Audi Q5L op het autosalon van Peking

Audi Q5L op het autosalon van Peking

Eerste SUV van Audi met verlengde wielbasis

  • Nieuw model speciaal voor de Chinese markt
  • 88 millimeter langer voor vorstelijk veel ruimte op de achterbank
  • 2.0 TFSI in twee vermogenversies, S tronic en quattro-vierwielaandrijving standaard
4,77 meter lang, rijkelijk plaatsaanbod voor vijf inzittenden en heel wat bagage: op het autosalon van Peking, dat loopt van 25 april tot en met 4 mei, stelt Audi de nieuwe Q5L voor. Deze verlengde versie van de succesrijke SUV is specifiek op maat van de Chinese markt gemaakt. De Chinese klanten krijgen de keuze uit vijf uitrustingsniveaus en twee vermogenversies van de 2.0 TFSI, quattro-vierwielaandrijving is standaard.

In China zijn de Audi-klanten tuk op prestigerijke, traditionele auto’s met veel binnenruimte. Het lokale Audi-aanbod bestond er daarom tot nog toe uit drie modellen met langere wielbasis: de A4L, de A6L en de A8L. Daar wordt nu dus de Q5L aan toegevoegd. Deze laatste gaat op 25 april in wereldpremière tijdens het autosalon van Peking: een van de meest vooraanstaande autosalons ter wereld. De Audi Q5L is de eerste SUV van het merk met een verlengde wielbasis. In vergelijking met de gewone Q5 valt hij qua wielbasis en totale koetswerklengte 88 millimeter groter uit. Die extra lengte komt vooral de achterste inzittenden ten goede. Zij beschikken immers over 110 millimeter extra knieruimte. In functie van de opstelling van de achterbank bedraagt het koffervolume 550 tot 1.550 liter: precies even veel als de ‘gewone’ Q5.

Onder de motorkap van de Audi Q5L ligt een bestseller op de Chinese markt: de krachtige en efficiënte 2.0 TFSI viercilinder turbo. Die is beschikbaar in een versie met 140 kW (190 pk) en eentje met 185 kW (252 pk). Daarmee sprint deze SUV in respectievelijk 8,6 en 6,7 seconden van 0 naar 100 km/u. Volgens de Chinese C5-uitstootnorm bedraagt het verbruik met 20-duimsvelgen respectievelijk 6,9 en 7,3 liter per 100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 164 dan wel 174 g/km. De standaard S tronic met zeven verhoudingen stuurt het vermogen naar de, eveneens standaard, quattro-vierwielaandrijving met ultra-technologie. Via het Audi drive select kan de bestuurder kiezen uit de rijprofielen comfort, auto, dynamic, efficiency en individual. De diameter van de velgen gaat van 18 tot en met 20 duim.

Net als de Q5 met normale wielbasis produceert Audi ook de Q5L in een joint venture met FAW-VW (CKD-productie) in de Changchun-fabriek in het noorden van China. Een deel van de geprefabriceerde assemblage-elementen zijn afkomstig van de Mexicaanse Audi-fabriek San José Chiapa. Met de nieuwe Q5L wil Audi zijn sterke positie op de Chinese SUV-markt verder uitbouwen. De verkoop start in de zomer van 2018.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg