Update voor de Audi Q2: Nieuw infotainmentsysteem met aanraakscherm en de Audi virtual cockpit

Update voor de Audi Q2: Nieuw infotainmentsysteem met aanraakscherm en de Audi virtual cockpit

  • Moderner: Audi virtual cockpit met een 12,3-duims display voor alle modelvarianten
  • Groter: Nieuwe multimedia-interface (MMI) met standaard 8,8-duims aanraakscherm
  • Gemakkelijker: Bediening via aanraakscherm en spraakbesturing

Moderner, groter, digitaler: de Audi Q2-modellen krijgen midden 2024 een aanzienlijke upgrade. Het infotainmentsysteem voor de compacte SUV krijgt een uitgebreide technologische update. Voortaan wordt elke nieuwe Audi Q2 geleverd met de Audi virtual cockpit en een 8,8-duims aanraakscherm als centrale bedieningseenheid voor de MMI. Een handig opbergvak bevindt zich waar vroeger de draai-/drukknop zat. De basisprijs voor de Audi Q2 bedraagt 29.200 euro.

Audi optimaliseert zijn modellen systematisch: met onmiddellijke ingang krijgt de Audi Q2 – de handige en populaire compacte SUV – een uitgebreide technologische upgrade van zijn infotainmentsysteem. Alle modellen worden voortaan geleverd met nieuwe soft- en hardware.

Tot de innovaties die voortaan standaard zijn, behoren een 8,8-duims MMI-aanraakscherm met hoge resolutie, de Audi virtual cockpit met een 12,3-duims instrumentenbord en het driespaaks multifunctiestuurwiel. Extra veiligheidsvoorzieningen, zoals verkeersbordherkenning, spoorassistentie en parkeerhulp achteraan, breiden de standaarduitrusting verder uit.

Een perfect overzicht: De Audi virtual cockpit voor alle modellen

Alle Audi Q2-modellen zijn voortaan standaard uitgerust met de Audi virtual cockpit. In tegenstelling tot klassieke instrumenten met wijzerplaten beschikt de volledig digitale cockpit over een helder ‘full HD’-display (1.920 x 720 pixels) en een groot aantal personalisatiemogelijkheden, met naast klassieke gegevens zoals voertuigsnelheid en motortoerental ook allerlei navigatie- of media-informatie. Met de weergavetoets op het multifunctiestuurwiel kan de bestuurder schakelen tussen de verschillende weergaven.

Afhankelijk van het gekozen uitrustingsniveau zijn verschillende designs beschikbaar, waaronder het Sport-design met rode accenten of het Dynamic-design met verschillende schalen.

Bestuurders kunnen ook kiezen tussen twee basislay-outs voor het display: in de ene lay-out zijn de snelheidsmeter en toerenteller ongeveer even groot als analoge wijzerplaten, waarbij media- of navigatie-informatie geïntegreerd is in de centrale displayzone.

In de tweede lay-out zijn de snelheidsmeter en toerenteller kleiner zonder dat dat ten koste gaat van de leesbaarheid. Deze lay-out heeft ook een bijna schermgrote navigatiekaart met geïntegreerde routeplanning. Dankzij het grote formaat is de kaart veel beter leesbaar voor de bestuurder. Als extra optie is de Audi virtual cockpit ook beschikbaar met Audi’s nieuwe themawerelden. Klanten die voor deze functie kiezen, kunnen omschakelen tussen de klassieke en hoogst dynamische weergaven.

Intuïtief: Bediening via 8,8-duims aanraakscherm en spraakbesturing

Het nieuwe, voortaan 8,8 duim grote MMI-aanraakscherm vormt de centrale bedieningseenheid van het hypermoderne infotainmentsysteem. Het display is helder en hoogst responsief, met een resolutie van 1.270 x 720 pixels. Naast de aanraakfunctie kan het systeem ook worden bediend door middel van natuurlijke spraak, waarbij onmiddellijk wordt gereageerd op complexe commando’s of vragen. Een handig opbergvak in de middenconsole bevindt zich nu waar vroeger de draai-/drukknop zat.

De Audi Q2 is slim geconnecteerd: de standaarduitrusting omvat MMI Radio met DAB-tuner, twee USB-C-poorten met datacapaciteit in de middenconsole voorin, noodoproepfuncties en verschillende Audi Connect-diensten, met bijvoorbeeld afstandsbediening voor het bekijken en bedienen van bepaalde voertuigfuncties, zoals het ontgrendelen van de deuren of het controleren van het brandstofpeil. Als extra functie omvat het MMI Navigation-voorbereidingspakket de Audi smartphone interface, waarmee klanten naast het slimme navigatiesysteem ook tal van Audi Connect-diensten kunnen activeren.

MMI Navigation plus, het grootste pakket, omvat naast Audi Connect-diensten ook navigatiediensten met satellietkaarten in hoge resolutie en andere diensten, bijvoorbeeld van Google. Met MMI Navigation plus kan de navigatiekaart als een groot beeld worden geprojecteerd in de Audi virtual cockpit, zodat ze gemakkelijk leesbaar is naast alle relevante rijgegevens. Eén update per maand houdt de in het systeem opgeslagen kaarten up-to-date tot 36 maanden na aankoop. Het pakket omvat ook extra online diensten, zoals verkeersinformatie plus rijstrookspecifieke details over de verkeersstroom, parkeerinformatie op straat, online radio en online muziekidentificatie. Het Audi Connect-systeem maakt altijd gebruik van een permanent geïnstalleerde e-SIM (ingebouwde simkaart).

High-end opties ronden het infotainmentpakket af: het premium Sonos-audiosysteem met 13 luidsprekers en een subwoofer produceert een intensief, kristalhelder en krachtig geluid. Met de Audi phone box kunnen klanten hun smartphone en talrijke functies gemakkelijk in de MMI integreren en tegelijkertijd het mobiele telefoonsignaal versterken (5G/LTE) om altijd de best mogelijke spraakkwaliteit te garanderen.

Marktlancering in de eerste helft van 2024: prijzen vanaf 29.200 euro

De opgewaardeerde Audi Q2 komt in de eerste helft van 2024 op de markt. In België bedraagt de vanafprijs 29.200 euro incl. btw. Audi zal de auto’s blijven bouwen in de hoofdfabriek in Ingolstadt.

Olivier Van Hoorebeke PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren Automotive
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg