Plannen voor twee nieuwe Q-modellen in het Audi-productienetwerk

Plannen voor twee nieuwe Q-modellen in het Audi-productienetwerk

 

  •  In 2018 start de productie van de Audi Q8 crossover-SUV in Bratislava
  • Compact utility vehicle Audi Q4 wordt vanaf 2019 in Györ gebouwd
  • Productieverantwoordelijke prof. dr. Hubert Waltl: “Meer concurrentievermogen in het belangrijke SUV-segment”

Audi breidt zijn modelportefeuille uit met twee nieuwe Q-modellen en maakt de productielocaties bekend: in 2018 start de productie van de Audi Q8 in Bratislava (Slowakije). In 2019 zal de eerste Audi Q4 van de band rijden in Györ (Hongarije).

 

“We integreren twee volledig nieuwe Q-modellen in het bestaande productienetwerk en verhogen daarmee ons concurrentievermogen in een uiterst belangrijk segment”, aldus productie- en logistiekverantwoordelijke van Audi, prof. dr. Hubert Waltl.

Met de Audi Q8 ontsluit het merk een nieuw segment in de topklasse. De premium-SUV in coupéstijl combineert riante ruimte met een emotief design en biedt de nieuwste technologieën op het vlak van bijstands- en infotainmentsystemen. Vanaf 2018 vervaardigt Audi dit model in Bratislava. In de Slowaakse fabriek rolt al sinds 2005 de Audi Q7 van de band. Ondertussen wordt de tweede generatie van deze grote SUV er ook als S-variant en als plug-in hybride Q7 e-tron geproduceerd.

In 2019 gaat bovendien de productie van de Audi Q4 van start in het Hongaarse Györ. Met dit model begeeft het merk zich in het segment van de Compact Utility Vehicles (CUV). De uiterst sportieve Audi Q4 zal zich met zijn typische coupéachtige silhouet tussen de Audi Q3 en Q5 positioneren. Daarenboven neemt Audi in Hongarije vanaf 2018 de productie van de compacte SUV Audi Q3 over, die tot dan in het Spaanse Martorell wordt vervaardigd.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten.

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.  Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.audi.be.

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg