Audi voorziet Paradise City van 100% groene stroom

Audi voorziet Paradise City van 100% groene stroom

Audi is de trotse partner van het elektronische ecobewuste festival Paradise City. Het festival werd begin dit jaar nog bekroond tot één van de duurzaamste festivals ter wereld tijdens de Greener Festival Awards.

Al van bij de eerste editie in 2015 zette Paradise City zich in om zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren. Zo wordt onder andere het water van de douches en toiletten hergebruikt, ecologisch bier geschonken in herbruikbare bekers, worden sigarettenpeuken gerecycleerd tot meubels en brengen elektrische bussen festivalgangers van Brussel naar het festival, en omgekeerd.

De link met de groene ambities van Audi is snel gelegd. Zo werkt Audi Brussels waar de elektrische Audi e-tron en e-tron Sportback van de band rollen, volledig CO2-neutraal. Het doel is om tegen 2050 in alle Audi- fabrieken CO2-neutraal te produceren. Ook op het vlak van recyclage investeert Audi fors door grondstoffen en energie te besparen. Met de gesloten recyclagekringloop voor aluminium bijvoorbeeld wordt restplaatmateriaal gerecycleerd en opnieuw gebruikt waardoor er sinds de introductie in 2017 een vermindering is van 350.000 ton CO2. In de nieuwste Audi A3 vinden we dan weer gerecycleerde PET-flessen terug in de zetelbekleding.

Duurzaamheid heeft topprioriteit bij Audi en het merk maakt grote stappen op dit vlak maar het beperkt zich niet enkel tot productieprocessen en producten. Er wordt bewust gezocht naar projecten waar Audi enerzijds kan helpen om zijn duurzame doelstellingen te behalen en waar anderzijds duurzaamheid als een evidentie en niet als het noodzakelijke kwaad wordt beschouwd.

Dit jaar staat Paradise City voor een bijkomende uitdaging: een coronaproof festival organiseren. Op 1 en 2 juli zullen telkens zo’n 200 gelukkigen aan Kasteel Ribaucourt in Perk vanop hun eigen bubbelvlot (voor 8 personen) dobberend op het water kunnen genieten van een zestal live optredens en DJ-sets, die tegelijk ook live zullen worden gestreamd voor hen die het festival van thuis uit willen bijwonen.

Als partner heeft Audi vooral de ambitie om het festival nog milieuvriendelijker te maken en ook om het onderwerp van duurzame mobiliteit meer bespreekbaar te maken. Dankzij Audi kan deze editie van Paradise City 100% op groene stroom draaien. Het merk ​ financiert namelijk de zonne-energie-installatie die ervoor zorgt dat er volledig onafhankelijk van het elektriciteitsnet kan worden gewerkt.

Het festival is gratis, zowel online als offline. Het aantal plaatsen op de festivalvijver is vanwege de coronamaatregelen beperkt tot 200 per dag. Deze plaatsen zullen via een loting worden toegekend aan 25 gelukkigen per dag, die elk 7 vrienden uit hun eigen bubbel mogen meebrengen. Iedereen kan zich kandidaat stellen op https://paradisecity.be/boats-live-stream/

 


Télécharger le communiqué de presse en format PDF A20-16F - Paradise City (2p).pdf - 349 KB Télécharger le communiqué de presse en format WORD A20-16F - Paradise City.docx - 70 KB Het persbericht in PDF kan u hier downloaden A20-16N - Paradise City (2p).pdf - 343 KB Het persbericht in WORD kan u hier downloaden A20-16N - Paradise City.docx - 69 KB

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg