Audi zet kansarme kinderen aan het hockeyen

Audi Freestyle Hockey Tour start op 11 november aan de voet van het Atomium in Brussel

Woensdag 8 november 2017 — Met een pop-uphockeyveld, supporterende Red Panthers en Red Lions en spectaculaire stunts van bekende freestylers brengt Audi de hockeysport tot bij kansarme kinderen. De Audi Freestyle Hockey Tour start op 11 november en doet 4 steden in België aan: Brussel, Charleroi, Antwerpen en Gent. Voor dit sociale en sportieve initiatief werkt Audi als hoofdsponsor nauw samen met de nationale hockeyteams en de vzw MW Fund.

MW Fund, dat begin 2016 werd opgericht door Marlène de Wouters, Jill Boon en Tanguy Nève, wil sport toegankelijker maken voor kansarme kinderen in België. Ons land telt dan ook 420.000 minderjarigen onder de armoedegrens.

Samen met MW Fund en de Koninklijke Belgische Hockey Bond engageert Audi zich, na een succesvolle try-out in Molenbeek deze zomer, voor de Audi Freestyle Hockey Tour. Op het gesloten ‘urban’ hockeyveld van 12 bij 7,5 meter krijgen kinderen en jongeren een initiatie van enkele Red Panthers en Red Lions. Ook de crew van de hockeyfreestylers SelfPass tekent voor het nodige showgehalte met demo’s en spectaculaire battles.

Belgisch hockeyspeelster Jill Boon: “Sport is inspanning, zelfvertrouwen, groepsgevoel, discipline en zelfontplooiing. Maar sport is ook plezier. Sport heeft me een bepaalde structuur gegeven en me geleerd mijn grenzen te verleggen. Ik besef wat sport me heeft bijgebracht en vind dat het toegankelijk zou moeten zijn voor elk kind. Je kan er zoveel van leren.”

Stefan Kerckhoven, Brand Director van Audi Import België: “Sport draait inderdaad om meer dan topprestaties. Het brengt mensen samen, vraagt om fair play en respect, doet dynamiek ontstaan… Allemaal waarden waarin wij ons als automerk herkennen. Via de Audi Freestyle Hockey Tour willen we jongeren dan ook de kans geven om te groeien en te streven naar beter.”

De Audi Freestyle Hockey Tour staat op 11 november opgesteld in Brussel, aan de voet van het Atomium. Daarna reist het pop-upveld verder naar Charleroi, Antwerpen en Gent. Deze data worden later bekend gemaakt.

Programma:

  • 13.00 u:                       Aankomst kinderen
  • 14.00 u:                       Aankomst Red Panthers en Red Lions
  • 14.00 u – 16.00 u:        Hockey clinic van en met Red Panthers en Red Lions
  • 17.00 u – 17.30 u:        Einde
Jill Boon - Tanguy Neve - Marlène de Wouters
David Kervyn

PR Coordinator Audi Belgium

D'Ieteren - Audi Import