Audi 2.5 TFSI-motor opnieuw gelauwerd als Engine of the Year

Audi 2.5 TFSI-motor opnieuw gelauwerd als Engine of the Year

Negende overwinning op rij

  • Vijfcilinder behaalt nog een overwinning in zijn cilinderklasse
  • Krachtigste, in serie gebouwde vijfcilinder met 294 kW (400 pk) en 480 Nm
  • Hoofd van technische ontwikkeling Oliver Hoffmann: “Icoon van het merk Audi”

Audi schrijft een overwinning bij op zijn palmares tijdens de International Engine of the Year Awards. Voor de negende keer op rij selecteerde de jury de 2.5 TFSI van het merk als de beste motor in de categorie 2 tot 2,5 liter. Zijn 294 kW (400 pk) maakt hem tot de krachtigste, in serie gebouwde vijfcilinder wereldwijd.

De juryleden van de International Engine of the Year Awards prezen vooral de indrukwekkende koppelwaarde van 480 Nm, die al ter beschikking staat vanaf 1.700 t/min, alsook het aparte geluid van de turbomotor. Dit geluid ontstaat doordat er in de ontstekingsvolgorde wordt afgewisseld tussen naburige en verder liggende cilinders wat een uniek ontstekingsritme met zich meebrengt. “Meer dan 40 jaar lang is de vijfcilinder een icoon van ons merk geweest”, legt Oliver Hoffmann uit, hoofd van de technische ontwikkeling bij Audi Sport GmbH. “Twee jaar geleden hertekenden we de 2.5 TFSI volledig en schakelden we over op een aluminium carter.”

Die vormt het hart van de Audi TT RS Coupé en de TT RS Roadster. De vijfcilinder zorgt ook voor de aandrijving van de Audi RS 3 berline en de RS 3 Sportback. De 2.5 TFSI laat de TT RS en TT RS Roadster van 0 naar 100 km/u spurten in respectievelijk 3,7 en 3,9 seconden, terwijl de RS 3 berline en de RS 3 Sportback dit allebei halen in 4,1 seconden. De topsnelheid van alle vier modellen is standaard 250 km/u, optioneel kan dit worden opgetrokken naar 280 km/u.

De award voor de International Engine of the Year wordt sinds 1999 jaarlijks uitgereikt. Een internationale vakjury bestaande uit 65 autojournalisten selecteert de beste motoren van het jaar in een verschillende categorieën. Dit jaar is het de veertiende keer op rij dat Audi de wereldwijd gerenommeerde onderscheiding in de wacht sleept.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg