Tien landen in 24 uur: Audi e-tron on tour

Tien landen in 24 uur: Audi e-tron on tour

  • Langeafstandstest van meer dan 1.600 kilometer, van Slovenië tot in Nederland
  • Snelladen tot 150 kW in minder dan een half uur
  • Rijbereik, efficiëntie, prestaties, comfort – de sterke punten van de Audi e-tron

Tien Europese landen in 24 uur – de Audi e-tron heeft op een indrukwekkende wijze zijn langeafstandskwaliteiten bewezen. Op 20 augustus vertrokken negen journalisten voor een reis van meer dan 1.600 kilometer, van het Meer van Bled in Slovenië naar Amsterdam in Nederland.

Het Meer van Bled ligt idyllisch op de rand van het Pokljuka-plateau in het noorden van Slovenië. Daar vertrokken drie Audi e-tron 55 quattro’s voor een bijzondere uitdaging: 10 Europese landen aandoen in 24 uur. Deze reis van meer dan 1.600 kilometer leidde hen door Oostenrijk, Italië, Liechtenstein, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en België, tot het Nederlandse Amsterdam. Tijdens trajecten met de meest uiteenlopende topografie bewees de Audi e-tron hoe comfortabel en dynamisch hij is, en hoe geschikt de eerste elektrische auto van het merk met de vier ringen is voor lange reizen.

 “Onze elektrische SUV is een uitstekende auto voor lange afstanden, omdat hij op perfecte wijze rijcomfort, geweldige prestaties en uitzonderlijke efficiëntie combineert”, zo vertelt Hans-Joachim Rothenpieler, verantwoordelijk voor technische ontwikkeling bij Audi AG. “Tijdens de reis hebben we ook aangetoond dat, naast het rijbereik, snelladen aan 150 kW van cruciaal belang is.”

Bespaart tijd: snelladen aan 150 kW

Dankzij gelijkstroomladen aan krachtige laadstations bereikt de lithium-ionbatterij van de Audi e-tron 80 procent van haar opslagcapaciteit in minder dan 30 minuten, wat een fundamentele tijdsbesparing betekent op lange trajecten. Dit hoge laadvermogen is te danken aan het complexe temperatuurbeheer, dat ook een lange levensduur garandeert voor de batterij, net als consistente topprestaties, zelfs bij zware belasting. De zeven laadstops tijdens de trip – in Kärnten, in Zuid-Tirol, in Vorarlberg, in het kanton Zurich, in de Breisgau, in de Eifel en nabij Luik – vonden allemaal plaats aan dit soort snellaadstations. Ze werden ook opgenomen in de e-tron Charging Service, net als de wisselstroomlaadstations waar de Audi e-tron kan laden aan maximaal 11 kW wisselstroom. Audi’s eigen laadservice dekt zo’n 100.000 laadpunten in 19 Europese landen – en dat aantal blijft toenemen. De klant heeft slechts één kaart nodig om het laadproces aan deze laadpunten op te starten. Klanten moeten zich eenmalig registreren op het myAudi-portaal en een individueel laadcontract aangaan om van de dienst gebruik te kunnen maken. De factuur volgt automatisch via de gebruikersaccount. Er wordt geen fysieke betaalmethode gebruikt. Gestandaardiseerde prijzen per land zorgen ervoor dat u vrij en eenvoudig kunt reizen zonder voortdurend de prijzen te moeten vergelijken.

Podiumwinnaar: de perfecte mix van performance, efficiëntie en comfort

Dankzij de verschillende routeprofielen kon de Audi e-tron 55 quattro (ook zijn typische dynamische rijgedrag demonstreren. In de Alpen maakte hij volop gebruik van zijn maximumvermogen van 300 kW en zijn koppel van 664 Nm bij de beklimmingen. Bergaf plukte hij de vruchten van zijn recuperatieconcept, waarmee hij bij het remmen tot 220 kW en 300 Nm kan recupereren en omzetten in elektriciteit – een referentiepunt in zijn klasse. De elektrische vierwielaandrijving bood ook optimale trekkracht en dynamiek op de kronkelende wegen van Zuid-Tirol. Dit systeem verzekert een doorlopende en volledig variabele regeling van de ideale koppelverdeling tussen de twee assen, in een fractie van een seconde.

Op de vlakke stukken langs de Rijn, in België en in Nederland, waar met een constante snelheid werd gereden, droeg de verfijnde stroomlijn met een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,27 gevoelig bij tot het lage verbruik. En over de hele reis zette de elektrisch aangedreven SUV briljante prestaties neer met zijn uitmuntende rij- en geluidscomfort, vergelijkbaar met modellen in de full-sizeklasse. Hetzelfde geldt voor de binnenruimte, waarbij de voetruimte achterin uitgebreid werd, hoofdzakelijk dankzij de aandrijflijnopstelling. Maken zijn uitmuntende langeafstandskwaliteiten helemaal af: leren zetels met massagefunctie, een ionisator voor een hoogwaardige luchtkwaliteit en contour-/sfeerverlichting, die het interieur ’s nachts transformeert tot een comfortabele lounge.

 

 

Het persbericht in PDF-formaat kan u hier downloaden A19-37N - 10 days e-tron (2p).pdf - 113 KB Het persbericht in WORD-formaat kan u hier downloaden A19-37N - 10 days e-tron.docx - 70 KB Télécharger le communiqué de presse en format PDF A19-37F - 10 days e-tron (2p).pdf - 93 KB Télécharger le communiqué de presse en format PDF A19-37F - 10 days e-tron.docx - 72 KB
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import

 

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg