Audi op de Zoute Grand Prix 2022

Audi op de Zoute Grand Prix 2022

  • Belgische première van de Audi A6 e-tron concept – Sportback variant
  • Een exclusieve Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial en Wanderer W 25 K Cabriolet aan de start van de Zoute Rally
  • Vier spelers van de nationale hockeyploeg, de Red Lions, als guest drivers voor de Zoute Rally
  • Deelname aan het Concours d'Élégance met de Silver Arrows

Premières vinden steevast plaats tijdens prestigieuze evenementen. De Audi A6 e-tron concept verschijnt voor het eerst in België op het podium in het PRADO-paviljoen tijdens de Zoute Grand Prix in Knokke. Met deze concept car verbindt Audi verleden en toekomst tijdens dit unieke vierdaagse event.

Van donderdag 6 tot zondag 9 oktober wordt de badplaats Zoute het decor voor de jaarlijkse hoogmis van de klassieke parels uit de autogeschiedenis en de nieuwste modellen van prestigieuze merken.

Audi A6 e-tron concept: de toekomst schrijft geschiedenis

Het merk met de vier ringen werpt in het PRADO-paviljoen een blik op de toekomst met de productiegerichte Audi A6 e-tron concept. Na SUV’s en sportcoupés is het tijd voor een 100% elektrische berline.

Zijn eigenschappen introduceren alvast een mooie toekomst voor 100% elektrische Audi's. Een elegant en dynamisch design, een rijbereik tot 700 km (volgens de WLTP-norm). Snel en efficiënt opladen dankzij het 800-volt systeem, waardoor in tien minuten voldoende energie kan worden opgenomen om meer dan 300 kilometer af te leggen. Acceleraties van 0 naar 100 km/u in vier seconden voor de krachtigste versies en een innovatieve verlichtingstechnologie die een slimmer zicht op de weg garandeert. Het gebruik van het nieuwe en innovatieve Premium Platform Electric (PPE) maakt dit alles mogelijk.

De Audi A6 Sportback e-tron zal in 2024 deel worden van het groeiende elektrische gamma bij Audi.

Zoute Grand Prix: de elegantie van het verleden, hand in hand met het heden

Aan de start van de Zoute rally verschijnt op vrijdag 7 oktober en zaterdag 8 oktober de Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial uit 1938. Hij heeft een zescilindermotor in lijn met een cilinderinhoud van twee liter die een vermogen haalt van ongeveer 70 pk en een maximumsnelheid van 150 km/u. Van deze wagen werden destijds slechts drie exemplaren gebouwd voor deelname aan de legendarische rally Luik-Rome-Luik. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog verdwenen de drie wagens echter spoorloos. Toen een vriend van het Huis D'Ieteren later in Frankrijk een chassis en de papieren van een Wanderer W24 terugvond en D'Ieteren Gallery in Saksen een Wanderer-motor en de drie Solex-carburateurs ontdekte, werd een droom werkelijkheid: de auto werd volledig opnieuw opgebouwd.

Een andere parel uit de geschiedenis die zijn benen mag strekken tijdens de Zoute Rally is de Wanderer W 25 K, die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook overtuigt door uitzonderlijke prestaties. De Wanderer W 25 K Cabriolet, waarbij de ‘K’ voor ‘Kompressor’ staat, is een cabriolet die tussen 1936 en 1938 geleverd werd. Onder de motorkap schuilde een atmosferische 6-cilinder in lijn van 1.949 cm³, volledig in aluminium, met een vermogen van 85 pk, ontworpen door het ‘Konstruktionsbüro’ van Ferdinand Porsche. Van deze wagen werden destijds 259 exemplaren gebouwd (Roadsters en Cabriolets). Het moderne, Amerikaans geïnspireerde design was afgeleid van de eveneens in 1936 voorgestelde Wanderer W 51, waarvan de moderne vormgeving als voorbeeld diende voor het volledige Auto Union-gamma. Ook deze wagen is afkomstig uit de collectie van de D’Ieteren Gallery.

Aan de Zoute Rally zullen ook vier spelers van de nationale hockeyploeg, de Red Lions, deelnemen in een Audi e-tron GT quattro en RS e-tron GT. Voor Victor Wegnez, Sébastien Dockier, Simon Gougnard en Tommy Willems wordt het hun vuurdoop in de rally. Met de e-tron GT toont Audi aan hoe fascinerend elektrische mobiliteit kan zijn. De vierdeurs coupé combineert een expressief design met een krachtige elektrische aandrijving en een dynamisch rijgedrag.

Concours d’Élégance: welke wagen is de mooiste?

Autoliefhebbers worden verleid door prestaties, maar ook door schoonheid. Als een wagen een icoon geworden is, betekent dit vaak ook dat zijn look tijdloos is. Het Concours d'Élégance zet deze uitzonderlijke voertuigen in de kijker op de Royal Zoute Golf Club.Uiteraard zal Audi hier ook present tekenen met twee legendarische “Silver Arrows” uit het Audi Forum in Ingolstadt. De Auto Union Grand Prix Typ C werd bij z’n lancering in 1936 al snel bekend als een wonder uit de toekomst met 520 pk onder de motorkap en een topsnelheid van 340 km/u. Zijn opvolger, de Auto Union Typ D, zette in 1938-1939 die reputatie verder. De “Silver Arrows” zijn de voorlopers van de F1-wagens. Een mooie knipoog naar de toekomst, nu bekend werd dat Audi vanaf 2026 zal toetreden tot de koninginnenklasse van de autosport.

Download hier het persbericht in PDF-formaat.pdf 159 KB Download hier het persbericht in Word-formaat.docx 137 KB
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren Automotive - Audi Import

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg