Bondspresident Joachim Gauck en het Belgische Koningspaar bezoeken de Audi fabriek in Brussel

Bondspresident Joachim Gauck en het Belgische Koningspaar bezoeken de Audi fabriek in Brussel

De Duitse Bondspresident Joachim Gauck heeft op de tweede dag van zijn driedaags staatsbezoek in België de Audi fabriek in Brussel bezocht. Op uitnodiging van het Belgische Koningspaar kwamen Bondspresident Gauck en Mevrouw Daniela Schadt naar de automobielfabriek ten zuiden van de Belgische hoofdstad ter gedachtenuitwisseling.

De kernonderwerpen handelden over de eerste volledig elektrische terreinwagen uit de ondernemingsgeschiedenis van Audi, die vanaf 2018 in de Brusselse fabriek van de band zal rollen, alsook de omgang met een divers personeelsbestand. Audi CEO Prof. Rupert Stadler: „Bij Audi ontspringt de mobiliteit van de toekomst en hierbij speelt de fabriek in Brussels een dragende rol. Het staatsbezoek vandaag aan de Brusselse Audi fabriek is een teken van waardering voor ons engagement in België.”

Audi Brussels stelt momenteel ongeveer 2500 medewerkers tewerk van 27 verschillende nationaliteiten. De respectvolle omgang met mensen van verschillende afkomst, overtuiging, taal, opleiding, cultuur en visie vormt de basis van onze samenwerking bij Audi Brussels, om het met de woorden van de productiedirecteur Patrick Danau te zeggen: „Z.M. Koning Philippe is na zijn bezoek in 2014 nu voor de tweede maal te gast in de Brusselse vestiging. Wij voelen ons zeer vereerd, hem over ons opleidingssysteem en onze jobperspectieven voor jonge talenten te informeren.” Voor zijn veelvoudig aanbod op vlak van „Human Resources“ werd de onderneming begin dit jaar door het gerenomeerde „Top Employer Institute“ gecertificeerd.

Hoogtepunt van het bezoek aan de Audi fabriek was de uitwisseling van de staatsgasten met vier studenten, die zich bij Audi Brussels in het kader van het programma “Geassocieerd Onderwijs” tot installatie – en onderhoudstechnieker kwalificeren. Audi is in België de voorloper van het „Geassocieerd Onderwijs“. Sinds 2012 werkt Audi Brussels nauw samen met twee partnernscholen, één uit het Franstalige landsgedeelte en één uit het Vlaamstalige landsgedeelte om aan jonge mensen de kans te geven kennis te maken met het beroepsleven en hier ook in te stappen.

Direct bij het begin van hun bezoek hebben de prominenten in het gastenboek een woordje neergeschreven en hebben zij de studie „Audi e-tron quattro concept“ van dichterbij bekeken. De volelektrische sportieve SUV werd reeds in september 2015 op de Internationale Automobielbeurs gepresenteerd. Zijn reikwijdte van meer dan 500 kilometer maken hem volledig geschikt voor alledaags gebruik. Het Audi e-tron quattro concept verschaft reeds een concrete kijk op de eerste elektrische seriewagen van het vier ringenmerk, dat in 2018 bij Audi Brussels van de band zal rollen.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Officer Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Officer Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg