Audi op het 95e Autosalon van Brussel

 

  • Audi S5 Coupé, A5 Sportback, Q2 en Q5 beleven in Brussel hun Belgische salonpremière
  • Audi A4 Avant g-tron en TT RS Coupé in Belgische première
  • Stand focust op SUV’s, sportiviteit en energie-efficiëntie

Op het autosalon van Brussel, dat van 13 tot 22 januari 2017 plaatsvindt, stelt Audi 22 voertuigen van het merk met de vier ringen voor aan het grote publiek. De absolute sterren zijn de vernieuwde Audi A5-familie, de Audi Q2 en Audi Q5, die in Brussel hun Belgische salonpremière beleven, en de Audi A4 Avant g-tron die er voor het eerst in België getoond worden. De stand met een oppervlakte van 1.495 m² bevindt zich in Paleis 11 op de Heizel.

Op Dream Cars 2017, van 20 tot 22 januari in Paleis 1, maakt ook de nieuwe Audi TT RS Coupé voor het eerst zijn opwachting.

In de Audi-shop op de stand kan de bezoeker kennismaken met een mooie selectie artikelen uit de Audi-collectie, gaande van miniatuurmodellen, uurwerken en kleding tot lifestyleartikelen en Audi-accessoires.

De 4x4-piste in Paleis 12 biedt de gelegenheid om de quattro-kwaliteiten van het hele Audi SUV gamma te ervaren: Audi Q2, Q3, Q5,Q7 en A6 allroad quattro.

Salonvoorwaarden

Natuurlijk pakt Audi ook uit met niet te missen salonvoorwaarden. Zo zijn er uitzonderlijke vanafprijzen op de Audi A1, Q2, A3, Q3 (met bovendien erg voordelige maandaflossingen in AutoCredit) en special editions zoals de A6 Sport Edition en A6 Business Edition. Alle voorwaarden zijn op overzichtelijke wijze gebundeld op www.audi.be.

Naast de salonvoorwaarden op de modellen zelf zijn er ook speciale condities op het vlak van financiering en WECARE-contracten (onderhoud en herstellingen).

Audi exclusive

De Audi-stand herbergt ook een bijzonder exclusieve zone, de 'Audi exclusive lounge', die staat voor ultieme personalisering en voor de superieure kwaliteit van Audi.

Iedere Audi exclusive wordt volledig samengesteld op maat van de klant, die uit het specifieke gamma van Audi exclusive kan kiezen om van zijn Audi een uniek en persoonlijk exemplaar te maken. Alle Audi exclusive-uitrustingen worden af fabriek gemonteerd, zodat ze aan de hoogste kwaliteitseisen beantwoorden, en dat voor alle modellen, van de Audi A1 tot de A8, zonder de Q-modellen, de TT of de R8 te vergeten.

De premières

Audi A4 Avant g-tron

Sportief, veelzijdig en naar wens volledig CO2-neutraal: Met de A4 Avant g-tron biedt Audi een nieuwe oplossing voor de duurzame mobiliteit van de toekomst. Na de A3 Sportback g-tron wordt dit het tweede model van het merk dat voor zijn aandrijving gebruikmaakt van gecomprimeerd aardgas (CNG; Compressed Natural Gas).

De A4 Avant g-tron rijdt sportief en tegelijk bijzonder efficiënt en zuinig. Als basis voor de motor dient de nieuwe 2.0 TFSI met een door Audi doorontwikkeld en uiterst efficiënt verbrandingsprocedé. De turbomotor levert 125 kW/170 pk en stelt bij ongeveer 1.650 t/min. een maximumkoppel van 270 Nm ter beschikking. De speciaal voor de werking op gas aangepaste zuigers en kleppen maken een optimale compressie mogelijk. Een elektronische drukregelaar vermindert de hoge druk van het aardgas in de tank van 200 bar naar een werkingsdruk van 5 tot 10 bar in de motor. De drukregeling verloopt dynamisch en precies in functie van het door de bestuurder gevraagde vermogen. Zo wordt de druk in de aanvoerleiding en de injectiekleppen steeds op het juiste niveau gehouden: laag voor efficiënt rijden bij lage toerentallen en hoger voor meer vermogen en koppel.

Gemeten volgens het NEDC-testprocedé verbruikt de Audi A4 Avant g-tron gemiddeld 3,9 kg aardgas per 100 km, goed voor een gemiddelde CO2-uitstoot van 103 g/km (met automatische versnellingsbak; waarden met manuele versnellingsbak: 4,1 kg CNG/100 km en 111 g CO2/km). De tankinhoud van 19 kg gas maakt een rijbereik van meer dan 500 km mogelijk (NEDC). Bij een resterende hoeveelheid gas van ongeveer 0,6 kg, wat overeenkomt met een resterende druk van 10 bar, schakelt de sturingseenheid automatisch over op benzinewerking. In die modus kan de bivalente A4 Avant g-tron nog eens 450 km afleggen. Zo heeft hij een totaal rijbereik dat vergelijkbaar is met dat van een auto met TDI-motor.

Audi S5 Coupé

Met de A5 zette Audi in 2007 de middenklasse op zijn kop. Het merk uit Ingolstadt creëerde een designkunstwerk dat in geen tijd fans over de hele wereld veroverde. Negen jaar later verschijnt nu de tweede generatie aan de start, met een nieuwe, verder aangescherpte look en hightech op alle vlakken. De nieuwe generatie van de A5 Coupé is atletisch, sportief en elegant tegelijk. Zijn design gaat hand in hand met een verder verfijnde aerodynamica. Onderhuids maakt de A5 indruk met een compleet nieuw ontwikkeld onderstel, krachtige motoren en innovatieve infotainmentfuncties en bijstandssystemen.

De perfect uitgebalanceerde proporties met een lange motorkap, een lange wielbasis en korte overhangen beklemtonen de sportiviteit van de nieuwe A5 Coupé. Het krachtig vormgegeven Singleframe-radiatorrooster is duidelijk lager en breder dan bij de voorganger. De ledachterlichten en de optionele led- of Matrix-ledkoplampen met dynamische richtingaanwijzers brengen zijn hoogtechnologische karakter ook in het donker tot uiting.

Van 0 tot 100 km/u in 4,7 s: de nieuwe Audi S5 Coupé verenigt emotionele elegantie met het prestatiepotentieel van een sportwagen. Zijn nieuw ontwikkelde V6-turbomotor levert 260 kW (354 pk) en neemt desondanks genoegen met gemiddeld 7,3 l brandstof per 100 km. Het aangescherpte S-design van de buitenzijde en de specifieke details in het interieur zetten het dynamische karakter van de tweedeurs sportcoupé van Audi in de verf.

Audi A5 Sportback

Zeven jaar nadat de A5 Sportback het levenslicht zag, verschijnt nu de nieuwe generatie aan de start. De vijfdeurs coupé verenigt een elegant design rijk aan emoties met optimale functionaliteit en uitgebreid comfort in het interieur. De gezinsvriendelijke wagen is maximaal geconnecteerd en biedt de nieuwste infotainmentfuncties. Bovendien beschikt de tweede generatie over een compleet nieuw ontwikkeld onderstel, krachtige motoren en innovatieve rijbijstandssystemen.

De golfvormige schouderlijn verleent de A5 Sportback emotionele elegantie. Ze werd nog sterker beklemtoond dan bij de voorganger en werd driedimensionaal uitgewerkt, waardoor een knap spel van licht en schaduw ontstaat. De krachtig gewelfde wielkasten benadrukken de quattro-genen van het model. De achterzijde onderscheidt zich door horizontale en eveneens bijzonder precieze lijnen. De langgerekte kofferklep loopt uit in een karakteristieke spoilerrand.

De klant heeft voor de nieuwe Audi A5 Sportback de keuze tussen twee TFSI- en drie TDI-motoren, met een vermogen van 140 kW (190 pk) tot 210 kW (286 pk). Vergeleken met het vorige model realiseerde Audi een tot 22 % lager verbruik en tot 17 % hoger vermogen.

Audi Q5

Audi presenteert de opvolger van een succesnummer: de tweede generatie van de Audi Q5. De SUV met de vier ringen verenigt de sportiviteit van een Audi-berline met een veelzijdig karakter en een uiterst praktisch interieur. Of het nu gaat om connectiviteit, efficiëntie of rijbijstandssystemen, de nieuwe Audi Q5 bepaalt eens te meer nieuwe normen in zijn segment.

De nieuwe SUV van Audi staat sportief en krachtig op de weg. Het krachtig vormgegeven Singleframe-rooster met massieve omlijsting domineert de aerodynamisch vlakke voorzijde.

4,66 m lang, 1,89 m breed, 1,66 m hoog en een wielbasis van 2,82 m – de nieuwe Q5 groeide in zowat alle opzichten tegenover zijn voorganger. Toch daalde zijn leeggewicht afhankelijk van de motorversie met maximaal 90 kg. Het koetswerk wordt gevormd door een intelligente materiaalmix bestaande uit staalsoorten met ultrahoge trekvastheid en aluminium.

De nieuwe Audi Q5 verschijnt op de markt met keuze uit vijf krachtige en efficiënte motoren, vier TDI's en een TFSI. Die wonnen tot 20 kW (27 pk) aan vermogen, terwijl hun brandstofverbruik duidelijk daalde. Vooral de 2.0 TDI-motoren in de nieuwe Q5, met een vermogen van 100 kW (136 pk), 110 kW (150 pk), 120 kW (163 pk) of 140 kW (190 pk) zijn uiterst efficiënt. De benzineversie combineert indrukwekkende kracht met efficiëntie. De verder ontwikkelde 2.0 TFSI levert voortaan 185 kW (252 pk), maar neemt desondanks genoegen met gemiddeld 6,9 liter benzine per 100 km, goed voor een CO2-uitstoot van 157 g/km.

De nieuwe Audi Q5 garandeert een sportief en tegelijk comfortabel rijgedrag en verenigt zo twee schijnbaar tegengestelde eigenschappen. De basis daarvoor wordt gelegd door de nieuw ontwikkelde ophanging met vijf armen per wiel en de eveneens nieuwe elektromechanische stuurinrichting. De nieuwe adaptive air suspension kan behalve de aanpassing van de dempers ook de rijhoogte in vijf stappen aanpassen. Via de standaard Audi drive select, dat verschillende componenten beïnvloedt, kan de bestuurder tot zeven rijmodi selecteren. Door de twee nieuwe modi lift/offroad en allroad komt het offroadkarakter van de Audi Q5 optimaal naar voren.

Audi Q2

De Audi Q2 oogt vanaf de eerste aanblik zeer sportief. Zijn brede schouderlijnen en hoekige stijl stralen energie en zelfvertrouwen uit. De lage daklijn en de hoge taille geven de sportieve wagen een coupé-achtige uitstraling met een lage wegligging. Opvallend zijn de wigvormige koplampen, het hoog gepositioneerde Singleframe-radiatorrooster en de grote luchtinlaten.

Aan de achterzijde zorgen een lange dakrandspoiler en een diffusor met visueel uitgewerkte bodembescherming voor een strak uiterlijk. De kofferklep biedt toegang een koffer met voldoende ruimte voor bijvoorbeeld sportuitrusting of de wekelijkse boodschappen.

Met zijn connectiviteit, infotainment en bijstandssystemen staat hij op het niveau van de hogere klasse.

De Q2 biedt de keuze tussen zes motoren. Naast een 1,0-liter-driecilinder-TFSI omvat het aanbod twee viercilinderbenzinemotoren met 1,4 en 2,0 liter cilinderinhoud. Verder zijn er drie viercilinderdiesels met 1,6 en 2,0 liter cilinderinhoud beschikbaar. De vermogenwaaier reikt van 85 kW (116 pk) tot 140 kW (190 pk). Als alternatief voor de manuele zesversnellingsbak biedt Audi voor alle motorversies de S tronic-zevenversnellingsbak met dubbele koppeling aan. De top-TDI en de 2.0 TFSI maken gebruik van een nieuw ontwikkelde versnellingsbak met dubbele koppeling, met een nieuw type olievoorziening en minder wrijving. Beide motoren zijn bovendien standaard aan de permanente vierwielaandrijving quattro gekoppeld.

Audi Contact Center

Een potentiële koper die een testrit wil maken, kan daarvoor na afspraak via de Audi-verdeler van zijn keuze terecht in het Audi Contact Center, gelegen langs de Leuvensesteenweg in Kortenberg. Een team van Customer Advisors staat het hele jaar door 6 dagen op 7 paraat, van 9.00 tot 18.00 uur. Van vrijdag 13 tot en met zondag 22 januari is het Audi Contact Center zelfs 7 dagen op 7 geopend. Met 20 wagens in de showroom en 130 wagens in de testvloot biedt het testritcentrum van Audi het volledige modellengamma in haast alle beschikbare kleuren en motorversies.

Lijst van tentoongestelde wagens 2017

Audi stand – Paleis 11

Audi A1 Sportback

Audi A3 Sportback g-tron

Audi A3 Sportback e-tron

Audi A3 Berline

Audi A3 cabrio

Audi Q3

Audi TT Roadster

Audi S4 Berline

Audi A4 Avant g-tron (Belgische première)

Audi A4 allroad

Audi A5 Sportback (Belgische salonpremière)

Audi S5 Coupé (Belgische salonpremière)

Audi Q2 (Belgische salonpremière)

Audi Q5 (Belgische salonpremière)

Audi A6 Avant

Audi A6 Berline

Audi Q7 e-tron

Audi SQ7

Audi exclusive lounge

Audi A7 Sportback           

Dream Cars – Paleis 1

Audi R8 Spyder

Audi TT RS Coupé (Belgische première)

Audi RS 6 Avant performance

SUV-piste – Paleis 12

Audi A6 allroad

Audi Q2

Audi Q3

Audi Q5

Audi Q7 e-tron

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Officer Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Officer Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg