Spanning in de Audi x RSCA esports cup

Spanning in de Audi x RSCA esports cup

Winnaar ‘Audi x RSCA esports cup’ speelt ook galawedstrijd met profspelers van RSC Anderlecht

Met een nipte 3-2-score mag Antwerpenaar Keanu Newa de ‘Audi x RSCA esports cup’ op zijn naam schrijven. In het Lotto Park nam hij het vanmiddag op tegen drie andere finalisten. De virtuele voetballers lieten heel wat knappe skill moves zien. De twee beste esporters mochten na hun finale nog een FIFA-galamatch spelen met RSC Anderlecht spelers Hendrik Van Crombrugge en Hannes Delcroix.

Niet minder dan 163 esporters waagden hun kans in de twee kwalificatietoernooien voor de ‘Audi x RSCA esports cup’ . Vier gamers wisten daarbij een finaleplaats te bemachtigen.

In een Lotto Park zonder toeschouwers was vanmiddag de spanning haast te snijden. Teams opgesteld, controllers in de hand, focus op het scherm… en dan de aftrap. In twee spannende halve finales speelden de vier e-sporters om de eer, enkele leuke prijzen én een ultieme finaleplek. In die finale wist Keanu Newa (18) uit Willebroek aan het langste eind te trekken: met 3-2 haalde hij het van Kinane Al Nabhani (16) uit Sint-Lambrechts-Woluwe.

“Het was een spannende finale maar ik ben blij dat ik de overwinning mee naar huis mag nemen. Daarnaast was het een unieke ervaring om in het Lotto Park op het grote scherm te mogen spelen”, aldus de trotse Keanu Newa.

Keanu speelde na de finale aan de zijde van RSC Anderlecht-speler Hannes Delcroix ook nog een FIFA-galamatch, tegen verliezend finalist Kinane die versterking kreeg van RSC Anderlecht doelman Hendrik Van Crombrugge.

Ook Zakaria Bentato, officiële esporter voor RSC Anderlecht, woonde de Audi x RSCA esports cup’ bij als commentator en zag heel wat virtueel voetbaltalent. Sinds 2017 ligt hij als esporter officieel onder profcontract bij Anderlecht en vertegenwoordigt hij de club op nationale en internationale e-toernooien.

Zakaria: “Bij het bekendmaken van de finalisten herkende ik meteen een aantal namen en wist ik dat er sterke gamers tussen zaten. De halve finales, de finale en de galamatch van de Audi x RSCA esports cup hebben dat alleen maar bevestigd.”

Fans konden de ‘Audi x RSCA esports cup’ in realtime bijwonen via de Facebookpagina van Anderlecht. Herbekijk de galawedstrijd met de profs via https://www.facebook.com/rsca.be.

 

 

 

Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg