Plannen voor twee nieuwe Q-modellen in het Audi-productienetwerk

Plannen voor twee nieuwe Q-modellen in het Audi-productienetwerk

 

  •  In 2018 start de productie van de Audi Q8 crossover-SUV in Bratislava
  • Compact utility vehicle Audi Q4 wordt vanaf 2019 in Györ gebouwd
  • Productieverantwoordelijke prof. dr. Hubert Waltl: “Meer concurrentievermogen in het belangrijke SUV-segment”

Audi breidt zijn modelportefeuille uit met twee nieuwe Q-modellen en maakt de productielocaties bekend: in 2018 start de productie van de Audi Q8 in Bratislava (Slowakije). In 2019 zal de eerste Audi Q4 van de band rijden in Györ (Hongarije).

 

“We integreren twee volledig nieuwe Q-modellen in het bestaande productienetwerk en verhogen daarmee ons concurrentievermogen in een uiterst belangrijk segment”, aldus productie- en logistiekverantwoordelijke van Audi, prof. dr. Hubert Waltl.

Met de Audi Q8 ontsluit het merk een nieuw segment in de topklasse. De premium-SUV in coupéstijl combineert riante ruimte met een emotief design en biedt de nieuwste technologieën op het vlak van bijstands- en infotainmentsystemen. Vanaf 2018 vervaardigt Audi dit model in Bratislava. In de Slowaakse fabriek rolt al sinds 2005 de Audi Q7 van de band. Ondertussen wordt de tweede generatie van deze grote SUV er ook als S-variant en als plug-in hybride Q7 e-tron geproduceerd.

In 2019 gaat bovendien de productie van de Audi Q4 van start in het Hongaarse Györ. Met dit model begeeft het merk zich in het segment van de Compact Utility Vehicles (CUV). De uiterst sportieve Audi Q4 zal zich met zijn typische coupéachtige silhouet tussen de Audi Q3 en Q5 positioneren. Daarenboven neemt Audi in Hongarije vanaf 2018 de productie van de compacte SUV Audi Q3 over, die tot dan in het Spaanse Martorell wordt vervaardigd.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg