Audi integreert Apple Music in een groot aantal modellen

Audi integreert Apple Music in een groot aantal modellen

  • Rechtstreekse toegang tot meer dan 90 miljoen nummers, 30.000 vakkundig samengestelde afspeellijsten en Apple Music Radio
  • Native integratie van Apple Music in het Audi-infotainmentsysteem om naadloos muziek te luisteren
  • De premium geluidssystemen van Audi bieden een hoogwaardige audio-ervaring

Audi rust bepaalde modellen uit met Apple Music, een hoogwaardige abonnementsdienst voor muziekstreaming. Door Apple Music aan het infotainmentsysteem toe te voegen, geeft Audi zijn gebruikers rechtstreeks en intuïtief toegang tot hun abonnement via het scherm van de Multi-Media Interface (MMI) met behulp van de internetgegevens in de auto. Dankzij deze naadloze integratie vinden Apple Music-abonnees hun favoriete muziek eenvoudig terug en kunnen ze nog meer nieuwe muziek ontdekken. 

De nieuwe integratie van Apple Music geeft klanten rechtstreeks toegang tot hun persoonlijke Apple Music-account via het Audi-infotainmentsysteem, zonder dat ze daarvoor bluetooth of USB nodig hebben. Nadat hun actieve abonnement aan de auto is gekoppeld, hebben Apple Music-abonnees toegang tot de volledige Apple Music-catalogus van 90 miljoen nummers en tienduizenden afspeellijsten, waaronder honderden nieuwe sfeer- en activiteitsafspeellijsten, gepersonaliseerde mixen en genrezenders – allemaal reclamevrij. 

Over-the-air updates ook beschikbaar voor auto's die al op de weg zijn

Apple Music zal vanaf modeljaar 2022 in bijna alle Audi's in Europa worden ingebouwd. Die integratie zal bovendien eenvoudig worden uitgerold naar wagens die al op de weg rijden, dankzij een automatische over-the-air update.

Om Apple Music te activeren, dienen klanten enkel de app in het infotainmentsysteem van hun Audi te openen en de instructies op het scherm te volgen om zich aan te melden met de Apple ID die ze gebruiken voor Apple Music. Om het installatieproces te voltooien, voeren ze gewoon een verificatiecode in, die naar hun smartphone wordt verstuurd. Voor Europese Audi-eigenaars worden de kosten voor datastreaming via de gsm eenvoudig gefactureerd via een datapakket dat verkrijgbaar is bij Cubic-Telekom. De eerste drie gigabytes zijn gratis. Audi's worden ook geleverd met ondersteuning voor Apple CarPlay. Bestuurders kunnen hun iPhone draadloos (of via USB) aansluiten en kunnen dan routebeschrijvingen op maat van de verkeerssituatie ontvangen, bellen, berichten verzenden en ontvangen en muziek beluisteren door gewoon op het aanraakscherm te tikken of de Siri-spraakbediening te gebruiken.

Apple Music maakt van elke Audi een concertzaal op wielen

Met de integratie van Apple Music wordt de auto niet alleen een hub om entertainment te streamen, maar dankzij de uitgekiende audioarchitectuur krijgt hij ook de allures van een concertzaal op wielen, waardoor de passagiers het gevoel krijgen dat ze er middenin zitten. Dat komt omdat Audi voor elk model een akoestische ervaring op maat creëert, terwijl de digitale signaalverwerking een uitgebalanceerde klank verzekert. Zo kunnen de signalen van de luidsprekers worden gestuurd met een individuele decalage, waardoor ze de luisteraar gelijktijdig bereiken. Het sounddesign gaat nog een stapje verder om de ultieme akoestische ervaring te creëren. Hier passen de geluidsontwikkelaars van Audi de frequentierespons aan om het typische, maar nog steeds subjectieve Audi-geluid te creëren. Daartoe werkt Audi al jarenlang samen met Bang & Olufsen, wat in het verleden al resulteerde in enkele uitzonderlijke geluidssystemen, zoals het B&O Premium Sound System met 3D-geluid in de Audi e-tron GT. Daarbij creëren zestien luidsprekers, waaronder 3D-luidsprekers, een centrale luidspreker en een subwoofer, een indrukwekkende audio-ervaring.

Download hier het persbericht in PDF-formaat.pdf 148 KB Download hier het persbericht in Word-formaat.docx 129 KB

 

 

 

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg