De Audi AI Traffic Jam Pilot in de nieuwe Audi A8

De Audi AI Traffic Jam Pilot in de nieuwe Audi A8

Met de Audi AI Traffic Jam Pilot lanceert het merk met de vier ringen als eerste een systeem dat autonoom rijden mogelijk maakt op SAE 3-niveau. De auto kan het rijden in een file of in traag snelwegverkeer overnemen bij snelheden tot 60 km/u. Met Traffic Jam Pilot ingeschakeld hoeven bestuurders niet lang continu het voertuig en de weg in het oog te houden. Ze hoeven enkel nog alert te blijven en in staat om het rijden over te nemen wanneer het systeem hen daartoe oproept.

De bestuurder activeert de Traffic Jam Pilot met de AI-knop op de middenconsole. Op snelwegen en meervaksbanen met een fysieke afscheiding tussen de twee rijrichtingen neemt het systeem het rijden in aansluitend verkeer over indien de auto niet sneller dan 60 km/u rijdt. De Traffic Jam Pilot kan binnen zijn rijstrook vanuit stilstand vertrekken, accelereren, sturen en remmen. Het systeem kan ook complexere situaties aan, zoals voertuigen die kort voor de auto invoegen. De controlesignalen die het systeem nodig heeft om in welbepaalde omstandigheden autonoom te rijden, worden aangestuurd vanuit het centrale rijbijstandssysteem (zFAS) en vanuit een redundante datafusie in de radarregeleenheid.

Indien de Traffic Jam Pilot geactiveerd is kunnen bestuurders hun voet van het gaspedaal en hun handen van het stuur halen. Bestuurders hoeven enkel nog alert te blijven en in staat om het rijden over te nemen wanneer het systeem hen daartoe oproept. Zo hoeven niet langer continu de auto in het oog te houden en kunnen, in functie van de wettelijke regels van het respectievelijke land waar ze rijden, hun aandacht verleggen naar een andere activiteit die door het infotainmentsysteem aan boord wordt ondersteund. De Audi virtual cockpit toont een gestileerd beeld van het achteraanzicht van de auto, inclusief wazige wegmarkeringen die symbool staan voor de beweging en de omgeving van de nieuwe A8. Indien de Traffic Jam Pilot geactiveerd is, checkt een camera of de bestuurder klaar is om het stuur over te nemen wanneer dat nodig is. Het analyseert de positie en de beweging van het hoofd en de ogen om zo geanonimiseerde gegevens te kunnen genereren. Indien de ogen van de bestuurder voor een langere tijd gesloten blijven bijvoorbeeld, zal het systeem de bestuurder oproepen om het rijden over te nemen. Die oproep om het rijden over te nemen gebeurt in verschillende stadia. Bij snelheden boven 60 km/u of wanneer de verkeersdrukte begint op te lossen, informeert de Traffic Jam Pilot de bestuurder dat hij het rijden terug moet overnemen. Indien de bestuurder deze oproep en de daaropvolgende waarschuwingen negeert, wordt de A8 tot stilstand gebracht in zijn rijstrook.

De introductie van de Audi AI Traffic Jam Pilot vereist zowel duidelijkheid over de wettelijke parameters die in ieder land gelden als een specifieke aanpassing van het systeem en de mogelijkheid om dit te testen.  Bovendien moet er rekening worden gehouden met de homologatieprocedures over heel de wereld en de bijhorende deadlines. Om al deze redenen zal Audi de serieproductie van de Traffic Jam Pilot in de nieuwe A8 stapsgewijs opvoeren in functie van de wettelijke situatie van het respectievelijke land.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg