Audi versnelt de ontwikkeling van synthetische brandstoffen

Audi gaat samenwerken met Ineratec GmbH en Energiedienst Holding AG om een gloednieuwe pilootfabriek te bouwen waar vanaf volgend jaar synthetische diesel (e-diesel) zal worden geproduceerd. Dit nieuwe complex in Laufenburg, in het Zwitserse kanton Aargau, zal jaarlijks 400.000 liter diesel kunnen produceren op basis van hernieuwbare energie uit een waterkrachtcentrale.

Audi werkt al jaren aan het verkleinen van zijn ecologische voetafdruk door alternatieve brandstoffen te ontwikkelen zoals e-gas,  e-benzine en synthetische diesel (e-diesel). De bouw van deze nieuwe pilootfabriek in Laufenburg is een mijlpaal in de productie van dergelijke brandstoffen. Op deze manier kan er op kleinere schaal geproduceerd worden wat de productiekosten voor dergelijke brandstoffen helpt drukken.

Met deze e-diesel, die Audi ontwikkelde, kunnen conventionele motoren nagenoeg CO2-neutraal draaien, omdat de brandstof wordt geproduceerd met overtollige energie (elektriciteit) van de waterkrachtcentrale. Deze groene brandstof wordt ter plaatse geproduceerd, via elektrolyse van water waarbij waterstof en zuurstof wordt gevormd. Vervolgens laat men via een innovatieve microtechnologie waterstof reageren met CO2. De CO2 haalt men uit de lucht of uit gassen die vrijkomen bij de opslag van organisch afval. Zoals bij alle synthetische brandstoffen van Audi is dit de enige bron van CO2-emissie. Vervolgens worden koolwaterstoffen gevormd die op hun beurt worden geraffineerd tot e-diesel en was. Die laatste kan ook in andere industriële sectoren worden gebruikt.

De planning voor de bouw en de opstart van deze nieuwe productiesite zal in de komende weken worden uitgewerkt. Het is de bedoeling om al in 2018 de eerste liters e-diesel te produceren op de site van Laufenburg.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg