Audi lunar quattro is klaar om op te stijgen

Audi lunar quattro is klaar om op te stijgen

Audi deelt zijn expertise met een team ingenieurs dat aan een internationale ruimtevaartwedstrijd deelneemt. Het is de bedoeling om in 2017 een gerobotiseerd voertuig naar de maan te sturen. 

Hij is klaar ! We hebben het over de Audi lunar quattro, een ruimtevoertuig dat op de maan kan rijden. Het werd door 35 ingenieurs ontwikkeld en het project kon op de technische steun van Audi rekenen. De groep ingenieurs die zichzelf « Part-Time Scientists » doopte, neemt deel aan de Google Lunar XPRIZE-wedstrijd. Men wil een robot naar de maan sturen, die minstens 500 meter moet kunnen rijden, om vervolgens foto’s en filmpjes in hoge resolutie naar de Aarde te verzenden. Er staat 30 miljoen dollar op het spel! Van de 30 teams die zich aanvankelijk hadden ingeschreven, blijven er slechts vijf over, waaronder de Duitse « Part Time Scientists ».

De Audi lunar quattro is klaar om de laatste tests te ondergaan voor het licht op groen wordt gezet. Het ingenieursteam heeft ook aangegeven dat de maanmodule al eind 2017 zal worden gelanceerd in samenwerking met Spaceflight Inc. Deze reis van 385.000 km is de kroon op het werk van een samenwerking die in 2015 van start ging. Niet minder dan 16 Audi-experten hebben aan het project meegewerkt in hun eigen vakgebieden, zoals lichtgewicht constructie, elektrische aandrijving (e-tron), vierwielaandrijving en autonoom rijden. 

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Officer Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Officer Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg