Audi eerste fabrikant die zijn auto’s omvormt tot belevingsplatform voor virtual reality

Audi eerste fabrikant die zijn auto’s omvormt tot belevingsplatform voor virtual reality

  • Audi-voertuigen met het MIB 3-infotainmentsysteem zullen vanaf juni 2022 compatibel zijn met holoride
  • Belevingsritten door de startup holoride met Audi op het muziek-, film- en techfestival South by Southwest
  • Nieuwe technologie verbindt virtualrealitycontent met rijbewegingen in real-time

Audi is de eerste autofabrikant ter wereld die virtualrealityentertainment van holoride naar serieproductie brengt. Vanaf het begin van de zomer kunnen passagiers op de achterbank een virtualrealitybril (VR-bril) opzetten en zich onderdompelen in verschillende mediaformaten, zoals games, films en interactieve content. De hoofdattractie: de virtuele content past zich in real-time aan aan de rijbewegingen van de auto. Vanaf juni 2022 zullen Audi-modellen met de laatste upgrade van het modulaire infotainmentplatform (MIB 3) compatibel zijn met holoride. De nieuwe technologie zal geïntroduceerd worden op het South by Southwest®-festival (SXSW) in de Verenigde Staten. Bezoekers zullen er de kans krijgen om holoride te beleven in een bewegend voertuig.

In de toekomst kunnen passagiers de tijd die ze doorbrengen op de weg van punt A naar punt B, gebruiken voor een spannende ervaring. Vanaf juni 2022 zullen de passagiers op de achterbank van een Audi films, videogames en interactieve content veel realistischer kunnen beleven met een VR-bril. Een autorit wordt dan een multimodaal game-evenement.

De technologie zal geïntroduceerd worden op het muziek-, film- en techfestival South by Southwest® (SXSW) in Austin, Texas, en bezoekers zullen de kans krijgen om plaats te nemen op de achterbank van volledig elektrische Audi-voertuigen. Holoride is nauw verbonden met South by Southwest en won de prestigieuze SXSW Pitch 2021 in de categorie "Entertainment, Gaming & Content" en de "Best in Show"-prijs.

Holoride creëert immersieve ervaringen

Achter holoride schuilt een technologie die virtuele content in real-time aanpast aan de rijbewegingen van de auto.

Enkele voorbeelden: als de auto rechts afdraait, zal het ruimteschip in de denkbeeldige wereld ook naar rechts vliegen. Als de auto accelereert, zal het ruimteschip ook versnellen. Audi gaf de aanzet tot de ontwikkeling van deze innovatieve VR- of XR-technologie (XR = extended reality), die nu door holoride, een startup in het domein van technologisch entertainment, wordt verbeterd en vercommercialiseerd voor verschillende fabrikanten.

Met deze aanpak kon de in München gevestigde startup een volledig nieuwe mediacategorie vestigen, die "Elastic Content" wordt genoemd. Het gaat om content die zich aanpast aan rijbewegingen, reistijd en rijroute. Het resultaat: immersieve ervaringen met een voorheen ongekend kwaliteitsniveau.

Vanaf juni zal een groot aantal Audi-modellen compatibel zijn met holoride

Vanaf juni zullen bepaalde modellen die geproduceerd worden met de derde generatie van het modulaire infotainmentplatform (MIB 3) en de laatste softwarecluster, compatibel zijn met holoride. Concreet zijn dit de Audi A4, A5, A6, A7, A8, de Audi Q5, Q7, Q8, de Audi e-tron en de Audi e-tron GT quattro. Vanaf juni zullen de genoemde Audi-modellen klaar zijn voor holoride op de volledige Europese markt en in Canada, de Verenigde Staten, Japan en China. De beschikbaarheid van holoride zelf kan, afhankelijk van de individuele markt, hiervan afwijken. De nieuwe startuptechnologie zal gelanceerd worden op de Duitse markt, in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Andere markten zullen achteraf volgen.

Om holoride te gebruiken moet een hiertoe geschikte virtualrealitykoptelefoon verbonden zijn met het voertuig. De verbinding wordt draadloos tot stand gebracht via Bluetooth Low Energy (BLE).

Holoride – nu al een kleurrijke geschiedenis

Holoride werd voor het eerst voorgesteld op de CES 2019 (Consumer Electronics Show) in Las Vegas. In samenwerking met Disney Games en Interactive Experiences implementeerde holoride een VR-spelervaring voor auto’s uit Marvels universum. Tijdens een roadshow door Californië van Los Angeles naar San Francisco in de zomer van 2021 bezocht holoride naast andere activiteiten en showcases ook andere productie- en gamestudio’s om de mogelijkheden van de technologie te tonen aan potentiële partners. Bezoekers op de IAA 2021 in München waren de eersten die een testrit konden doen met holoride onder het passende motto "Let’s talk about progress". Aanwezigen op de Salzburger Festspiele mochten ook van holoride genieten op de achterbank van een Audi e-tron en een reis door de tijd maken door de muzikale tijdperken van de stad Salzburg, op zoek naar een jonge Mozart.

Autonoom rijden opent nieuwe wegen

In de toekomst zal de progressieve automatisatie van reizen met de auto niet alleen nieuwe vormen van entertainment tijdens het rijden maken, maar ook meer kansen creëren om te leren en werken op de baan. Wanneer bestuurders zich in de toekomst ook niet langer moeten concentreren op het rijden, kunnen ze hun aandacht vestigen op andere dingen: werken, lezen, films kijken of gamen. De holoride-reis met gesynchroniseerde bewegingen door virtuele werelden vermindert ook het veel voorkomende fenomeen van wagenziekte, waarmee passagiers die een boek lezen of audiovisuele media bekijken op elektronische apparaten zoals tablets, vaak te maken krijgen.

Voor gebruikers wordt het interieur een persoonlijke vrije ruimte; voor designers wordt het hun nieuwe ontwerpcentrum. Want het ontwerpproces begint natuurlijk met de vraag wie er in het nieuwe model zal zitten en wat mensen hier zullen willen doen ...

In de toekomst zullen designers geen auto’s meer van buiten naar binnen ontwerpen, maar van binnen naar buiten. Zo zullen de klanten letterlijk het middelpunt van de belangstelling worden.

 

Footage: Audi x holoride - Audi MediaTV
At this year's South by Southwest® Festival in Austin, Texas, Audi presents the next generation of in-car entertainment: virtual-reality entertainment from holoride. The footage shows impressions of the holoride experience in the USA as well as interviews with the AUDI AG and holoride team.
www.audi-mediacenter.com
Download hier het persbericht in PDF-formaat A22-03N - holoride (4p).pdf - 141 KB Download hier het persbericht in Word-formaat A22-03N - holoride.docx - 130 KB

 

 

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg