Vooruitblik op de serieproductie: première van de Audi Q8 concept in Detroit

Donderdag 22 december 2016

  • Studiemodel ontsluit nieuw segment in de topklasse
  • Typisch SUV-ruimteaanbod met de elegantie van een coupé
  • Imposante voorzijde en designelementen van de oer-quattro
Audi begint met een knaller aan het nieuwe jaar: op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit stelt de premiumconstructeur in januari 2017 de Audi Q8 concept voor. Het bijna serierijpe studiemodel combineert de emotionele lijnen van een coupé met het voor een SUV typische ruimteaanbod en een maximale flexibiliteit. Zo ontsluit het merk met de vier ringen een nieuw segment in de topklasse.

"Met de Audi Q8 concept hebben we een nieuwe speerpunt in onze Q-reeks gecreëerd. Zijn design straalt een hoge mate van sportiviteit en prestige uit", verklaart Audi-designdirecteur Marc Lichte. "Voor ons is het bovendien erg belangrijk dat het showmodel ondanks zijn lage daklijn een ruim interieur met vier volwaardige zitplaatsen biedt."

De voorzijde van het studiemodel oogt ronduit indrukwekkend. Het achthoekige Singleframe is gevoelig breder dan bij de actuele seriemodellen van Audi. Het reikt ver naar voren en kenmerkt zich door een bijzonder expressieve vormgeving. Bovendien herinnert de Q8 concept met heel wat designelementen aan de Audi oer-quattro uit de jaren 1980, zoals met de extreem vlakke en tegelijk zeer brede C-stijlen en de krachtige, brede schouders boven de wielen. De uitgebalanceerde proporties zorgen ervoor dat de voor- en achterwielen even sterk beklemtoond worden – ook dat is typisch quattro.

Sofie Luyckx PR Officer Audi Belgium at D'Ieteren - Audi Import