Vooruitblik op de serieproductie: première van de Audi Q8 concept in Detroit

  • Studiemodel ontsluit nieuw segment in de topklasse
  • Typisch SUV-ruimteaanbod met de elegantie van een coupé
  • Imposante voorzijde en designelementen van de oer-quattro
Audi begint met een knaller aan het nieuwe jaar: op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit stelt de premiumconstructeur in januari 2017 de Audi Q8 concept voor. Het bijna serierijpe studiemodel combineert de emotionele lijnen van een coupé met het voor een SUV typische ruimteaanbod en een maximale flexibiliteit. Zo ontsluit het merk met de vier ringen een nieuw segment in de topklasse.

"Met de Audi Q8 concept hebben we een nieuwe speerpunt in onze Q-reeks gecreëerd. Zijn design straalt een hoge mate van sportiviteit en prestige uit", verklaart Audi-designdirecteur Marc Lichte. "Voor ons is het bovendien erg belangrijk dat het showmodel ondanks zijn lage daklijn een ruim interieur met vier volwaardige zitplaatsen biedt."

De voorzijde van het studiemodel oogt ronduit indrukwekkend. Het achthoekige Singleframe is gevoelig breder dan bij de actuele seriemodellen van Audi. Het reikt ver naar voren en kenmerkt zich door een bijzonder expressieve vormgeving. Bovendien herinnert de Q8 concept met heel wat designelementen aan de Audi oer-quattro uit de jaren 1980, zoals met de extreem vlakke en tegelijk zeer brede C-stijlen en de krachtige, brede schouders boven de wielen. De uitgebalanceerde proporties zorgen ervoor dat de voor- en achterwielen even sterk beklemtoond worden – ook dat is typisch quattro.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Officer Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Officer Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg