Vooruitblik op de serieproductie: première van de Audi Q8 concept in Detroit

  • Studiemodel ontsluit nieuw segment in de topklasse
  • Typisch SUV-ruimteaanbod met de elegantie van een coupé
  • Imposante voorzijde en designelementen van de oer-quattro
Audi begint met een knaller aan het nieuwe jaar: op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit stelt de premiumconstructeur in januari 2017 de Audi Q8 concept voor. Het bijna serierijpe studiemodel combineert de emotionele lijnen van een coupé met het voor een SUV typische ruimteaanbod en een maximale flexibiliteit. Zo ontsluit het merk met de vier ringen een nieuw segment in de topklasse.

"Met de Audi Q8 concept hebben we een nieuwe speerpunt in onze Q-reeks gecreëerd. Zijn design straalt een hoge mate van sportiviteit en prestige uit", verklaart Audi-designdirecteur Marc Lichte. "Voor ons is het bovendien erg belangrijk dat het showmodel ondanks zijn lage daklijn een ruim interieur met vier volwaardige zitplaatsen biedt."

De voorzijde van het studiemodel oogt ronduit indrukwekkend. Het achthoekige Singleframe is gevoelig breder dan bij de actuele seriemodellen van Audi. Het reikt ver naar voren en kenmerkt zich door een bijzonder expressieve vormgeving. Bovendien herinnert de Q8 concept met heel wat designelementen aan de Audi oer-quattro uit de jaren 1980, zoals met de extreem vlakke en tegelijk zeer brede C-stijlen en de krachtige, brede schouders boven de wielen. De uitgebalanceerde proporties zorgen ervoor dat de voor- en achterwielen even sterk beklemtoond worden – ook dat is typisch quattro.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Officer Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Officer Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg