Audi integreert YouTube in verschillende modellen

Audi integreert YouTube in verschillende modellen

  • Audi-eigenaars kunnen livestreams bekijken, het nieuws volgen en genieten van andere creatieve content terwijl ze aan het opladen zijn of tijdens rijpauzes.
  • Het infotainmentsysteem van Audi biedt een naadloze digitale entertainmentervaring
  • Audi is het eerste merk binnen de Volkswagen Group dat videostreaming aanbiedt in zijn voertuigen

Audi integreert YouTube, 's werelds grootste videoplatform, in de infotainmentsystemen van geselecteerde modellen. Door de integratie van een nieuwe app store hebben klanten via een datalink in het voertuig intuïtief toegang tot populaire applicaties van derden via de multimedia-interface (MMI). De YouTube-toepassing is nu voor het eerst beschikbaar in de app store. Videostreaming wordt in de zomer van 2023 gelanceerd op geselecteerde Audi-modellen en andere merken van de VW Group zullen volgen.

Elke minuut wordt er meer dan 500 uur aan content geüpload naar YouTube. Vanaf deze maand hebben bestuurders van geselecteerde Audi-modellen toegang tot de content van hun keuze via de YouTube-toepassing in het multimediasysteem van hun auto. Deze toegang wordt mogelijk gemaakt door de integratie van de nieuwe app shop die Audi heeft ontwikkeld met het Volkswagen-softwarebedrijf CARIAD en zijn partner HARMAN Ignite. Hiermee kunnen klanten de apps die ze dagelijks gebruiken in hun auto integreren volgens hun persoonlijke behoeften. Toepassingen die hiervoor in aanmerking komen zijn onder andere muziek, video, games, navigatie, parkeren en opladen, productiviteit, weer en nieuws. Apps zoals YouTube worden rechtstreeks in het Audi MMI-systeem geïnstalleerd, zonder omweg via een smartphone.

Comfort en entertainment tijdens oplaadstops

Tijdens oplaadstops, rijpauzes of om het wachten aangenamer te maken - met livestreams, nieuws en video's van populaire YouTubers kan nu iedereen in de auto ​ het beste uit zijn tijd te halen.De app werkt net zoals de YouTube-app op een smartphone. Nadat de app in de store is geïnstalleerd, verschijnt hij in de MMI en wordt hij gestart door op het pictogram te drukken. Om aan de hoge veiligheidsnormen van Audi te voldoen, kunnen inzittenden alleen video's afspelen als de auto geparkeerd staat. ​

Daarnaast hebben bestuurders toegang tot functies zoals YouTube Premium, waarmee gebruikers reclamevrije content kunnen bekijken.

De app store: een voortdurend groeiend digitaal ecosysteem

YouTube is het eerste videoplatform dat kan worden gedownload via Audi's nieuwe eigen app store. ​

Audi vertrouwt op de gecombineerde expertise en synergieën binnen de Volkswagen Group om complexe digitale systemen zoals deze te ontwikkelen. Het bedrijf CARIAD van Volkswagen werkt samen met Samsung-dochter HARMAN aan het project. Het doel is een open ecosysteem van populaire apps om van de auto een intelligente metgezel voor gebruikers te maken.

Er is een datalink nodig om apps van derden, zoals YouTube, te gebruiken en deze wordt tot stand gebracht door middel van een embedded simkaart - permanent geïntegreerd in het voertuig. De mobiele kosten worden in Europa eenvoudig per datavolume gefactureerd door Cubic Telecom. Audi-modellen blijven uiteraard Android Auto en Apple CarPlay ondersteunen via de optionele smartphone-interface.

YouTube zal vanaf modeljaar 2024 beschikbaar zijn in geselecteerde modellen die zijn uitgerust met het nieuwste modulaire infotainmentsysteem van de derde generatie (MIB 3), een hardware- en softwarecluster. Dit zijn onder andere de Audi A4/A5, Q5, A6/A7, A8, Q8 e-tron, Audi e-tron GT quattro. Vanaf de introductiedatum zullen deze modellen af-fabriek worden uitgerust met de shop op de Europese markt, in Canada en in de Verenigde Staten. ​ Het systeem zal later worden uitgerold naar andere regio's en merken van de Volkswagen Group.

 

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg