Audi 2.5 TFSI-motor opnieuw gelauwerd als Engine of the Year

Audi 2.5 TFSI-motor opnieuw gelauwerd als Engine of the Year

Negende overwinning op rij

  • Vijfcilinder behaalt nog een overwinning in zijn cilinderklasse
  • Krachtigste, in serie gebouwde vijfcilinder met 294 kW (400 pk) en 480 Nm
  • Hoofd van technische ontwikkeling Oliver Hoffmann: “Icoon van het merk Audi”

Audi schrijft een overwinning bij op zijn palmares tijdens de International Engine of the Year Awards. Voor de negende keer op rij selecteerde de jury de 2.5 TFSI van het merk als de beste motor in de categorie 2 tot 2,5 liter. Zijn 294 kW (400 pk) maakt hem tot de krachtigste, in serie gebouwde vijfcilinder wereldwijd.

De juryleden van de International Engine of the Year Awards prezen vooral de indrukwekkende koppelwaarde van 480 Nm, die al ter beschikking staat vanaf 1.700 t/min, alsook het aparte geluid van de turbomotor. Dit geluid ontstaat doordat er in de ontstekingsvolgorde wordt afgewisseld tussen naburige en verder liggende cilinders wat een uniek ontstekingsritme met zich meebrengt. “Meer dan 40 jaar lang is de vijfcilinder een icoon van ons merk geweest”, legt Oliver Hoffmann uit, hoofd van de technische ontwikkeling bij Audi Sport GmbH. “Twee jaar geleden hertekenden we de 2.5 TFSI volledig en schakelden we over op een aluminium carter.”

Die vormt het hart van de Audi TT RS Coupé en de TT RS Roadster. De vijfcilinder zorgt ook voor de aandrijving van de Audi RS 3 berline en de RS 3 Sportback. De 2.5 TFSI laat de TT RS en TT RS Roadster van 0 naar 100 km/u spurten in respectievelijk 3,7 en 3,9 seconden, terwijl de RS 3 berline en de RS 3 Sportback dit allebei halen in 4,1 seconden. De topsnelheid van alle vier modellen is standaard 250 km/u, optioneel kan dit worden opgetrokken naar 280 km/u.

De award voor de International Engine of the Year wordt sinds 1999 jaarlijks uitgereikt. Een internationale vakjury bestaande uit 65 autojournalisten selecteert de beste motoren van het jaar in een verschillende categorieën. Dit jaar is het de veertiende keer op rij dat Audi de wereldwijd gerenommeerde onderscheiding in de wacht sleept.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg