Audi op de Zoute Grand Prix 2019

Audi op de Zoute Grand Prix 2019

  • RS Q3 Sportback, RS 6 Avant en RS 4 Avant zullen in Belgische première voorgesteld worden
  • Een exclusieve Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial en Audi 920 aan de start van de Zoute Grand Prix
  • Olga Leyers guest driver voor de Zoute Rally

De Zoute Grand Prix gaat dit jaar zijn tiende editie in. Van donderdag 10 tot zondag 13 oktober wordt de badplaats Zoute het decor voor de jaarlijkse hoogmis van de klassieke parels uit de autogeschiedenis en de nieuwste modellen van prestigieuze merken. Ook tijdens deze tiende editie zal Audi weer prominent aanwezig zijn. Het merk met de vier ringen onthult in het Audi-paviljoen op de dijk drie nieuwe Audi Sport-modellen: de Audi RS Q3 Sportback, Audi RS 4 Avant en Audi RS 6 Avant. Op het podium langs de Kustlaan wordt de Audi R8 LMS GT2, de ultieme raceversie van de Audi R8 tentoongesteld.

Met de jongste generatie van de Audi RS 6 Avant schrijft Audi Sport een nieuw hoofdstuk in 25 jaar RS-geschiedenis. Dit rasechte icoon van Audi kreeg een grondige update met nóg meer vermogen, maar liefst 600 pk en 800 Nm koppel, en een geavanceerde mild-hybrid-technologie voor superieure – en efficiënte – prestaties. Zijn vernieuwde RS-design dat nog breder en gespierder is, zijn extreem krachtige 4.0 V8 TFSI-twinturbomotor en talloze nieuwe technologieën maken van deze Audi RS 6 Avant de ideale gezel voor elke rit.

Eerder dit jaar stelde Audi al de Audi Q3 Sportback voor. De jongste telg in de Q-familie van Audi is een compacte SUV in coupéstijl en combineert de robuuste uitstraling van een SUV met de sportieve elegantie van een coupé. Het model dat in Knokke wordt voorgesteld, de Audi RS Q3 Sportback, is hiervan de ultieme sportversie. Hij pakt uit met onder meer het typische Singleframe-radiatorrooster, de voor de RS-familie kenmerkende grote ovale uitlaten en de legendarische 2.5 TFSI vijfcilindermotor met 400 pk.

Daarnaast wordt ook de vierde generatie van de Audi RS 4 Avant tentoongesteld. Een echte topsporter die een hoog vermogen en sublieme prestaties moeiteloos combineert met een ruim interieur en heel veel gebruiksgemak. En dat allemaal in de typische RS-verpakking.

Op het podium langs de Kustlaan zal het publiek verrast worden door de unieke Audi R8 LMS GT2 op basis van de Audi R8 Spyder. Een tot de verbeelding sprekende racewagen met een vermogen van maar liefst 470 kW (640 pk). Meteen de krachtigste klantenracewagen in de elfjarige geschiedenis van Audi Sport customer racing.

De Audi 920 Cabriolet Gläser werd gebouwd vanaf 1938. Van deze cabriolet met een watergekoelde 3,2-liter zescilindermotor – goed voor 75 pk bij 3.000 t/min – werden tussen 1938 en 1940 in totaal 1.281 exemplaren gebouwd. Het was het laatste Audi-model dat voor de Tweede Wereldoorlog geproduceerd werd. Verschillende koetswerkbouwers gaven de Audi 920 verschillende vormen, zoals deze ‘cabriolet 4-venster’ met 5 plaatsen, gerealiseerd door de bekende koetswerkbouwer Gläser uit Dresden. Met zijn lange wielbasis kan de 920 bogen op een voor die tijd zeer goede stabiliteit en comfort, zelfs over langere afstanden.  Olga Leyers, actrive en presentatrice, neemt op zaterdag 12 oktober plaats aan het stuur van de Cabriolet.

De Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial dateert eveneens uit 1938. Hij heeft een zescilindermotor in lijn met een cilinderinhoud van twee liter die een vermogen haalt van ongeveer 70 pk en een maximumsnelheid van 150 km/u. Van deze wagen werden destijds slechts drie exemplaren gebouwd voor deelname aan de legendarische rally Luik-Rome-Luik. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog verdwenen de drie wagens echter spoorloos. Toen een vriend van het Huis D'Ieteren later in Frankrijk een chassis en de papieren van een Wanderer W24 terugvond en D'Ieteren Gallery in Saksen een Wanderer-motor en de drie Solex-carburateurs ontdekte, werd een droom werkelijkheid: de auto werd volledig opnieuw opgebouwd. 

Meer informatie over de Zoute Grand Prix 2019 op www.zoutegrandprix.be

Télécharger le communiqué de presse en format PDF A19-45F - ZGP (2p).pdf - 79 KB Télécharger le communiqué de presse en format WORD A19-45F - ZGP.docx - 71 KB Het persbericht in PDF-formaat kan u hier downloaden A19-45N - ZGP (2p).pdf - 58 KB Het persbericht in WORD-formaat kan u hier downloaden A19-45N - ZGP.docx - 70 KB
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import

 

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg