Wereldpremière van de nieuwe Audi RS 3 LMS

Wereldpremière van de nieuwe Audi RS 3 LMS

  • Tweede generatie van het instapmodel van Audi Sport customer racing
  • De voordelen voor de klant zijn op veel gebieden aanzienlijk toegenomen
  • Managing Director Julius Seebach: “De Audi RS 3 LMS staat voor records”

Audi Sport customer racing zet zijn modellencampagne voort. De tweede generatie van de Audi RS 3 LMS treedt in de voetsporen van een van de succesvolle touringwagens van het merk. Het nieuwe model voor de wereldwijde TCR-races, dat op vele punten is verbeterd, beleefde op 5 februari zijn virtuele première bij Audi Sport in Neuburg an der Donau.

“Wij onderstrepen het belang van de autosport voor onze wegproducten en presenteren een gecamoufleerde racewagen voordat het speerpunt van het overeenkomstige productiemodel op de markt is", zegt Julius Seebach, Managing Director Audi Sport GmbH en verantwoordelijk voor Audi Motorsport.

Geen enkele andere klantenracewagen met de vier ringen is in één generatie zo vaak geproduceerd als de eerste generatie van de RS 3 LMS, waarvan er 180 exemplaren zijn gebouwd. De compacte racewagen is niet alleen in commercieel, maar ook in sportief opzicht een topper: in slechts vier jaar behaalde het instapmodel touringwagen 764 podiumplaatsen in 1.051 races wereldwijd, waaronder 279 overwinningen. 16 titels in het rijderskampioenschap en 38 kampioenschapssuccessen in andere categorieën ronden zijn palmares af, waaronder de titel van TCR Model of the Year 2018.

De Audi RS 3 LMS van de tweede generatie biedt op alle vlakken nieuwe ontwikkelingen met twee doelstellingen: om van het op productie gebaseerde instapmodel een nog betere racewagen te maken en de voordelen voor de klant op alle gebieden te optimaliseren, of het nu gaat om looptijden of tuningopties, veiligheid of ergonomie. Desondanks blijft het model betaalbaar in aanschaf en onderhoud, biedt het een nog hoger veiligheidsniveau en zorgt het voor veel rijplezier met maximaal 250 kW (340 pk).

Presentation Audi RS 3 LMS at a glance EN_Audi_Sport_Customer_Racing_RS_3_LMS_Handout.pdf - 3 MB Media info Audi RS 3 LMS 2021 210205_BasisInfo_Audi_RS_3_LMS_2021_GB.pdf - 158 KB Download hier het persbericht in PDF formaat A21-04N - Premiere RS3 (2p).pdf - 109 KB Download hier het persbericht in Word formaat A21-04N - Premiere RS3.docx - 128 KB

 

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg