Audi Q6 e-tron performance: nog meer efficiëntie, nog meer rijbereik

Audi Q6 e-tron performance: nog meer efficiëntie, nog meer rijbereik

  • Zeer efficiënte achterwielaangedreven variant met een maximaal vermogen van 240 kW en een hoogspanningsbatterij van 100 kWh voor het nieuwe Premium Platform Electric (PPE)
  • Tot 637 kilometer rijbereik (volgens de WLTP) en 260 kilometer oplaadbaar in 10 minuten bij een geschikt HPC-oplaadstation
  • Naast de Audi Q6 e-tron quattro en de sportieve SQ6 e-tron kan er vanaf nu nog een volledig elektrische SUV-aandrijvingsvariant worden besteld

Audi kondigt voorafgaand aan de officiële marktintroductie in augustus een nieuwe, bijzonder efficiënte aandrijvingsvariant aan voor de nieuwe Audi Q6 e-tron. Met achterwielaandrijving en een nieuw ontwikkelde lithium-ionbatterij met een totale brutocapaciteit van 100 kWh (netto 94,9 kWh) heeft de Audi Q6 e-tron performance een rijbereik tot 637 kilometer (volgens de wereldwijde WLTP-norm). Daarmee zet hij zich aan de top van de Q6 e-tron-familie. Bovendien demonstreert het schaalbare Premium Platform Electric (PPE) zijn flexibiliteit met deze eerste variant met pure achterwielaandrijving. De nieuwe Audi Q6 SUV e-tron performance kan vanaf nu worden besteld vanaf 69.300 euro.

De Audi Q6 e-tron markeert het begin van een nieuwe generatie elektrisch aangedreven voertuigen bij Audi. Bij de wereldpremière in maart van dit jaar presenteerde het merk met de vier ringen twee varianten van het nieuwe model: de Audi Q6 e-tron quattro, die sportieve prestaties typisch voor Audi biedt met een systeemvermogen van 285 kW (gecombineerd stroomverbruik in kWh/100 km: 19,6–17,0, (WLTP); gecombineerde CO2-uitstoot in g/km: 0; CO2-klasse: A), en de SQ6 e-tron met een systeemvermogen inclusief de aanvullende functie van 380 kW (gecombineerd stroomverbruik in kWh/100 km: 18,4–17,5 (WLTP); gecombineerde CO2-uitstoot in g/km: 0; CO2-klasse: A). ​ ​

Efficiënte achterwielaandrijving voor het grootste rijbereik in het Q6 e-tron-portfolio
​Er kan vanaf nu een aanvullende variant worden besteld: het model Audi Q6 e-tron performance beschikt over een bijzonder efficiënte achterwielaandrijving. Een compacte en krachtige synchrone motor met permanente magneet (PSM) levert een systeemvermogen van 240 kW (gecombineerd stroomverbruik in kWh/100 km: 19,1–16,5 (WLTP); gecombineerde CO2-uitstoot in g/km: 0; CO2-klasse: A) wanneer de extra functie is ingeschakeld en accelereert van 0 naar 100 km/u in 6,6 seconden. Dat maakt de Audi Q6 e-tron performance een aantrekkelijke keuze voor klanten die niet alleen op zoek zijn naar een groter elektrisch rijbereik, dynamische prestaties en geschiktheid voor dagelijks gebruik maar ook korte oplaadstops. Met tot 637 kilometer, volgens WLTP, is de Audi Q6 e-tron performance een van de modellen met het grootste rijbereik in dit segment.

Met een oplaadbaar rijbereik in 10 minuten tot 260 kilometer bij een geschikt snellaadstation garandeert hij ook bij lange ritten een hoog comfortniveau.

Instap in de Audi Q6 e-tron-familie
Deze nieuwe aandrijvingsvariant is het jongste lid van de Audi Q6 e-tron-familie. Hij heeft het grootste rijbereik binnen het modellenportfolio en biedt de instapprijs. De
​Audi Q6 SUV e-tron performance kan nu worden besteld vanaf 69.300 euro. Levering staat gepland voor het derde kwartaal van dit jaar. De leveringen van de varianten Audi Q6 e-tron quattro en Audi SQ6 e-tron aan de klanten staan al voor augustus gepland.

Olivier Van Hoorebeke PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren Automotive

 

 

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg