Audi Brussels bouwt 100.000e Audi e-tron

Audi Brussels bouwt 100.000e Audi e-tron

  • Mijlpaal voor het eerste volledig elektrische model van het merk Audi
  • Sinds eind 2018 al meer dan 100.000 exemplaren van de Audi e-tron gebouwd door Audi Brussels
  • "Ik wil alle medewerkers bedanken die bijgedragen hebben tot dit succes” zegt Volker Germann, CEO van Audi Brussels

Audi Brussels produceert sinds eind 2018 het eerste volledig elektrische model van het merk met de vier ringen: de Audi e-tron. De 100.000e Audi e-tron rolde op 21 april van de montageband bij Audi Brussels. De jubileumauto is een daytonagrijze Audi e-tron Sportback 55 S line quattro die binnenkort aan een Belgische klant zal worden uitgeleverd.

Het begin van het nieuwe elektrische tijdperk begon eind 2018 met de assemblage van de eerste Audi e-trons, in de volledig gerenoveerde en CO2-neutrale productievestiging van Audi Brussels. Ook de hoogspanningsbatterijen voor het model worden in de Audi-fabriek geproduceerd.

“Ik wil alle medewerkers die hebben bijgedragen aan het succes van deze premium elektrische auto bedanken voor hun inzet, hun expertise en hun passie. Door hun grote toewijding kon de wereldwijde elektrificatie van het merk Audi beginnen ”, zegt Volker Germann, CEO van Audi Brussels.

Na de succesvolle productiestart van de Audi e-tron in het najaar van 2018 startte in januari 2020 de productie van de Audi e-tron Sportback, de bijzonder dynamische SUV-coupé variant. De Audi e-tron S en de Audi e-tron S Sportback, de sportversies uitgerust met drie elektromotoren, volgden in augustus 2020.

De Audi e-tron was in 2020 de wereldwijde bestseller onder de elektrische voertuigen, gebouwd door Duitse premiumconstructeurs. In Noorwegen was het model vorig jaar zelfs de bestverkochte auto. In België was de Audi e-tron in 2020 met 1.253 eenheden het tweede best verkochte elektrische model.

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg