Audi integreert een store voor apps in verschillende modellen

Audi integreert een store voor apps in verschillende modellen

  • Directe toegang tot populaire apps van derden
  • Regelmatige software-updates en voortdurend groeiend aanbod van apps voor een nog sterkere personalisering van het infotainmentsysteem
  • Store met marktspecifiek app-portfolio breidt het infotainmentsysteem van de derde generatie uit

Vanaf de zomer van 2023 biedt Audi een store voor apps aan op een aantal modellen met het modulaire infotainmentsysteem van de derde generatie (MIB 3). Met de integratie van de store, die samen met Volkswagen-dochter CARIAD en hun partner Harman Ignite ontwikkeld werd, hebben klanten via de Multimedia Interface (MMI) direct en intuïtief toegang tot populaire apps van derden via een datalink in het voertuig. De door de klant geselecteerde apps kunnen naadloos in het MMI-systeem worden geïnstalleerd - zonder omweg via een smartphone.

Audi streeft naar een steeds grotere digitalisering van voertuigen en integreert in een aantal modellen een store voor apps. De technische basis voor de innovatie is een uitbreiding van MIB 3 met een extra elektronische component: een Audi hardwaremodule ter grootte van een USB-stick wordt geladen met een open-source besturingssysteem en biedt zo toegang tot de apps van derden in het voertuig.

"Audi is het eerste merk binnen de Volkswagen Group dat de nieuwe store voor applicaties van derden introduceert. Deze oplossing is ontwikkeld door CARIAD en is een voorbeeld van onze strategie om al onze klanten een zeer aantrekkelijk ecosysteem te bieden. Met deze oplossing zullen Audi-rijders niet alleen genieten van regelmatige software-updates, maar ook van een infotainmentsysteem dat ze nog beter kunnen personaliseren", aldus Oliver Hoffmann, lid van de Raad van Bestuur voor Technische Ontwikkeling bij AUDI AG.

Innovatief digitaal ecosysteem

Met de nieuwe store krijgen klanten toegang tot een grote verscheidenheid aan apps, die rechtstreeks en onafhankelijk van een smartphone naar de MMI kunnen worden gedownload. Bij de lancering zijn apps uit de volgende categorieën beschikbaar: Muziek, Video, Gaming, Navigatie, Parkeren & Opladen, Productiviteit, Weer en Nieuws. De sectie Muziek bevat bijvoorbeeld apps als Amazon Music en Spotify. De store zal voortdurend worden uitgebreid met nieuwe apps. Klanten hebben er toegang toe via een apart MMI-icoon. Vervolgens worden de extra apps naadloos in de MMI geïmplementeerd en kunnen ze ook tijdens het rijden veilig en betrouwbaar worden gebruikt. Het app-portfolio is specifiek aangepast aan de verschillende markten.

Handige facturering

Voor het gebruik van de apps van derden is een datalink nodig, die tot stand komt via de "embedded SIM", een simkaart die permanent in het voertuig is geïnstalleerd. Voor Audi-eigenaren in Europa worden de kosten die ontstaan door het gebruik van het mobiele netwerk eenvoudig gefactureerd via het datavolume bij Cubic Telecom. De eerste 25 gigabyte zijn gratis. Uiteraard blijven Audi modellen Android Auto en Apple CarPlay met optie "smartphone interface" ondersteunen.

In diverse Audi-modellen vanaf zomer 2023

De applicatie store zal vanaf juli beschikbaar zijn in geselecteerde modellen die zijn uitgerust met de nieuwste MIB 3-softwarecluster, namelijk de Audi A4/A5, Q5, A6/A7, A8, Q8 e-tron, en

Audi e-tron GT. Deze Audi-modellen zullen af fabriek worden uitgerust met de applicatie store. De functionaliteit wordt in 2023 uitgebreid naar andere modellen. De apps van derden zijn niet beschikbaar op voertuigen met een eerdere productiedatum.

Audi en CARIAD - een gezamenlijke weg

Om complexe digitale systemen zoals de nieuwe applicatie stores te ontwikkelen en het succes ervan te garanderen, maakt Audi gebruik van de gebundelde kennis en synergieën binnen de Volkswagen Group. CARIAD, het softwarebedrijf van de groep, ontwikkelt de technologiestapel voor geautomatiseerd rijden , inclusief een consistente elektronische architectuur, een softwareplatform en een betrouwbare verbinding met de automotive cloud , voor alle merken van de groep. CARIAD werkt ook aan rijhulpsystemen, een gestandaardiseerd infotainmentplatform en een nieuw digitaal ecosysteem rond de auto.

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg