Audi op de Zoute Grand Prix 2017

Audi op de Zoute Grand Prix 2017

  • Nafissatou Thiam, Herman Van Holsbeeck , Aster Nzeyimana  en Davey Van Rode guest drivers tijdens de Zoute Rally
  • Mickael Karkousse van de Belgische muziekgroep Goose guest driver tijdens de Zoute GT Tour
  • Nieuwe Audi RS 4 Avant wordt in Belgische première voorgesteld aan het publiek
  • Exclusieve Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial uit 1938 en Audi front UW Cabriolet uit 1934 aan de start van de Zoute Rally
Van donderdag 5 tot zondag 8 oktober 2017 vindt in Knokke de achtste editie van de Zoute Grand Prix plaats. Tijdens dit vierdaagse event staat de mondaine badplaats helemaal in het teken van exclusieve wagens: van de nieuwste modellen van verschillende prestigieuze merken tot zeldzame oldtimers.

Audi mag tijdens deze editie van de Zoute Grand Prix natuurlijk niet ontbreken. Het merk met de vier ringen viert er de terugkeer van een RS-icoon en stelt er in Belgische première de nieuwe Audi RS 4 Avant voor in het Audi Sport–paviljoen op de dijk.

Met zijn 2.9 TFSI V6-biturbomotor van 450 pk combineert de RS 4 Avant topprestaties met een enorm groot dagelijks comfort. Het maximumkoppel van 600 Nm - 170 Nm meer dan het vorige model - is beschikbaar over een breed toerentalbereik van 1.900 tot 5.000 t/min. Dat draagt er in belangrijke mate toe bij dat de Audi RS 4 Avant in 4,1 seconden van 0 tot 100 km/u kan sprinten.

In het Audi Sport-paviljoen op de dijk zal het recent vernieuwde Audi Sport-gamma tentoon gesteld worden met de Audi R8 LMS, RS 3 Sportback, RS 5 Coupé, TT RS Coupé en R8 Spyder.

Tijdens de Zoute Rally verschijnt Audi aan de start met een Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial uit het jaar 1938 en een Audi front UW Cabriolet uit 1934.

De Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial is een van de pronkstukken uit de verzameling van de D'Ieteren Gallery. Hij heeft een zescilindermotor in lijn met een cilinderinhoud van twee liter, goed voor een vermogen van ongeveer 60 pk en een maximumsnelheid van 150 km/u. Van deze wagen werden destijds slechts 3 exemplaren gebouwd, voor deelname aan de legendarische rally Luik-Rome-Luik. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog verdwenen de drie wagens echter spoorloos. Toen een vriend van het Huis D'Ieteren later in Frankrijk een chassis en de papieren van een Wanderer W24 terugvond en de D'Ieteren Gallery in Saksen een Wanderer-motor en de 3 Solex-carburateurs ontdekte, werd een droom werkelijkheid, de auto werd volledig opnieuw opgebouwd. In 2004, 66 jaar na zijn eerste optreden, stond de Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial weer aan de start van deze mythische race.

De Audi front UW Cabriolet kwam op de markt in 1933, een jaar nadat Audi zich met 3 andere automerken (Horch, Wanderer en DKW) verenigd had in de groep Auto Union. De UW was de eerste Audi van na de fusie en tegelijk de eerste Audi met voorwielaandrijving, een technisch systeem waarvoor DKW reeds het pad had geëffend. Deze Audi was tevens de eerste voorwielaangedreven wagen ter wereld die in grote serie gebouwd werd. Zijn aluminium 6-cilinder Wanderer-motor werd ontworpen door Ferdinand Porsche. De Audi UW Front Cabriolet werd geproduceerd tussen 1933 en 1934. Ook deze wagen is afkomstig uit de collectie van de D’Ieteren Gallery.

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober nemen deze unieke klassieke parels deel aan de Zoute Rally, met op vrijdag sportjournalist en radio-dj Aster Nzeyimana en winnaar van het tv-programma De Mol, Davey Van Rode​, en op zaterdag wereldkampioene zevenkamp en Audi ambassadrice Nafi Thiam aan het stuur van de Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial. Op zaterdag neemt sportief manager van RSC Anderlecht, Herman Van Holsbeeck, plaats aan het stuur van de Audi front UW Cabriolet.

Op zondag 8 oktober neemt Audi deel aan de GT Tour met een Audi RS 5 Coupé en een Audi R8 Coupé. Deze laatste zal bestuurd worden door Mickael Karkousse, de zanger van de Belgische muziekgroep GOOSE.

Meer informatie over de Zoute Grand Prix 2017 op www.zoutegrandprix.be.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg