel
  • Comfortabel en ruim met zes aparte zetels
Bij Audi is de klant koning, hoe ongewoon zijn wensen ook zijn. Een mooi voorbeeld daar van is de Audi A8 L extended. Op vraag van een Europese klant bouwde het premiummerk een eerste uniek exemplaar van zijn luxeberline A8 in kingsize formaat. Met een lengte van 6,36 m en een wielbasis van 4,22 m biedt de A8 L extended zijn inzittenden eersteklas comfort met zes afzonderlijke zetels. Het concept kan op interesse van klanten rekenen: Audi ontving al meerdere aanvragen voor dit bijzondere maatwerkmodel.

De specialisten van het merk werkten bijna een jaar aan de ontwikkeling en bouw van deze uitzonderlijke lange luxelimousine. Het resultaat is een exclusieve en unieke wagen die op alle vlakken aan dezelfde hoge normen beantwoordt als het seriemodel . De grootste uitdagingen schuilden daarbij in de veiligheid en stijfheid van het XXL-koetswerk en in de vormgeving van het silhouet.

De Audi A8 L extended profiteert van het lichte koetswerk van het seriemodel, dat volgens het Audi Space Frame-concept gebouwd wordt en bijna volledig uit aluminium bestaat. Voor deze bijzondere versie verlengden de ingenieurs de zijdrempels en de middentunnel met behulp van profielen in geëxtrudeerd aluminium. In de middentunnel spelen die ook een rol in de luchtstroomgeleiding. Een dubbele achterwand scheidt het passagierscompartiment van de bagageruimte; in het dak werden extra aluminium buisprofielen en dwarsverstevigingen geïntegreerd. Door deze maatregelen liggen de torsie- en buigstijfheid haast op hetzelfde niveau als bij de A8 L.

De wielbasis en totale lengte van de exclusieve XXL-limousine, gelakt in de discrete kleur Moonlight Blue, werden tegenover de lange versie van de Audi A8 met nog eens 1,09 m verlengd. Om een harmonieus verloop van de daklijn te garanderen, werd het hele koetswerk vanaf de A-stijlen hertekend.

De experts integreerden een glazen paneel van 2,40 m lang in het dak, om het gevoel van ruimte te versterken. De zonneschermen – één per zetelrij – verhinderen dat het interieur bij felle zonnestraling te erg opwarmt. In de koplampen en achterlichten werden kleine zijdelingse markeringslichten geïntegreerd, zoals dat voor voertuigen van deze lengte wettelijk is voorgeschreven.

In de Audi A8 L extended zitten alle passagiers in de rijrichting. De zes zetels zijn bekleed met bijzonder zacht Valcona-leder in de kleur Velvet Beige. De tweede en derde rij zijn voorzien van elektrisch verstelbare aparte zetels. Op de derde rij bevinden zich ook een doorlopende middenconsole, een Rear Seat Entertainment-display en een koelvak.

Als krachtbron kreeg deze unieke A8 een 3.0 TFSI-motor met 228 kW (310 pk) en een koppel van 440 Nm. Daarmee accelereert de limousine in 7,1 s van 0 tot 100 km/u en haalt hij een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u. Via een achttraps tiptronic wordt de aandrijfkracht naar de permanente vierwielaandrijving quattro gestuurd. Achter de 19-duimsvelgen in 15-spakendesign schuilt het remsysteem uit de Audi S8, dat de meer dan zes meter lange luxelimousine met zijn leeggewicht van 2.418 kg soevereine remprestaties bezorgt.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Officer Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Officer Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg