Al meer dan 200 pre-reservaties in België voor de Audi e-tron

Al meer dan 200 pre-reservaties in België voor de Audi e-tron

Tijdens de persconferentie op het Autosalon van Brussel op 10 januari, kondigde Audi Import een online pre-reservatiesysteem aan voor de 100% elektrische Audi e-tron en Audi e-tron Sportback. Al meer dan 200 geïnteresseerden maakten een pre-reservatie.

Het online pre-reservatiesysteem in België voor de Audi e-tron en Audi e-tron Sportback opende op 10 januari om 10u00. Sindsdien kunnen geïnteresseerden een e-tron pre-reserveren op de website www.audi.be onder de tab ‘e-tron’. Een reservatiekost van €2.000 (btw inclusief), die in mindering wordt gebracht wanneer de wagen besteld wordt, is vereist om de reservatie te valideren.

“Vanuit een ecologisch standpunt had ik al langer interesse in een elektrische wagen. Velen durven de sprong naar elektrisch rijden niet maken omwille van de angst om niet op hun jaarlijkse vakantiebestemming te geraken. Maar je kan toch moeilijk een wagen kopen in functie van die ene trip? Bovendien is onderweg herladen mits wat planning perfect mogelijk. Ik heb bewust gewacht tot er een elektrische wagen van een gerenommeerde autobouwer op de markt komt”, besluit de eerste pre-booker.

Klanten met een uniek reservatienummer worden als eersten in België gecontacteerd om hun Audi e-tron of Audi e-tron Sportback te configureren en te bestellen. Bovendien worden zij als eerste op de hoogte gehouden van het allerlaatste nieuws over de Audi e-tron.

“Wij zijn aangenaam verrast door het succes van de Audi e-tron pre-reservaties. Op dit moment kennen we enkel de concept-cars van beide modellen, het design van de productiewagens is eigenlijk nog een verrassing. Het succes toont echter aan dat de klanten klaar zijn voor elektromobiliteit. Het feit dat de wagen bij Audi Brussels gebouwd wordt, is natuurlijk ook een belangrijke troef”, zegt Stefan Kerckhoven, Brand Director van Audi Import.

De productie van de Audi e-tron, een SUV die zich qua formaat positioneert tussen de Audi Q5 en Audi Q7, start dit jaar nog. Vanaf 2019 wordt de productie van een tweede volledig elektrisch model opgestart: de Audi e-tron Sportback. Dit model is een grote coupé in hetzelfde segment als de Audi A7 Sportback. Beide
e-tronmodellen zullen worden gebouwd in de Brusselse vestiging van het merk, Audi Brussels. Het is een primeur dat een constructeur zowel de batterijen als het model zelf produceert.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
David Kervyn PR Coordinator Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg