Plannen voor twee nieuwe Q-modellen in het Audi-productienetwerk

Plannen voor twee nieuwe Q-modellen in het Audi-productienetwerk

 

  •  In 2018 start de productie van de Audi Q8 crossover-SUV in Bratislava
  • Compact utility vehicle Audi Q4 wordt vanaf 2019 in Györ gebouwd
  • Productieverantwoordelijke prof. dr. Hubert Waltl: “Meer concurrentievermogen in het belangrijke SUV-segment”

Audi breidt zijn modelportefeuille uit met twee nieuwe Q-modellen en maakt de productielocaties bekend: in 2018 start de productie van de Audi Q8 in Bratislava (Slowakije). In 2019 zal de eerste Audi Q4 van de band rijden in Györ (Hongarije).

 

“We integreren twee volledig nieuwe Q-modellen in het bestaande productienetwerk en verhogen daarmee ons concurrentievermogen in een uiterst belangrijk segment”, aldus productie- en logistiekverantwoordelijke van Audi, prof. dr. Hubert Waltl.

Met de Audi Q8 ontsluit het merk een nieuw segment in de topklasse. De premium-SUV in coupéstijl combineert riante ruimte met een emotief design en biedt de nieuwste technologieën op het vlak van bijstands- en infotainmentsystemen. Vanaf 2018 vervaardigt Audi dit model in Bratislava. In de Slowaakse fabriek rolt al sinds 2005 de Audi Q7 van de band. Ondertussen wordt de tweede generatie van deze grote SUV er ook als S-variant en als plug-in hybride Q7 e-tron geproduceerd.

In 2019 gaat bovendien de productie van de Audi Q4 van start in het Hongaarse Györ. Met dit model begeeft het merk zich in het segment van de Compact Utility Vehicles (CUV). De uiterst sportieve Audi Q4 zal zich met zijn typische coupéachtige silhouet tussen de Audi Q3 en Q5 positioneren. Daarenboven neemt Audi in Hongarije vanaf 2018 de productie van de compacte SUV Audi Q3 over, die tot dan in het Spaanse Martorell wordt vervaardigd.

Contacteer ons
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Sofie Luyckx PR Manager Audi Belgium, D'Ieteren - Audi Import
Over Audi Belgium

Press room Audi Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren n.v. :

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Audi Belgium
Industriepark Guldendelle
Arthur De Coninckstraat 3
3070 Kortenberg