Audi versnelt de ontwikkeling van synthetische brandstoffen

Audi gaat samenwerken met Ineratec GmbH en Energiedienst Holding AG om een gloednieuwe pilootfabriek te bouwen waar vanaf volgend jaar synthetische diesel (e-diesel) zal worden geproduceerd. Dit nieuwe complex in Laufenburg, in het Zwitserse kanton Aargau, zal jaarlijks 400.000 liter diesel kunnen produceren op basis van hernieuwbare energie uit een waterkrachtcentrale.

Audi werkt al jaren aan het verkleinen van zijn ecologische voetafdruk door alternatieve brandstoffen te ontwikkelen zoals e-gas,  e-benzine en synthetische diesel (e-diesel). De bouw van deze nieuwe pilootfabriek in Laufenburg is een mijlpaal in de productie van dergelijke brandstoffen. Op deze manier kan er op kleinere schaal geproduceerd worden wat de productiekosten voor dergelijke brandstoffen helpt drukken.

Met deze e-diesel, die Audi ontwikkelde, kunnen conventionele motoren nagenoeg CO2-neutraal draaien, omdat de brandstof wordt geproduceerd met overtollige energie (elektriciteit) van de waterkrachtcentrale. Deze groene brandstof wordt ter plaatse geproduceerd, via elektrolyse van water waarbij waterstof en zuurstof wordt gevormd. Vervolgens laat men via een innovatieve microtechnologie waterstof reageren met CO2. De CO2 haalt men uit de lucht of uit gassen die vrijkomen bij de opslag van organisch afval. Zoals bij alle synthetische brandstoffen van Audi is dit de enige bron van CO2-emissie. Vervolgens worden koolwaterstoffen gevormd die op hun beurt worden geraffineerd tot e-diesel en was. Die laatste kan ook in andere industriële sectoren worden gebruikt.

De planning voor de bouw en de opstart van deze nieuwe productiesite zal in de komende weken worden uitgewerkt. Het is de bedoeling om al in 2018 de eerste liters e-diesel te produceren op de site van Laufenburg.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg