Audi lunar quattro is klaar om op te stijgen

Audi lunar quattro is klaar om op te stijgen

Audi deelt zijn expertise met een team ingenieurs dat aan een internationale ruimtevaartwedstrijd deelneemt. Het is de bedoeling om in 2017 een gerobotiseerd voertuig naar de maan te sturen. 

Hij is klaar ! We hebben het over de Audi lunar quattro, een ruimtevoertuig dat op de maan kan rijden. Het werd door 35 ingenieurs ontwikkeld en het project kon op de technische steun van Audi rekenen. De groep ingenieurs die zichzelf « Part-Time Scientists » doopte, neemt deel aan de Google Lunar XPRIZE-wedstrijd. Men wil een robot naar de maan sturen, die minstens 500 meter moet kunnen rijden, om vervolgens foto’s en filmpjes in hoge resolutie naar de Aarde te verzenden. Er staat 30 miljoen dollar op het spel! Van de 30 teams die zich aanvankelijk hadden ingeschreven, blijven er slechts vijf over, waaronder de Duitse « Part Time Scientists ».

De Audi lunar quattro is klaar om de laatste tests te ondergaan voor het licht op groen wordt gezet. Het ingenieursteam heeft ook aangegeven dat de maanmodule al eind 2017 zal worden gelanceerd in samenwerking met Spaceflight Inc. Deze reis van 385.000 km is de kroon op het werk van een samenwerking die in 2015 van start ging. Niet minder dan 16 Audi-experten hebben aan het project meegewerkt in hun eigen vakgebieden, zoals lichtgewicht constructie, elektrische aandrijving (e-tron), vierwielaandrijving en autonoom rijden. 

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Officer Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Officer Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg